Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

LIVE. Steven Van Gucht: “We kunnen die Britse variant wél de baas” - Marc Noppen (UZ Brussel): “Stijging naar ...

HLN
LIVE. Steven Van Gucht: "We kunnen die Britse variant wél de baas" - Marc Noppen (UZ Brussel): "Stijging naar derde golf is ingezet"
De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Wat kan je doen als je seksleven in het slop zit? Belgische wetenschappers onderzoeken het en hebben jouw hulp nodig
Als je al een tijd een relatie hebt, kom je hem vroeg of laat tegen: de sleur in het seksleven. Gelukkig valt daar iets aan te doen, zeggen onderzoekers aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven. Om te achterhalen hoe koppels de passie kunnen aanwakkeren, hebben de wetenschappers jouw hulp nodig.
Lees verder

Besmet met het Plopsavirus? Snel online solliciteren bij Kabouter Klus
Hoewel er nog geen vooruitzichten zijn wanneer Plopsaland De Panne weer open mag, zoekt het pretpark volop nieuwe mensen. Een fysiek sollicitatiemoment ligt wat moeilijker maar Kabouter Klus springt in de bres. Via een online gesprek test hij jouw Plopsagehalte.
Lees verder

Nieuw uitgebreid onderzoek toont aan: cannabisgebruik leidt bij jongeren tot IQ-verlies
Uit nieuw uitgebreid onderzoek blijkt dat adolescenten die vaak cannabis gebruiken overduidelijk te kampen krijgen met IQ-verlies. "Onze bevindingen geven verder inzicht in de schadelijke neurologische en cognitieve effecten van veelvuldig cannabisgebruik op jongeren", zeggen de Ierse onderzoekers.
Lees verder

ECB-toezichthouders waarschuwen banken voor stijgende kredietrisico's
De toezichthouders van de Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwen de banksector voor een mogelijke golf aan kredietverzuim door de coronacrisis. Dat melden ze vandaag in een persbericht.
Lees verder

Andy Peelman (37) laat in zijn portemonnee kijken: "Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen"
Andy Peelman (37), één van 's lands bekendste politiemannen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Zo vertelt hij in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. "Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed."
Lees verder

Katrien en David wonen in een huis van strobalen: "Door veel zelf te doen, hebben we flink kunnen besparen"
Katrien en David wonen samen met hun dochters Nena en Johanna in een huis in Meerhout dat ze grotendeels zelf bouwden met strobalen, hout en leem. Een bewuste keuze, waar ze nog elke dag van genieten. Bouwsite Livios spotte dit project tijdens het Geslotendeurevent van Ecobouwers en mocht bij het koppel binnen kijken.
Lees verder

Andy Peelman (37) laat in zijn portemonnee kijken: "De rijkste man van het kerkhof zal ik niet worden"
Andy Peelman (37), één van 's lands bekendste politiemannen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Zo vertelt hij in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. "Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed."
Lees verder

Criminoloog Cyrille Fijnaut pleit voor legalisering van cannabis in héél de EU: "Onder een aantal voorwaarden"
Om een einde te maken aan de georganiseerde misdaad en het gevoerde drugsbeleid, zou cannabis gelegaliseerd moeten worden in héél de EU. Daarvoor pleit de Nederlandse criminoloog Cyrille Fijnaut in zijn nieuw boek. Maar wel "onder een aantal voorwaarden", verduidelijkt hij in een interview met Knack.
Lees verder

Transfer Talk. Benavente alweer weg bij Antwerp? - Anderlecht stalt winger opnieuw bij Emmen
Is Cristian Benavente alweer op weg naar de exit bij Antwerp? Volgens Mexicaanse media heeft Club America, ploeg van trainer Santiago Solari, interesse in de middenvelder. Antwerp huurt Benavente momenteel van het Egyptische Pyramids, maar de Peruaan van 26 kon nog niet overtuigen op de Bosuil. Solari kent Benavente, onder meer ex-Charleroi, nog van bij Real Madrid Castilla. (MVS)
Lees verder

In het bezit van een coronavoucher? Vlucht of hotel geannuleerd? Dit zijn de regels
Had je een pakketreis geboekt die vorig jaar werd geannuleerd en heb je tussen 20 maart en 19 juni 2020 een tegoedbon ontvangen, dan ben je waarschijnlijk in het bezit van een coronavoucher. Die is 1 jaar geldig, maar de vervaldag is in zicht. Wat zijn de regels en welke stappen kan je ondernemen? Boek je in deze onzekere tijden best een nieuwe pakketreis of laat je je beter uitbetalen? Een overzicht van de opties, uitgelegd door de FOD Economie.
Lees verder

Nieuw-Zeeland spoort toeristen aan tot creativiteit: "Stop met die influencerfoto's"
De Kiwi's hebben het gehad met de klassieke foto's van toeristen, die altijd weer allemaal dezelfde beelden posten op social media. "Reis alsjeblieft niet onder sociale invloed" luidt de slogan van een nieuwe campagne, die toeristen in Nieuw-Zeeland wil aanzetten tot creativiteit.
Lees verder

Eindelijk je thuiswerkkantoor beter inrichten? Deze essentials heb je nodig
Thuiswerken blijft nog wel eventjes de norm, maar dat moet liefst met een beetje zorg voor jezelf gebeuren. Gewoon je laptop op de keukentafel zetten is vragen om rugproblemen en andere ongemakken. Deze vijf apparaten en accessoires zijn essentieel voor een betere rust, efficiëntie en ergonomie. Tijd om je werkgever aan de oren te trekken voor een budget?
Lees verder

Detlev Van den Eynde verloofde zich na 'Big Brother' met medebewoner Irena, maar is nu single: "Onze naaktbeelden zijn de wereld rondgegaan"
Twintig jaar nadat Detlev (45) uit Westmalle in 'Big Brother' zijn hart had verloren aan Irena Milano, is de 'blonde god' vrijgezel. De rebel van toen kleurt nog altijd graag buiten de lijntjes. "Vroeger was ik jong en onbezonnen. Nu ben ik alleen nog onbezonnen. Ik neem het niet zo nauw met al die coronamaatregelen."
Lees verder

Grote Coronastudie: "9 ouders op 10 vinden uitoefenen meerdere hobby's belangrijk"
De helft van de kinderen oefenen minstens twee hobby's in groep uit. Hun ouders vinden het ook belangrijk dat ze die activiteiten kunnen blijven doen. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Coronastudie van UAntwerpen.
Lees verder

Grote Coronastudie: "9 op de 10 ouders vinden uitoefenen meerdere hobby's belangrijk"
De helft van de kinderen oefent minstens twee hobby's in groep uit. Hun ouders vinden het ook belangrijk dat ze die activiteiten kunnen blijven doen. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Coronastudie van UAntwerpen.
Lees verder

Kunstenaar Jan De Cock veroordeeld voor vechtpartij met racistisch motief in stamcafé
Kunstenaar Jan De Cock (44) is in de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld voor een vechtpartij in z'n stamcafé in Brugge. De Bruggeling kreeg het aan de stok met een Mexicaanse toerist. Volgens de rechter deelde hij opzettelijke slagen toe aan het slachtoffer vanuit een racistisch motief. De Cock legt zich alvast niet neer bij het vonnis.
Lees verder

Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf vandaag online: "Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd"
De duizenden luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben al weken naar vandaag donderdag 28 januari uitgekeken. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is vanaf nu te luisteren via de podcastkanalen, zie onderaan dit artikel. Op vier jaar tijd is "de uit de hand gelopen interesse in true crime" van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
Lees verder

Luisteraar Liesbeth heeft de 'Lach van Joe' geraden voor 21.900 euro
Het is gebeurd: 'De Lach van Joe' is eindelijk geraden. Na 4 weken zoeken, gokken en vooral veel foute antwoorden is het Liesbeth uit Moen die 'De Lach van Joe' herkende. Daarmee wint ze maar liefst 21.900 euro. En de lach? Die was van niemand minder dan Stijn Meuris, de zanger van Noordkaap.
Lees verder

Plots is influencer Julie (28) haar 18.000 volgers kwijt door hackers
Influencer Julie Braem (28) uit Loppem is op één dag tijd al haar 18.000 volgers op Instagram kwijt. Haar account werd gehackt en de jonge vrouw moest 400 euro betalen om haar account terug te krijgen. "Maar daar ga ik niet op in", zegt Julie, die kapster is van beroep.
Lees verder