Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Op haar elfde op de catwalk in Milaan: sprookje of uitbuiting? Waarom kindmodel Summer voor zoveel beroering zorgt

HLN
Op haar elfde op de catwalk in Milaan: sprookje of uitbuiting? Waarom kindmodel Summer voor zoveel beroering zorgt
Summer de Snoo is 11 jaar en woont in een achterstandswijk van Rotterdam, maar wordt nu al bestempeld als de volgende Doutzen Kroes. Al zorgen de lucratieve contracten van het blonde-prinsesje-met-de blauwe-ogen ook voor controverse. "Seksualisering en uitbuiting", roepen tegenstanders. "Dit is mijn droom", aldus het meisje zelf. Het verhaal -een sprookje volgens sommigen, een nachtmerrie volgens anderen- dat Nederland in de ban houdt.
Lees verder

Democratische uitdager Warnock snoept in Georgia senaatszetel af van Republikeinse Loeffler
De Democraten veroveren in Georgia zeker een Senaatszetel op de Republikeinen. Dat melden alle nieuwszenders NBC, CBS, ABC en persagentschap AP. De Democraat Raphael Warnock verslaat zo uittredend Republikeins senator Kelly Loeffler.
Lees verder

Vraag naar bijlessen meer dan verdubbeld, vooral voor wiskunde en Frans: "Concentreren lukt moeilijk tijdens onlineles"
Het afstandsonderwijs tijdens twee lockdowns heeft duidelijk voor een grote leerachterstand gezorgd. Sinds de schoolrapporten na de kerstexamens struikelblokken blootlegden, is de vraag naar bijlessen meer dan verdubbeld. "Mijn leerkracht gaf me wel extra oefeningen, maar concentreren is moeilijk tijdens onlinelessen", vertelt Jonas (17).
Lees verder

Ze draagt geen ring meer en heeft al een scheidingsadvocaat: huwelijk van Kim Kardashian en Kanye West staat nu echt op springen
Het gaat steeds slechter tussen de Amerikaanse realityster Kim Kardashian (40) en haar man, rapper en producer Kanye West (43). De twee wonen al enkele maanden apart en brachten nu zelfs de feestdagen gescheiden door. Volgens bronnen zouden de zussen van de brunette haar aanmoedigen om de rapper te verlaten. De realityster zou bovendien de bekende Hollywood-scheidingsadvocaat Laura Wasser hebben ingehuurd om haar belangen te behartigen.
Lees verder

Ze draagt haar ring niet meer en heeft al een advocaat: huwelijk van Kim Kardashian en Kanye West staat nu echt op springen
Het gaat steeds slechter tussen de Amerikaanse realityster Kim Kardashian (40) en haar man, rapper en producer Kanye West (43). De twee wonen al enkele maanden apart en brachten nu zelfs de feestdagen gescheiden door. Volgens bronnen zouden de zussen van de brunette haar aanmoedigen om de rapper te verlaten. De realityster zou bovendien de bekende Hollywoodadvocaat Laura Wasser hebben ingehuurd om haar belangen te behartigen bij een eventuele scheiding.
Lees verder

"In de toekomst nog shoppen in kleine, gezellige winkels? Dan moet u mogelijk heel wat extra kilometers afleggen": financieel expert ziet hoe heel wat zaken amper kunnen overleven
Succes of niet, deze koopjesperiode zal voor een aantal winkels sowieso de laatste worden. Volgens onze financieel expert Pascal Paepen draaien heel wat winkels namelijk op reserve. "Het geld raakt op en middenstanders denken eraan te stoppen." Is er een oplossing of zullen kleine handelszaken niet meer kunnen overleven? En hoe zullen we dan in de toekomst winkelen?
Lees verder

Goed loon is niet de hoofdreden waarom jonge ingenieurs voor een bepaalde werkgever kiezen
Volgens de Startbaanenquête van ingenieursvereniging ie-net zijn jonge ingenieurs bij de meest gefortuneerde werknemers op onze arbeidsmarkt. Ze vinden niet alleen relatief vlot werk, ze voelen zich vaak ook goed bij de eerste werkgever én vinden dat hun eerste salaris aan de verwachtingen voldoet. Jobat.be bekijkt de belangrijkste conclusies.
Lees verder

Speeltuin voor Wout: waarom een vierde tricolore Van Aert nooit mag ontglippen
Het is dat Georges van Aert nog een beetje te klein is. Want o, wat zou het ventje zich kunnen uitleven in Domein Ter Borcht in Meulebeke. Speeltuigen à volonté. Ook voor papa Wout trouwens, nu het BK-parcours er ligt uitgetekend. Een mooie, bonte mix van werkelijk álle moderne crossingrediënten. Nooit mag een vierde tricolore de topveldrijder in hem hier ontglippen.
Lees verder

Harry Styles en Olivia Wilde tonen hun relatie aan de wereld
Enkele maanden na haar breuk met Jason Sudeikis, lijkt Olivia Wilde iets moois te hebben met Harry Styles. De voormalig One Direction-zanger en de actrice gingen dit weekend samen naar een bruiloft, waar ze hand in hand gefotografeerd werden.
Lees verder

Na forse verhoging KBC: alle banktarieven doorgelicht. Hoeveel duurder wordt jouw bank?
Een nieuw jaar brengt doorgaans heel wat veranderingen met zich mee bij de banken, en dat is begin 2021 niet anders. Omdat hun winsten onder druk staan door de lage rentes zoeken ze hun heil in een daling van de dienstverlening, of in een verhoging van de kosten die ze doorrekenen aan de klant. KBC kondigde gisteren aan op 1 april een aantal van zijn tarieven fors op te trekken. Spaargids.be zet alle wijzigingen op een rij.
Lees verder

POLL. Wie wint de 67ste Gouden Schoen?
Op woensdag 13 januari weten we wie de 67ste Gouden Schoen op zijn kast mag zetten. Raphael Holzhauser (Beerschot) en Lior Refaelov (Antwerp) worden naar voor geschoven als dé topfavorieten, maar de concurrentie blijft in elk geval te duchten. Met Hans Vanaken, Simon Mignolet en ook Charles De Ketelaere ligt een Brugs trio op de loer, terwijl ook Genk-spelers Paul Onuachu en Theo Bongonda ongetwijfeld een pak punten hebben weggekaapt. Of wordt het toch een verrassing, genre Xavier Mercier (OHL) of Zinho Vanheusden (Standard)? Laat uw stem hieronder alvast gelden!
Lees verder

Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journaliste
Volgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste.
Lees verder

Vier bekende actrices, vijf vrouwen achter de schermen: volgende week start proces Bart De Pauw
Volgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste.
Lees verder

"Geef elkaar een knuffel, verspreid het": spreker op Trump-rally roept aanwezigen op om elkaar te omhelzen
"Geef de persoon naast je een knuffel. Kom op, verspreid het. Dit is een superverspreiderevent!" Zo werden Trump-aanhangers op een rally in Washington D.C. gisteren aangemoedigd om elkaar te omhelzen. Een bijzonder onverstandige oproep, aangezien de Verenigde Staten gisteren opnieuw een recordaantal coronadoden optekende.
Lees verder

Jonge Syrische vrouw (28) doodgeschoten in haar appartement in Luik
In een appartement in het centrum van Luik is zondagnamiddag het lichaam van een 28-jarige Syrische vrouw aangetroffen. Ze bleek doodgeschoten, melden de Sudpresse-kranten.
Lees verder

Euro op hoogste niveau sinds april 2008
De euro is woensdagochtend verder in waarde gestegen tegenover de Amerikaanse dollar. De Europese eenheidsmunt is nu 1,2325 dollar waard, het hoogste niveau sinds april 2018. Een dure euro maakt import goedkoper, maar uitvoer buiten het handelsblok wordt duurder.
Lees verder

Verpleegster Sanna Elkadiri (39) als eerste in Nederland ingeënt met coronavaccin
De 39-jarige verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri is woensdagochtend in Veghel als eerste in Nederland ingeënt met het coronavaccin. Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, was erbij toen de eerste prik bij onze noorderburen werd gezet. Direct erna volgden drie collega's van Elkadiri, twee vrouwen en een man.
Lees verder

Bijzondere dag voor Mihai Nesu: tien jaar nadat maatje van Dries Mertens verlamd raakte, kan hij weer zelfstandig eten
Het was een bijzondere dag voor Mihai Nesu. De 37-jarige Roemeen, die op 10 mei 2011 verlamd raakte na een ongeluk op de training, kon voor het eerst sinds dat moment weer zelfstandig eten. De video werd gedeeld door de Roemeense sportjournalist Emanuel Rosu.
Lees verder

Oncoloog die met pensioen gaat betaalt alle ziekenhuisrekeningen van zijn patiënten uit eigen zak
Een Amerikaanse topdokter die na bijna veertig jaar afscheid neemt van het vak heeft met een wel héél genereus cadeau opzien gebaard. De in Pakistan geboren oncoloog Omar Atiq was zo begaan met het lot van zijn circa 200 kankerpatiënten dat hij besloot om alle ziekenhuisrekeningen, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro, uit eigen zak te betalen. "Er is geen beter moment om dit te doen."
Lees verder

Waarom deze jas al sinds de jaren negentig het ultieme fashion statement is (en nu weer opduikt)
Pufferjassen domineren al een aantal jaren het straatbeeld, maar specifiek de modellen van The North Face doen het de laatste tijd heel erg goed. Het outdoormerk bestaat al meer dan vijftig jaar, maar is duidelijk relevanter dan ooit. Modehuis Gucci koos hen onlangs nog uit voor een gezamenlijke collectie, na vijf jaar zonder met iemand te hebben samengewerkt. Van Hailey Bieber en Kendall Jenner tot sportieve stadsmensen en hippe papa's, de pufferjas van The North Face is echt overal. En nog opvallender: hij lijkt iedereen te staan.
Lees verder