Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Moet topvoetbal goedkoper? Meer dan 80 procent fans vindt “TV-abonnementen en toegangstickets te duur”

HLN
Moet topvoetbal goedkoper? Meer dan 80 procent fans vindt "TV-abonnementen en toegangstickets te duur"
Meer dan 80% van in voetbal geïnteresseerde fans vindt de kostprijs van "tickets en tv-abonnementen" te duur. Zo blijkt uit een enquête door het Zwitserse onderzoeksbureau CIES. Ook willen vier op vijf fans "meer verschillende clubs trofeeën zien winnen."
Lees verder

Club Brugge lijkt dan toch achter het net te vissen voor jonge winger van Man United
Facundo Pellistri lijkt dan toch niet naar Club Brugge te komen. De 19-jarige Uruguayaan van Manchester United geeft zelf de voorkeur aan een uitleenbeurt aan het Spaanse Deportivo Alavés.
Lees verder

Geen Dury op de bank vanavond tegen Genk: Essevee-coach zit in quarantaine
Geen Dury op de bank vanavond: Essevee-coach zit in quarantaine
Lees verder

'Just married' en een basisplaats, de puzzelstukjes vallen eindelijk juist voor Sulayman Marreh: "In december wou ik nog weg, nu voel ik vertrouwen"
Sulayman Marreh (25) moest een lange weg afleggen om zijn droom als voetballer waar te maken, maar eindelijk vallen de puzzelstukjes op hun plaats: 'just married' en zowaar een basisplaats bij AA Gent.
Lees verder

Neveneffecten bereiden comeback voor
Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Koen De Poorter en Jelle De Beule – samen bekend als het collectief Neveneffecten – zijn van plan een comeback te maken. In welke vorm dat zal zijn, zoeken ze op dit moment nog uit.
Lees verder

Europol haalt groot cybercrimineel netwerk uit de lucht
Europol heeft een groot netwerk van cybercriminelen uit de lucht gehaald. Dat meldt het samenwerkingsverband tussen de Europese politiediensten. Het schadelijke programma Emotet werd aangestuurd vanop twee servers in Nederland en zou wereldwijd op meer dan een miljoen computers geïnstalleerd geweest zijn. Volgens Europol zou de schade die het programma heeft aangericht, honderden miljoenen euro's bedragen.
Lees verder

Clement laat licht schijnen over stadiondossier: "Straks zijn we het Luxemburg van Europa"
Morgen barst de sportieve strijd los tussen Cercle en Club Brugge, de voorbije dagen zorgde het stadiondossier andermaal voor ophef: "Als we nog een rol willen spelen in Europa, zijn nieuwe stadions een must", beseft Philippe Clement.
Lees verder

Nieuwe waterkrachtcentrale in Luik zal 1.300 gezinnen van stroom voorzien
Waals minister van Energie Philippe Henry (Ecolo) heeft de nieuwe waterkrachtcentrale van Grosses Battes, gelegen op de rivier de Ourthe in Luik, ingehuldigd. De centrale zal elektriciteit leveren voor 1.300 Luikse gezinnen.
Lees verder

Israël wil alle olympische atleten voor eind mei vaccineren
Israël is vastberaden alle atleten die gaan deelnemen aan de Olympische Spelen voor eind mei gevaccineerd te hebben. Dat heeft het olympisch comité van Israël laten optekenen bij persbureau Reuters. In België hoopt het BOIC haar atleten te laten vaccineren na de prioritaire groepen. Het Overlegcomité moet daar nog toestemming voor geven.
Lees verder

Italiaanse president start consultaties voor nieuwe regeringsvorming
Italiaans president Sergio Mattarella start woensdagnamiddag de consultaties met de belangrijkste partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een nieuwe regering. Premier Giuseppe Conte bood dinsdag het ontslag van zijn regering aan, maar blijft voorlopig nog wel aan voor de lopende zaken.
Lees verder

Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen
Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
Lees verder

CEO AstraZeneca: "Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland"
Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. "We zouden graag meer produceren", zegt hij aan de Italiaanse krant. "De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf." En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend.
Lees verder

Toerisme Oostenrijk op laagste peil in een halve eeuw
Door de coronapandemie is het aantal toeristen in Oostenrijk het afgelopen jaar sterk gedaald. Voor het eerst in vijftig jaar telde het land minder dan 100 miljoen toeristische overnachtingen, blijkt uit voorlopige cijfers van de dienst statistiek.
Lees verder

Staatssecretaris Dermine (PS) bepleit wijziging loonwet
In een interview met Knack bepleit PS-staatssecretaris Thomas Dermine een wijziging van de loonwet, op een moment dat vakbonden en werkgevers erg moeizaam overleg over hogere lonen zijn opgestart.
Lees verder

IN BEELD. Zlatan en Lukaku lang niet de enige sporters bij wie de stoppen al eens doorsloegen
't Waren beelden die de wereld rondgingen: Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic die elkaar de huid vol scholden en neus aan neus gingen staan in de Milanese derby. Zij zijn uiteraard niet de enige twee kemphanen die het in een sportwedstrijd met elkaar aan de stok kregen. Nog enkele voorbeelden uit het verleden:
Lees verder

SHOWBITS. Knuffels met Astrid Coppens en in bed met Chrissy en John
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoe lang kunnen Club en Cercle nog in Jan Breydel voetballen? Vallen de brokstukken er naar beneden? Tien vragen voor u beantwoord
De barak van Brugge. Zo wordt het Jan Breydelstadion wel eens genoemd, door aanhoudende problemen met betonrot, elektriciteit of stabiliteit. Vanaf 2023 is het stadion niet langer bruikbaar, horen we waaien nu de discussie over twee nieuwe stadions hevig woedt. Maar klopt dat ook? Hoe lang kan het stadion echt nog mee? Eén dag voor de Brugse derby proberen we klare wijn te schenken over de thuishaven van de Brugse eersteklassers.
Lees verder

AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: "Maak contract openbaar"
Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
Lees verder

Britten in blijde verwachting: prinses Eugenie moet bijna bevallen
Prinses Eugenie (30) en haar man Jack Brooksbank (35) tellen opgewonden de dagen af ​​tot de komst van hun eerste kindje. Ze genieten momenteel van de laatste dagen met hun twee, want de koninklijke baby wordt midden februari al verwacht. Dat vertelde een kennis van het koppel aan het Britse tijdschrift Hello!.
Lees verder

OVERZICHT. Daar zijn de grenscontroles (en flauwe uitvluchten) opnieuw: "Ik moet mollen gaan vangen in jullie land"
Sinds vandaag geldt er een inreisverbod en zijn niet-essentiële verplaatsingen naar het buitenland verboden. Maar ondanks de aangekondigde politiecontroles langs de Franse en Nederlandse grens, liepen er hier en daar toch reizigers tegen de lamp. De ene met een al iets geloofwaardiger excuus dan de andere.
Lees verder