Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 januari 2021

Opgelet, winterse neerslag zorgt voor gladde banen: KMI kondigt code geel af

HLN
Opgelet, winterse neerslag zorgt voor gladde banen: KMI kondigt code geel af
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en 's nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.
Lees verder

Opnieuw vliegtuigdrama in Braziliaans voetbal: vier spelers, voorzitter en piloot komen om bij crash
De voorzitter van de Braziliaanse voetbalclub Palmas Futebol e Regatas en vier voetballers zijn vandaag overleden bij een vliegtuigcrash. Het kleine vliegtuig dat de club uit de Serie D naar een bekerwedstrijd in Goiania zou brengen, crashte bij het opstijgen.
Lees verder

REPORTAGE. Hoe corona voor bizarre toestanden zorgt in grensdorp: "Mijn winkel ligt in België. Maar als je naar het toilet gaat ben je weer in Nederland"
Nu Nederland een strenge avondklok invoert, krijgt grensdorp Baarle er een nieuw streepje kafka bij. Baarle: lappendeken van stukjes België en stukjes Nederland, waar de plek van je voordeur bepaalt onder welke coronaregels je valt - de Vlaamse of de Hollandse. Op wandel in de meest bizarre gemeente van het land, waar je tot voor kort wél de Nederlandse Zeeman kon binnenlopen, maar niét bij het Belgische rek van onderbroeken kon.
Lees verder

Twee jaar na massale betoging maakt Rise for Climate balans op: "Doelstellingen zijn gezet, maar acties moeten volgen"
Twee jaar na de Rise for Climate-betoging die op 27 januari 2019 70.000 mensen op de been bracht in Brussel, maken de initiatiefnemers van die klimaatbetoging een aarzelend hoopvolle balans op. De beweging heeft door hun acties op zowat alle politieke niveaus verandering teweeggebracht, maar waakzaamheid blijft geboden.
Lees verder

LIVE. Charleroi voert druk op, maar krijgt geen penalty nadat Siquet bal tegen de hand krijgt
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Standard onder Leye bezig aan opmars • Carolo's verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
Lees verder

LIVE. Muleka zet Standard opnieuw op voorsprong!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Standard onder Leye bezig aan opmars • Carolo's verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
Lees verder

Verjaardagsfeestje met 28 aanwezigen stilgelegd in Gent
De politie van Gent heeft zaterdagnacht een verjaardagsfeest met 28 aanwezigen stilgelegd in een particuliere woning. In diezelfde nacht werden ook twee bijeenkomsten met telkens 7 personen stopgezet.
Lees verder

Professor Herman Goossens: "We kunnen derde golf niet meer vermijden. Nu maatregelen opvolgen, anders wordt het een drama"
Nu de Britse variant van het coronavirus in ons land duidelijk in opmars is, is een derde golf haast onvermijdelijk. Dat heeft professor Herman Goossens (UAntwerpen) gezegd in VTM NIEUWS. "We zijn op een kantelmoment gekomen", aldus Goossens.
Lees verder

Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: "Elke week een systematische speekseltest"
De directeurs van tien middelbare scholen in regio Kortrijk vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
Lees verder

Standard blijft maar winnen onder Leye: Muleka bezorgt Rouches volle buit in Waalse derby tegen Charleroi
They keep on rolling. Standard klopte Charleroi in een felle en aangename Waalse derby. Twaalf op twaalf onder Mbaye Leye!
Lees verder

Liverpool geraakt niet uit sukkelstraatje: Manchester United wipt de Reds uit de FA Cup
Een week na de zoutloze topper in de Premier League heeft de FA Cup-clash tussen Manchester United en Liverpool wél spektakel opgeleverd. United haalde uiteindelijk de bovenhand en bekert verder, Liverpool geraakt maar niet uit de negatieve spiraal.
Lees verder

CdH haalt uit naar coronabeleid van "knoeiende" regeringspartijen
De Franstalige oppositiepartij cdH heeft zondag scherp uitgehaald naar het coronabeleid van de federale regering. Ze betreurt de ogenschijnlijke onenigheid en ziet vooral de MR als de partij die binnen de meerderheid een oppositierol aanneemt.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Van Ranst en Geert Molenberghs over hoe het nu verder moet: "Kappers open? Zonder varianten had het gekund. Nu is het totaal niet haalbaar"
De Britse variant maakt momenteel 25% uit van de besmettingen in ons land. Tegenhouden is dus geen optie meer. Het wordt snel de nieuwe dominante stam. De oude variant dooft ondertussen uit. Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs leggen uit hoe het nu verder moet. "De ene reus gaat slapen en de andere reus staat op. En degene die opstaat, is groter dan de vorige. Ingrijpen is nodig."
Lees verder

LIVE. OHL herstelt evenwicht na vroege opener Mohammadi, Bolat redt op poging van Maertens
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • King Power at Den Dreef • Kaapt AA Gent de drie punten weg in Leuven?
Lees verder

LIVE. Droomstart voor AA Gent: Mohammadi knalt 0-1 snoeihard in het dak van het doel!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • King Power at Den Dreef • Kaapt AA Gent de drie punten weg in Leuven?
Lees verder

Ocean Viking mag meer dan 370 migranten naar Sicilië brengen
Het hulpschip 'Ocean Viking' mag meer dan 370 migranten die het de voorbije dagen redde in de Middellandse Zee, voor de kust van Libië, naar de stad Augusta, op Sicilië, brengen. Dat heeft SOS Méditerranée, de organisatie achter de Ocean Viking, zondagavond laten weten. Een hoogzwangere vrouw aan boord werd eerder al door de Italiaanse autoriteiten naar het eiland Lampedusa overgevlogen.
Lees verder

LIVE. Carrasco in de basis bij Atlético, koploper krijgt geplaagd Valencia over de vloer
• La Liga • Aftrap: 21u • Atlético Madrid-Valencia • Atlético is de fiere leider, Valencia staat slechts 14de
Lees verder

NBA-ploeg Miami Heat brengt fans terug naar het stadion, met dank aan honden die coronavirus opsporen
NBA-ploeg Miami Heat wil de komende weken opnieuw een beperkt aantal fans verwelkomen in hun stadion. Daarvoor zet het speciale honden in die mensen kunnen screenen op het coronavirus.
Lees verder

LIVE. João Félix brengt Atlético al snel langszij
• La Liga • Aftrap: 21u • Atlético Madrid-Valencia • Atlético is de fiere leider, Valencia staat slechts 14de
Lees verder

Vanavond op meerdere plaatsen in Nederland opnieuw grimmig protest tegen avondklok
Op meerdere plekken in Nederland zijn vanavond demonstranten tegen de avondklok vanavond de straat opgegaan. Er zijn al zeker incidenten in Den Haag, Venlo, Enschede en Tilburg. De sfeer is grimmig. Zo werd een scooter in brand gestoken, jongeren schieten vuurwerk af en gooien met stenen.
Lees verder