Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Moeder die leerkracht beschuldigde van foltering veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel: “Ze viel zelfs de klas...

HLN
Moeder die leerkracht beschuldigde van foltering veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel: "Ze viel zelfs de klas binnen om de juf te confronteren"
De 40-jarige moeder die een juf van kleuterschool 'De Bijtjes' in de Offerandestraat in Antwerpen zwaar heeft belaagd, krijgt een gevangenisstraf van vijftien maanden met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen dinsdag beslist. Toen haar zoontje in 2015 thuiskwam met verwondingen aan zijn nek en als schuldige zijn juffrouw aanwees, ontstak de moeder in een toorn en hitste ze op sociale media andere ouders tegen de juf op. Zelfs toen bleek dat de juf onmogelijk verantwoordelijk kon zijn voor de verwondingen.
Lees verder

Overvaller knevelt twee werkneemsters van apotheek
Maandagavond is een apotheek op de Mooksteeg in Houthalen-Helchteren overvallen. Een overvaller ging aan de haal met het kassageld. Niemand raakte gewond.
Lees verder

Boete voor Clubspeler Mata, die samen met Dennis wordt tegengehouden in Porsche: "Plots ging het alleen nog over die twee doelpunten tegen Real Madrid"
Club Brugge-verdediger Clinton Mata is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot 400 euro boete, omdat hij met zijn Porsche te snel heeft gereden én zijn voorste zijruiten getint zijn. Nog aanwezig in de wagen: ploegmakker Emmanuel Dennis. Mata's advocaat betwistte beide feiten. "Mijn cliënt vroeg of de agenten hem hadden tegengehouden om over voetbal te praten. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten", klonk het.
Lees verder

Succesvolle patron van grillrestaurant De Mikke overleden aan corona: "Hij keek zo uit naar de geboorte van zijn eerste kleinzoon"
De flamboyante ondernemer Joep Van Almenkerk (66) is overleden aan corona. Dat gebeurde in Zuid-Afrika, waar hij een wijndomein bezat. In Oostduinkerke en verre omstreken was hij vooral bekend van grillrestaurant De Mikke. "Op 8 januari verwelkomden we ons eerste zoontje Leo, drie dagen later stierf Joep", vertelt schoonzoon Peter Van Praet, zelf zaakvoerder van de Bavet-spaghettirestaurants. "Joep was een gentleman, die volop van het leven genoot", stelt tweesterrenchef Stéphane Buyens. Een portret van een bijzondere man, die zijn familie steeds op de eerste plaats zette.
Lees verder

Flamboyante ondernemer Joep Van Almenkerk (66) overleden aan corona: "Hij keek zo uit naar de geboorte van zijn eerste kleinzoon"
Ondernemer Joep Van Almenkerk (66) is in Zuid-Afrika overleden aan corona. In Oostduinkerke en verre omstreken was hij vooral bekend van grillrestaurant De Mikke dat hij samen met Yvonne Bedert stichtte. "Op 8 januari verwelkomden we ons eerste zoontje Leo, drie dagen later stierf Joep", vertelt schoonzoon Peter Van Praet, zelf zaakvoerder van de Bavet-spaghettirestaurants. "Joep was een gentleman, die volop van het leven genoot", stelt tweesterrenchef Stéphane Buyens. Een portret van een bijzondere man, die zijn familie steeds op de eerste plaats zette.
Lees verder

Steeds minder kleuters en leerlingen spreken thuis Nederlands
Steeds meer kleuters en leerlingen van het Vlaamse basisonderwijs spreken thuis een andere taal dan het Nederlands. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. In het schooljaar 2019-2020 sprak 25 procent van de kleuters en 22 procent van de leerlingen in de lagere school thuis een andere taal. Dat is in beide gevallen een procentpunt meer dan het schooljaar voordien. Op tien jaar tijd gaat het om een stijging van bijna tien procentpunt.
Lees verder

Bevestigd: ook risicopatiënten onder de 45 jaar krijgen voorrang bij vaccinatie
Ook risicopatiënten jonger dan 45 jaar zullen voorrang krijgen bij hun vaccinatie tegen het coronavirus. Dat bevestigt federaal vicepremier Petra De Sutter, nadat emeritus hoogleraar Jan De Maeseneer van de taskforce vaccinatie dat gisteren al meldde aan Knack.
Lees verder

Goffin onderuit tegen De Minaur in halve finales Antalaya
David Goffin (ATP 16) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro).
Lees verder

Mag 't stad dromen van een Gouden Schoen en zelfs meer? Carl Huybrechts en twee voetbalkenners gaan in gesprek: "Antwerp wordt over hooguit drie jaar kampioen"
Die van de Bosuil? Of die van 't Kiel? Rafa? Of Rapha? Refaelov en Holzhauser maken kans om voor het eerst sinds Wilfried Van Moer in 1966 de Gouden Schoen nog eens naar Antwerpen te brengen. Werden er tussendoor Sinjoren over het hoofd gezien? Carl Huybrechts (69), samen met Paul Bistiaux en Erik Verhoeven, over 'de Gaawe Schoeng'. "De grootste schande is dat Juan Lozano nooit heeft gewonnen."
Lees verder

KBC-klanten die wachten op bankkaart kunnen meteen digitaal betalen
Klanten van KBC die een nieuwe debetkaart aanvragen of een bestaande vervangen, krijgen de kaart in afwachting van de levering al meteen digitaal ter beschikking. Zo kunnen ze wel al betalen op het internet of contactloos met een smartphone of -watch in de winkel. KBC is naar eigen zeggen de eerste bank in België die de "Instant Card Service" aanbiedt.
Lees verder

Winterstorm Filomena eiste al zes levens in Spanje
In Spanje zijn nog eens twee mensen om het leven gekomen door de winterstorm Filomena, met ongewoon lage temperaturen. In totaal heeft de storm, die sinds donderdag over Spanje trok, al aan zes mensen het leven geëist.
Lees verder

Football Talk. Nog vier kandidaat-voorzitters over bij Barcelona - PSG-verdediger positief op corona
Joan Laporta, Victor Font, Toni Freixa en Emili Rousaud hebben in de race naar het voorzitterschap van FC Barcelona de nodige steun van minstens 2.257 socio's verzameld. Dat heeft Barça gemeld. Het viertal is nu officieel kandidaat om voorzitter te worden van de Spaanse grootmacht. De stemming vindt plaats op 24 januari.
Lees verder

Tweevoudig winnaar Toby Price valt uit in Dakar Rally
Tweevoudig winnaar Toby Price is gecrasht met zijn motor in de negende etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. De Australiër, die tweede stond in het algemeen klassement, ging na 155 kilometer in de proef hard onderuit en blesseerde daarbij zijn arm en schouder. Hij moest de rally verlaten en is overbracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Rusland was eerst met coronavaccin, maar snelheid wreekt zich nu en deze landen worden erg nerveus
Enkele maanden geleden klopten de Russische autoriteiten zich op de borst omdat ze naar eigen zeggen het eerste doeltreffende coronavaccin hadden ontwikkeld. De Russen zouden de wereld redden. Maar nu de strijd tegen de pandemie eindelijk vaart krijgt, is het duidelijk dat Rusland qua productie ver achterop hinkt. En de landen die het Spoetnik-V-vaccin hebben besteld, worden zenuwachtig.
Lees verder

Rusland was eerst met coronavaccin, maar mispakt zich aan productie en deze landen worden erg nerveus
Enkele maanden geleden klopten de Russische autoriteiten zich op de borst omdat ze naar eigen zeggen het eerste doeltreffende coronavaccin hadden ontwikkeld. De Russen zouden de wereld redden. Maar nu de strijd tegen de pandemie eindelijk vaart krijgt, is het duidelijk dat Rusland qua productie ver achterop hinkt. En de landen die het Spoetnik-V-vaccin hebben besteld, worden zenuwachtig.
Lees verder

Ludo Philippaerts gaat opnieuw paardrijden: "Een comeback wil ik dit niet noemen"
Bijna zes jaar na zijn afscheid in de lente van 2015, start Ludo Philippaerts opnieuw met paardrijden. Later deze week neemt hij deel aan enkele wedstrijden in het Spaanse Oliva, waar de familie traditiegetrouw bezig is aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, zo werd dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Agent die bestormers Capitool op magistrale wijze wist te misleiden is "nationale held"
Het vergde creativiteit en opperste concentratie, maar politieagent Eugene Goodman slaagde erin een paar bestormers van het Capitool op magistrale wijze te misleiden. Wat eerst leek op een mislukte poging om de indringers weg te jagen, mondde later uit tot "een echte heldendaad". Goodman kon voorkomen dat de bende in kwestie tot in de Senaat geraakte en er daar een boeltje van maakte. Overal duiken nu video's op van zijn optreden en sommigen noemen hem zelfs een "nationale volksheld".
Lees verder

Opbouw vaccinatiedorp van start gegaan op Spoor Oost: "Als logistiek meewil kunnen alle Antwerpenaren op honderd dagen tijd hun vaccin krijgen"
Op Spoor Oost is Golazo gestart met de opbouw van het vaccinatiedorp. Daar kunnen Antwerpenaren vanaf februari terecht voor hun vaccin tegen corona. In eerste instantie de ouderen en zorgverleners, nadien de rest van de bevolking. Voor minder mobiele mensen komen er mobiele vaccinatieteams. Hoe u opgeroepen zal worden, wordt nog bekeken maar waarschijnlijk zal dat volgens het principe van de oproepingsbrief van de verkiezingen verlopen.
Lees verder

Twitter lacht met 'Eigen kweek'-Engels van Stephanie D'Hose in brief gericht aan Amerikaans vicepresident: "Pence zal zwaar onder de indruk zijn"
Een brief van Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose gericht aan Amerikaans vicepresident Mike Pence, waarin de bestorming van het Capitool veroordeeld wordt, leidt tot heel wat spottende reacties over het gebruikte Engels.
Lees verder

Antwerps gerecht ontwikkelt nieuwe aanpak zedenzaken: "Aantal veroordelingen verdubbeld"
Het Antwerpse gerecht en het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) hebben een strategie bedacht waarmee twee keer zoveel verkrachtingsdossiers kunnen worden opgelost. Na drie jaar proefdraaien gaat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) het project 'code 37' uitbreiden naar andere parketten. "Om de hoge seponeringsgraad voor seksueel geweld terug te dringen."
Lees verder