Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Marktwaarde van Jérémy Doku nu al geschat op 65,4 miljoen euro, die van Eden Hazard gedevalueerd tot minder dan 30 ...

HLN
Marktwaarde van Jérémy Doku nu al geschat op 65,4 miljoen euro, die van Eden Hazard gedevalueerd tot minder dan 30 miljoen euro
Het Zwitserse sportonderzoeksbureau CIES schat de marktwaarde van Jérémy Doku nu al op 65,4 miljoen euro. Daarmee zou hij momenteel de vierde duurste Belgische speler binnen de Europese top 5-competities zijn. De marktwaarde van Eden Hazard daarentegen is volgens CIES in vrije val: hij valt met minder dan 30 miljoen euro uit de tophonderd.
Lees verder

Marktwaarde van Jérémy Doku nu al geschat op 65,4 miljoen euro, Eden Hazard gedevalueerd tot minder dan 30 miljoen euro
Het Zwitserse sportonderzoeksbureau CIES schat de marktwaarde van Jérémy Doku nu al op 65,4 miljoen euro. Daarmee zou hij momenteel de vierde duurste Belgische speler binnen de Europese top 5-competities zijn. De marktwaarde van Eden Hazard daarentegen is volgens CIES in vrije val: hij valt met minder dan 30 miljoen euro uit de tophonderd.
Lees verder

PSG-sterren maken zich op voor drill van Pochettino: "Als voetbal voor jullie de simpelste weg is om veel te verdienen, vergeet het dan..."
Goed mogelijk dat Neymar straks met een pijl op zijn keel tegen een muur aanloopt. Of dat Kylian Mbappé op blote voeten over hete kolen tippelt. Onze Premier Leaguespecialist gunt jullie een inkijk in de methode-Mauricio Pochettino. Een werkwijze die de vedetten van PSG zal doen opschrikken. De zweep van zijn nieuwe drilmeester is ongenadig. De jacht op geldwolven is open.
Lees verder

Eigen gin, muziekclip en flink wat centen: vijf maanden na opsluiting is brede lach van Ronaldinho helemaal terug
Ronaldinho (40) kan weer breed lachen. De voormalige Braziliaanse stervoetballer zat 171 dagen vast in Paraguay wegens paspoortfraude en had volgens rapporten een pak schulden, maar is opnieuw op het (financiële) rechte pad. Sinds zijn vrijlating eind augustus verdiende hij 750.000 euro. Dankzij een eigen ginmerk en optreden in een muziekclip.
Lees verder

In augustus nog achter slot en grendel, maar intussen ving hij alweer 750.000 euro: de brede lach van Ronaldinho is helemaal terug
Ronaldinho (40) kan weer breed lachen. De voormalige Braziliaanse stervoetballer zat 171 dagen vast in Paraguay wegens paspoortfraude en had volgens rapporten een pak schulden, maar is opnieuw op het (financiële) rechte pad. Sinds zijn vrijlating eind augustus verdiende hij 750.000 euro. Dankzij een eigen ginmerk en optreden in een muziekclip.
Lees verder

Voor iedere coronadode een bloem: artiest in Zweden maakt aantal Covid-overlijdens pijnlijk tastbaar
Al maanden vliegen de coronacijfers ons om de oren: X aantal nieuwe besmettingen, X aantal overlijdens, X aantal ziekenhuisopnams,... In Zweden is dat niet anders. Omdat kunstenaar Geert van der Vossen zich weinig kan voorstellen bij deze getallen, maakt hij ze tastbaar. Voor iedere Covid-dode knutselt de artiest een metalen bloem in elkaar en plant die in een veld.
Lees verder

"Kan iemand hem de kogel geven?": politie onderzoekt bedreigingen van West-Vlaamse chef-kok aan adres van Marc Van Ranst
Viroloog Marc Van Ranst is opnieuw met de dood bedreigd. Chef-kok Vincent Florizoone (41) uit Loppem zette afgelopen weekend op Facebook een post, waarin hij vroeg of iemand Van Ranst de kogel kon geven. De politie neemt de zaak ernstig en stelde een proces-verbaal op.
Lees verder

West-Vlaamse chef-kok wenste Marc Van Ranst de kogel toe, maar heeft spijt: "Ik ben één en al frustratie door de sluiting van de horeca"
Viroloog Marc Van Ranst is opnieuw met de dood bedreigd. Chef-kok Vincent Florizoone (41) uit Loppem zette afgelopen weekend op Facebook een post, waarin hij vroeg of iemand Van Ranst de kogel kon geven. De politie neemt de zaak ernstig en stelde een proces-verbaal op. De chef biedt intussen zijn verontschuldigingen aan voor de post. "Ik ben een vat vol frustratie."
Lees verder

Football Talk. Murillo uit quarantaine bij Anderlecht - Club NXT speelt volgend seizoen op Schiervelde
Club NXT, het beloftenelftal van Club Brugge dat in 1B aantreedt, speelt vanaf volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op Schiervelde in Roeselare. Dichter bij huis dus, nu gebruikt Club NXT het Daknamstadion van Lokeren. "De verhuis van Club NXT is de eerste stap in een nauwere samenwerking tussen Stad Roeselare en Club Brugge waarbij de trainingsfaciliteiten in Roeselare optimaal zullen worden benut en Brugse know-how ter beschikking kan gesteld worden van KSVR jeugd", klinkt het op de webstek van blauw-zwart. "In de toekomst zullen de oefenterreinen rond Schiervelde naar analogie van het Basecamp de uitvalsbasis vormen voor de middenbouw (U13 tot en met U16) van Club NXT."
Lees verder

"Je hebt je hele leven gewerkt, nu kan je op pensioen": Jamie (24) verrast zijn vader door volledige hypotheek van zijn huis af te betalen
Een 24-jarige Brit heeft zijn vader de verrassing van zijn leven bezorgd. Jamie Nyland betaalde de volledige hypotheek van zijn huis af, waardoor Richard nu op pensioen kan. De kranige man barstte in tranen uit wanneer hij het nieuws hoorde.
Lees verder

WikiLeaks-oprichter Julian Assange blijft opgesloten in Groot-Brittanië
Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, blijft opgesloten in Groot-Brittanië. Dat heeft een rechtbank in Westminster woensdag beslist.
Lees verder

Opschudding in Koninklijk Atheneum door woord 'neger' in cursus fysica
Er was een hele voormiddag opschudding in het Koninklijk Atheneum Brugge-Centrum door het woord 'neger' in een cursus fysica.
Lees verder

Milan-jeugd en papa Zlatan denderen door Serie A: waar komt revival vandaan en hoe houdbaar is succes?
AC Milan op kop. Het doet denken aan vervlogen tijden, maar na vijftien speeldagen is het simpelweg een feit in de Serie A. Vanavond komt Juventus op bezoek, I Rossoneri kan de gedoodverfde titelkandidaat op liefst 13 punten zetten. Waar komt de revival van de Milanezen plots vandaan? Een verhaal van een nieuw beleid en de derde jeugd van Zlatan. Al doemt wel snel de vraag op: hoe houdbaar is dit succes?
Lees verder

Geen Noah of Olivia, wel Paloma en Artémise: deze 4 mama's gaven hun kind een unieke naam. "Soms krijgen we gekke reacties. 'Heh, hoe heet ze juist?'"
Tijdens de lockdowns zaten veel koppels thuis vast. Daar moeten we geen tekeningetje bij maken: in 2021 komt er gegarandeerd een babyboom aan. En dat betekent dat veel ouders in spe nog op zoek zijn naar een naam. Noah of Marie blijven populaire keuzes, maar het mag ook specialer zijn. Nood aan inspiratie? Deze vier mama's kozen voor een unieke naam. "Ik ben niet bang dat mijn dochter uitgelachen zal worden."
Lees verder

"Hij heeft op de ziel van de club getrapt en dat doe je niet": Antwerp-manager Sven Jaecques hard voor Lamkel Zé
Hoe moet het nu verder met Didier Lamkel Zé bij Antwerp, na zijn fratsen van de afgelopen dagen? "We waren aangenaam verrast door zijn excuses, maar dat verandert op dit moment niks aan zijn situatie", was algemeen manager Sven Jaecques vanochtend duidelijk bij onze collega's van VTM NIEUWS. "Hij heeft op de ziel van de club getrapt." Ook het gros van de achterban heeft er schoon genoeg van: de dreigementen op sociale media hebben er zelfs voor gezorgd dat er gistermiddag geruime tijd een politiecombi tegenover het appartement van de Kameroener stond.
Lees verder

LIVE. Nainggolan moet scheve situatie rechttrekken in belangrijk duel tegen Benevento
• Sardegna Arena
Lees verder

Vijf Syriëstrijders keerden vorig jaar terug naar België
Uit cijfergegevens van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) blijkt dat vorig jaar vijf Syriëstrijders en veertien kinderen naar ons land zijn teruggekeerd. Onder hen waren een mannelijke zogenaamde Foreign Terrorist Fighter (FTF) en vier vrouwen met negen kinderen. Vijf andere niet-begeleide kinderen werden in 2020 ook naar ons land overgebracht.
Lees verder

FA openbaart WhatsApp-berichten van Trippier naar vrienden: zo overtrad de Engelsman gokregels bij eigen transfer
De FA heeft het het onderzoeksrapport in de zaak omtrent Kieran Trippier openbaar gemaakt. De dertigjarige Engelsman zou de gokregels hebben overtreden en er hangt een schorsing van tien wedstrijden boven het hoofd van de vleugelverdediger van Atlético Madrid. Die schorsing werd opgeschort door de FIFA, maar de nieuwe bewijsstukken van de Engelse voetbalbond lijken de positie van Trippier niet bepaald te verbeteren.
Lees verder

Transfer Talk. Zulte Waregem ligt in pole position voor Harbaoui - Barcelona stalt Alena bij Getafe
Vanaf deze week tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

Nieuw Nederlands coronavaccin in de maak
Het Maastrichtse biotechnologiebedrijf Cristal Therapeutics en Intravacc, een Nederlandse instituut voor vaccinonderzoek, gaan samen vaccins ontwikkelen tegen corona.
Lees verder