Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

LIVE. Ruim 900 coronadoden in 24 uur in Duitsland - Oudste Belg (111) verslaat corona

HLN
LIVE. Ruim 900 coronadoden in 24 uur in Duitsland - Oudste Belg (111) verslaat corona
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

Opnieuw chaotische avond in Nederlandse steden: politie lost waarschuwingsschot tijdens gewelddadige rellen
In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Zeker 151 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd.
Lees verder

Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard parodiëren Bart De Pauw in nieuwe tv-serie: "Acteren is hun wérk. En ze hebben dat perfect weten te scheiden"
Een komische soap: dat moet 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' - vanaf 1 februari op Streamz - worden. Maar één scène van nog geen vijf minuten doet nu al stof opwaaien, want daarin imiteren de Maaike Cafmeyer (47) en Ella-June Henrard (27) niemand minder dan Bart De Pauw (52), de man die ze beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens scenariste Ilse Beyers (49) is de hele situatie puur toeval: "Toen ik de scène bedacht was er nog niemand gecast."
Lees verder

Selena, het baasje van katje Lee, doet mee aan Miss Exclusive
Selena Ali (23), die vorig jaar in het nieuws kwam met de hetze rond katje Lee, dingt mee naar 't kroontje van Miss Exclusive. In de hoop dat ze kan doorstoten naar de verkiezing van Miss Earth. "Als ik die titel win, wil ik alle scholen afgaan om jongeren toe te spreken", vertelt ze in Dag Allemaal.
Lees verder

Zijn neuswissers voor coronatesten schadelijk voor uw gezondheid? Video onthult probleem, FAGG voert onderzoek
Hoe veilig zijn de neus- en keelwissers die al maanden gebruikt worden om coronatesten af te nemen? We konden opnames van een veiligheidstest bekijken waaruit blijkt dat minstens één wisser schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gaat om een veelgebruikte, Chinese wisser. Het FAGG voert een onderzoek.
Lees verder

WHO vraagt olympische atleten geen voorrang te geven bij vaccinatie
Olympische atleten behoren geen voorrang te krijgen bij de wereldwijde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft Mike Ryan gezegd, topman van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. "Op dit moment hebben we niet eens genoeg vaccins om de grootste risicogroepen te voorzien."
Lees verder

7 jaar na 'All I Want' is Emma Bale klaar voor debuutalbum: "Mijn spaargeld steekt in mijn plaat, dat huisje moet nog even wachten"
Zeven jaar geleden weigerde ze nog over de liefde te schrijven wegens "geen ervaring". Vandaag schudt Emma Bale (21) de relatie met haar ex van zich af in haar nieuwe single 'mind games'. Het 14-jarige meisje dat van kanten kleedjes hield is nu een volwassen vrouw die weet wat ze wil. Een nieuw lief kan nog even wachten, maar haar debuutalbum verschijnt nog voor de zomer. Ook al moest ze daarvoor wel haar spaarcenten aanspreken.
Lees verder

McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.
Lees verder

AstraZeneca ontkent dat vaccin maar bij 8 procent van 65-plussers effectief is: "Compleet onjuist"
De hoge verwachtingen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk niet gerechtvaardigd. Duitse regeringskringen stellen volgens de krant Handelsblatt dat het middel maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. De vrees is dat dit vaccin, dat mogelijk deze week goedkeuring van de EU krijgt, niet in de buurt komt van de ruim 90 procent effectiviteit van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. AstraZeneca zelf weerlegt de berichten.
Lees verder

Achter de schermen van 'Over De Oceaan': "Constant misselijk, op van de stress en 3 uur slaap per nacht"
Dat zeilen van Lanzarote naar Guadeloupe een loodzware opdracht is, ziet u elke week in 'Over de oceaan' op VIER. Dat was zo voor de zes BV's, maar misschien nog meer voor de crewleden áchter de - in totaal 27 - camera's. Er waren acht bedden voor twaalf passagiers en douchen moest in 17 seconden. "Toen ik van boord kwam, zei ik: 'Dit nooit meer.'"
Lees verder

VIER wil 70ste verjaardag Jacques Vermeire groots vieren
Jacques Vermeire, Vlaanderens grootste smoelentrekker aller tijden, viert op 27 mei zijn zeventigste verjaardag. Een heuglijke gebeurtenis die, gezien alle mogelijke varianten van de coronapandemie en de toch al lichte risicoleeftijd van de jarige, wellicht niet met massa's volk gevierd zal kunnen worden.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Elke dag worden er nu gemiddeld 135 patiënten opgenomen, dat is een stijging met 17 procent. Dagelijks komen er gemiddeld 2.120 nieuwe besmettingen bij, een stijging van 5 procent.
Lees verder

Lichte sneeuw in Ardennen, droog met opklaringen elders
Op de Ardense hoogten kan er vandaag nog wat lichte sneeuw vallen, maar elders blijft het meestal droog en zijn er opklaringen. Volgende nacht trekt er echter een nieuwe neerslagzone over het land, zo voorspelt het KMI.
Lees verder

Vandaag beslissing over WK veldrijden, organisatoren houden de moed erin: "Wij doen verder, we werken de laatste details af"
Organisatoren, de stad Oostende en het kabinet van minister van Sport Ben Weyts doen er alles aan om het WK veldrijden toch te laten plaatsvinden. Mét de hulp van de coronacijfers. En mét verstrengde maatregelen. Een definitieve beslissing valt niet voor vandaag.
Lees verder

Eén op tien amateurclubs vreest voor toekomst, helft wil snijden in vergoedingen voor spelers
Zowat één op de tien amateurclubs vreest voor zijn toekomst. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bij 112 clubs.
Lees verder

Gedicht tijdens inauguratie levert Amanda (22) modellencontract op
Dichteres Amanda Gorman, die de show stal tijdens de inauguratie van president Joe Biden afgelopen week, heeft een modellencontract getekend bij IMG Models.
Lees verder

Demi Lovato krijgt hoofdrol in comedyserie 'Hungry', over mensen met eetproblemen
Demi Lovato gaat aan de slag als producent en hoofdrolspeler van de nieuwe comedy 'Hungry'. De serie draait om de leden van een praatgroep voor mensen met voedingsissues.
Lees verder

Club Brugge op zoek naar vervanger voor Diatta: youngsters van Man United en Aston Villa in beeld
In youth they trust. In de zoektocht naar een opvolger voor Krépin Diatta prijken twee stijlvolle namen op het verlanglijstje van Club Brugge.
Lees verder

Waarom Nederland zo hard protesteert tegen de coronamaatregelen (en België niet)
Nederland heeft er opnieuw een chaotische avond en nacht op zitten. Waarom loopt het coronaprotest in Nederland zo uit de hand? En waarom is er bij ons veel minder weerstand? De Nederlandse criminoloog Henk Ferwerda noemt de rellen 'on-Hollands' en onderscheidt drie soorten relschoppers: "Hier gaat het om een combinatie van die drie types".
Lees verder