Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

LIVE. Nederlandse regering houdt vast aan avondklok - 1 op de 5 besmettingen vastgesteld bij kinderen en tieners

HLN
LIVE. Nederlandse regering houdt vast aan avondklok - 1 op de 5 besmettingen vastgesteld bij kinderen en tieners
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Topkinesist Lieven Maesschalck deelt de beste work-out voor stevigere borsten: "Door drie keer per week te oefenen bereik je al resultaat"
Elke week geven sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze work-out helpt je borsten te verstevigen. Want of je nu een grote of een kleine boezem hebt, élke vrouw wil het liefst een stevige, pronte voorgevel. En met de juiste oefeningen kan je de schade door de zwaartekracht tot een minimum beperken.
Lees verder

Hoe het komt dat beautyredactrice Sophie nog altijd met mooie gelnagels rondloopt: "Jij hebt een manicure laten doen!"
2020 en 2021 gaan ongetwijfeld de geschiedenisboeken is als de periode van de grote drooglegging. Geen alcoholstop (integendeel, de e-piritiefjes vloeiden nog nooit zo rijkelijk), wel het sluiten van de beautysalons. Al hoeft niemand dat te merken dankzij de superhandige homekits die tegenwoordig overal opduiken.
Lees verder

Op zoek naar een nieuwe laptop? Dit zijn onze aanraders
Een nieuwe laptop is voor de meeste mensen een stevige investering. Je gaat dus best op zoek naar een toestel dat uitstekende reviews krijgt en al bij meerdere gebruikers in de smaak viel. Onze techredacteur dook in het aanbod en tipt de beste toestellen van het moment.
Lees verder

Onze journaliste Julie Colpaert vanuit Den Bosch: "Winkels volledig vernield en leeggeroofd, vrouw in tranen"
Onze VTM Nieuws-reporter Julie Colpaert was gisteren ter plaatse in Den Bosch toen daar zware rellen uitbraken. Ze trof een "volledig ontredderde" winkelierster aan, van wie de zaak helemaal vernield en geplunderd werd. "Niemand begrijpt dit", aldus Colpaert.
Lees verder

Brugse politie zoekt koortsachtig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: "Wat bezielt zo iemand?"
Wie heeft tientallen wagens bekrast in Assebroek en Sint-Kruis? Op die vraag hoopt de Brugse politie zo snel mogelijk een antwoord te vinden. De voorbije dagen bewerkte een vandaal het ene na het andere voertuig met een scherp voorwerp: nu al 34, en er volgen nóg aangiftes. Voor de slachtoffers zit er niks anders op dan te hopen dat de dader vlug wordt gevat. "Anders draaien we zelf op voor de kosten."
Lees verder

Diaby ontbreekt tegen Moeskroen met rugproblemen, Trebel en Bruun Larsen wel in selectie
Anderlecht kan vanavond geen beroep doen op Abdoulay Diaby. De Malinese aanvaller, die zeer goede fysieke testen aflegde, sukkelt met de rug. Aangezien het veld op Moeskroen er zwaar bijligt, wil RSCA geen risico's nemen. Wel in de selectie: Adrien Trebel en Jacob Bruun Larsen.
Lees verder

Julie Colpaert vanuit Den Bosch: "Winkels volledig vernield en leeggeroofd, vrouw in tranen"
Onze VTM Nieuws-reporter Julie Colpaert was gisteren ter plaatse in Den Bosch toen daar zware rellen uitbraken. Ze trof een "volledig ontredderde" winkelierster aan, van wie de zaak helemaal vernield en geplunderd werd. "Niemand begrijpt dit", aldus Colpaert.
Lees verder

Drie getuigen melden zich bij Nederlandse politie in zaak dode Lotte (14)
Drie nieuwe getuigen hebben zich afgelopen weekeinde bij de Nederlandse politie gemeld voor het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Lotte uit de Almelo. Het tienermeisje kwam op 10 januari bij een niet nader genoemd misdrijf om het leven.
Lees verder

Franse staat schiet hotelketens Ibis, Novotel en Mercure te hulp
De Franse hotelgroep AccorInvest - bekend van hotelketens als Ibis, Novotel of Mercure - krijgt een lening gegarandeerd door de Franse staat, voor een half miljard euro. Dat heeft minister van Economie Bruno Le Maire dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Kapiteins van speedboten schuldig aan 'roekeloos vaargedrag' bij crash op de Schelde met 17 gewonden
De twee kapiteins die de speedpootjes bestuurden op de Schelde tijdens een teambuilding van het Nederlandse bedrijf Win, zijn veroordeeld tot 3 maanden celstraf met uitstel. De bootjes botsten tijdens een stunt op elkaar en 17 passagiers raakten gewond. De kapiteins moeten de slachtoffers in totaal 225.000 euro schadevergoeding.
Lees verder

Ruim 16 procent bedrijven niet in orde bij flitscontroles op telewerk
Ruim 16 procent van de bedrijven in de dienstensector die afgelopen maand flitscontroleurs over de vloer kregen, bleek zich niet volledig te houden aan de telewerkverplichting. Dat zei minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dinsdag in de Kamercommissie Sociale Zaken.
Lees verder

Geen 'Britain's Got Talent' dit jaar: 15e editie waarschijnlijk pas in 2022
We zullen dit jaar geen eye rolls van Simon Cowell (61) op ons scherm te zien krijgen. Eerder deze maand werd al aangekondigd dat de vijftiende editie van 'Britain's Got Talent' verschoven zou worden naar later dit jaar wegens corona. Nu raakte bekend dat de veelbekeken talentenshow waarschijnlijk helemaal niet zal doorgaan.
Lees verder

Halfzus Samantha lost eerste details van berucht boek over Meghan Markle: "De Queen zou van haar walgen"
Alle ontwikkelingen in het nieuws rond Meghan Markle (39) en prins Harry (36) worden ook gevolgd door haar halfzus Samantha Grant (56). Al sinds Meghan een relatie begon met de prins, spuwt zij voortdurend haar gal in de media, en ook nu gaat Samantha tot het uiterste om haar halfzus in een slecht daglicht te plaatsen. Ze heeft net een nieuw boek uit: 'The Diary of Princess Pushy's Sister: Part 1', waarin ze de intieme details van Meghan's leven op straat gooit. "Haar hele leven is een leugen."
Lees verder

"Studie over middel tegen jicht als coronamedicijn voorzichtig van dichterbij bekijken"
Een studie waaruit blijkt dat colchicine, een bekend ontstekingsremmend medicijn tegen jicht, goed werkt bij de behandeling van Covid-19, verdient het zeker om van dichterbij bekeken te worden, maar met voorzichtigheid.
Lees verder

Politie op zoek naar identiteit van man die vorige week dood op sporen aangetroffen werd
De federale politie is op zoek naar de identiteit van een man die vorige week donderdag dood aangetroffen werd op de treinsporen in Ukkel, op een steenworp van het treinstation Moensberg.
Lees verder

Matchen in play-offs zullen niet meer uitgesteld worden door Covid
De Algemene Vergadering van de Pro League heeft beslist dat er in de play-offs geen wedstrijden meer zullen worden uitgesteld door Covid-19. Over het competitieformat en de integratie van beloften in 1B zijn er geen knopen doorgehakt.
Lees verder

RECAP. Bekijk hier de hoogtepunten uit week 3 van de Belgian League
De derde van de Belgian League zat vol met interessante wedstrijden. Zo moest Sector One zich bewijzen tegen het ongeslagen ION Squad en kon KVM Esports mogelijke z'n vierde match op rij winnen. 4Elements en Team 7AM namen het dan weer tegen elkaar op met hun eerste overwinning op het oog.
Lees verder

Coronapandemie maakte de opnames van 'Fantastic Beasts 3' een stuk moeilijker
De opnames voor de derde 'Fantastic Beasts'-film verlopen niet van een leien dakje. Zo werd Johnny Depp al vervangen door Mads Mikkelsen en ook de coronapandemie gooide al heel wat roet in eten. Deze zorgde voor een aantal vertragingen waardoor de job van Eddie Redmayne (39), die de hoofdrol speelt in de films, een stuk moeilijker is geworden.
Lees verder

Proberen celebrities voor te steken bij vaccinaties tegen corona? "Ze bieden meer dan 10.000 dollar"
Verschillende hooggeplaatste figuren uit de entertainmentindustrie zouden hebben geprobeerd om hun coronavaccinatie te krijgen voordat ze daadwerkelijk aan de beurt zijn. Het blad 'Variety' sprak een aantal bronnen die beweren dat er flink wat geld wordt geboden voor een snelle inenting.
Lees verder