Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

Minderjarige brandstichter was vrijwilliger in verwoeste jeugdhuis en tijdje lid van de jeugdbrandweer

HLN
Minderjarige brandstichter was vrijwilliger in verwoeste jeugdhuis en tijdje lid van de jeugdbrandweer
De twee tieners die zaterdagnacht in Izegem de brand veroorzaakten waarbij een groot deel van het jeugdhuis De Tunne werd verwoest, zijn na een nacht in de cel vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Eén van hen, de minderjarige, werkte als vrijwilliger in De Tunne en was een tijdlang aangesloten bij de Izegemse jeugdbrandweer. Het heeft er alle schijn van dat de tieners de mogelijke gevolgen van hun daad schromelijk hebben onderschat. Het stadsbestuur zit straks bijeen met de verantwoordelijken van het jeugdhuis om te kijken hoe het nu verder moet.
Lees verder

Club Brugge breekt contract van goudhaantje Kossounou open, Krmencik naar PAOK
Club Brugge heeft het contract van Odilon Kossounou opengebroken. De Ivoriaan, die vandaag nota bene zijn 20ste verjaardag viert, tekende een nieuwe overeenkomst tot juni 2024 bij blauw-zwart. Michael Krmencik wordt tot het eind van het seizoen dan weer verhuurd aan PAOK Saloniki.
Lees verder

KOERS KORT. Froome past voor eerste trainingskamp met Israel Start-Up Nation - veldrit-BK's voor jeugd wellicht op 6 februari
Israel Start-Up Nation, het team van onze landgenoten Sep Vanmarcke, Jenthe Biermans, Tom Van Asbroeck en Ben Hermans, begint het nieuwe wielerseizoen vanaf volgende week dinsdag met een eerste gezamenlijke ploegstage. Grote afwezige in het Spaanse Girona is de nieuwe kopman, viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. De 35-jarige Brit bereidt het nieuwe seizoen voor in Californië en kreeg de toestemming van de teamleiding om daar te blijven.
Lees verder

Hoofd taskforce vaccinatie:"Achteraf kan men zeggen: 'Hadden we maar vroeger gekocht'"
Dirk Ramaekers, de topman van de taskforce vaccinatie, heeft de Belgische strategie verdedigd waarmee de vaccins tegen het coronavirus uitgerold worden. "Achteraf bekeken, kan men zeggen: 'Hadden we maar (vroeger gekocht)'. Maar anderzijds is het een nieuw vaccin, met een nieuwe technologie, waar nog heel wat twijfels rond bestonden en nog bestaan." Dat zei hij tijdens Terzake op Canvas.
Lees verder

Italiaanse crimineel wil liever gevangenis in dan in huisarrest bij zijn vrouw
Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft een crimineel vrijgesproken voor het ontlopen van zijn huisarrest. De man zat thuis het laatste restje van zijn straf uit, maar verkoos de gevangenis boven het gezelschap van zijn vrouw. In hoger beroep was hij hiervoor veroordeeld tot twee maanden en tien dagen bovenop zijn oorspronkelijke straf. De hoogste Italiaanse rechter sprak echter hem vrij.
Lees verder

Daar is de volgende bittere kiesstrijd in Georgia al: twee senaatszetels zijn beslissend voor de (on)macht van president Biden
Terwijl Donald Trump zich blijft verzetten tegen de verkiezingsuitslag van november, dient de volgende bittere strijd zich al aan. Een stembusslag in Georgia die over de meerderheid in de Senaat zal beslissen — maar zo kantje boord is dat de uitkomst dagenlang onduidelijk kan blijven en misschien door rechters moet worden beslecht.
Lees verder

De onderhandelingen lopen: Frank Vercauteren is dé topkandidaat om Ivan Leko op te volgen bij Antwerp
Van een verrassing gesproken. Frank Vercauteren (64) is dé topkandidaat om Ivan Leko op te volgen als trainer bij Antwerp. Beide partijen zitten momenteel samen, maar vinden ze elkaar?
Lees verder

Wereldwijde problemen bij berichtendienst Slack van de baan
De wereldwijde storing bij zakelijke berichtendienst Slack is volgens het bedrijf verholpen. Gebruikers van de dienst, waarvan veel bedrijven gebruikmaken, konden zo'n vijf uur lang geen berichten lezen of helemaal niet inloggen.
Lees verder

Football Talk. "Frutos op shortlist Indepediente" - Premier League blijft doorgaan ondanks lockdown
De Argentijnse traditieclub Independiente moet binnenkort op zoek naar een nieuwe coach. Argentijnse journalisten berichtten gisteren dat Nicolás Frutos (39) op de shortlist staat. De huidige assistent-trainer van Anderlecht speelde voor Independiente, alvorens in 2006 naar paars-wit te verhuizen. Anderlecht was gisteren niet op de hoogte van de belangstelling voor Frutos, in de omgeving van de T2 viel te horen dat een overstap zeker niet tot de intenties behoort. Frutos is zeer gelukkig bij Anderlecht en voelt zich thuis in België. (PJC)
Lees verder

Liverpool lijdt tweede seizoensnederlaag bij Southampton
Liverpool heeft in de Premier League een 1-0 nederlaag moeten incasseren bij Southampton. Het is voor de kampioen de tweede verliespartij van het seizoen. Na draws tegen West Bromwich (1-1) en Newcastle (0-0) zit het team van coach Jürgen Klopp in haar laatste drie duels aan een magere 2/9.
Lees verder

Het is rond: Frank Vercauteren volgt Ivan Leko op tot aan het eind van het seizoen
De Prins van het Astridpark kan ook die van de Bosuil worden. Frank Vercauteren (64) is namelijk de opvolger van Ivan Leko als trainer van Antwerp. De privé­jet van Antwerp-baas Paul Gheysens pikte hem gisterenmiddag op in Rusland, 's avonds zaten beide partijen op Melsbroek meteen samen. ­Iets na elven bereikten ze een akkoord: Vercauteren tekende tot het einde van het seizoen.
Lees verder

Op zoek naar titel die hem niet gegund was: Antwerp krijgt met Frank Vercauteren geen uitgebluste coach
De deal is rond, Antwerp krijgt met Frank Vercauteren geen uitgebluste coach. Op de Bosuil wil Vercauteren (64) doen wat hem door Anderlecht ontnomen is: nog eens kam­pioen worden.
Lees verder

Brulboei Theo nomineert meteen Ziko in Big Brother
We hebben er jaren op moeten wachten, maar het vernieuwde Big Brother is van start gegaan op Vier. Meteen goed voor geheime opdrachten, een heel luidruchtige Nederlander, een snurkende Brusselaar en een niet te elimineren veganiste.
Lees verder

Laatste weduwe veteraan Amerikaanse burgeroorlog overleden: Helen huwde als 17-jarig met James (93)
De voor zover bekend laatste weduwe van een militair die heeft gevochten in de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) is overleden. Helen Viola Jackson stierf vorige maand op 101-jarige leeftijd in een verpleeghuis in Marshfield, in de staat Missouri, meldde een veteranenbond.
Lees verder

Gevangenisstraf voor stelende werknemer Buckingham Palace
Een werknemer van Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth in Londen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Hij stal tientallen medailles, gesigneerde foto's en andere spullen uit het paleis. Dat meldt het persbureau PA vandaag.
Lees verder

Twintiger in verdenking gesteld na megafuif in Bretagne
Een van de organisatoren van de megafuif met 2.400 mensen in het zuiden van het Franse Rennes, is in verdenking gesteld en voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft de procureur van Rennes gisteravond gezegd.
Lees verder

Bond-girl en Charlie's Angel Tanya Roberts toch niet overleden
Tanya Roberts, die 'Bond Girl' Stacey Sutton speelde in A View To A Kill (1985), zou ondanks eerdere berichtgeving, dan toch niet overleden zijn. Haar manager had van de partner van de 65-jarige Roberts te horen gekregen dat ze zondagavond overleed, maar maandagochtend liet het ziekenhuis weten dat ze toch nog in leven was. Dat schrijft onder meer het Amerikaanse vakblad Variety op basis van haar manager.
Lees verder

Stad Washington waarschuwt Trump-aanhangers: laat je vuurwapens thuis
De autoriteiten in de Amerikaanse hoofdstad Washington hebben aanhangers van scheidend president Donald Trump gewaarschuwd dat die hun vuurwapens thuis moeten laten als er morgen wordt betoogd tegen de verkiezingsuitslag. Op 6 januari moet het Amerikaanse parlement, het Congres, de verkiezingsuitslag officieel vaststellen.
Lees verder

Trump en Biden op campagne in Georgia: "Eén staat kan koers voor een hele generatie bepalen"
Scheidend Amerikaans president Donald Trump en aankomend president Joe Biden voeren momenteel allebei druk campagne in de zuidelijke staat Georgia, waar dinsdag lokale tijd de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen plaatsvindt.
Lees verder

Australische premier: "Assange is na rechtszaken vrij om terug naar huis te keren"
De Australische Wikileaks-oprichter Julian Assange is "vrij om terug naar huis te gaan" als de rechtszaken waarbij hij betrokken is voorbij zijn. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison vandaag gezegd.
Lees verder