Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

LIVE. In ruim 400 Vlaamse woonzorgcentra wordt deze week gevaccineerd

HLN
LIVE. In ruim 400 Vlaamse woonzorgcentra wordt deze week gevaccineerd
In de loop van deze week ontvangen 435 woonzorgcentra in Vlaanderen ongeveer 45.000 vaccins om hun bewoners in te enten tegen Covid-19. Het gaat om meer dan de helft van de 820 woonzorgcentra in Vlaanderen. Voor vandaag gaat het om 60 woonzorgcentra. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen in Brussel stijgen nu al met 76 procent, onder meer door teruggekeerde reizigers. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen zit opnieuw in stijgende lijn, voor de derde dag al. De verklaring ligt deels in het toenemend aantal testen op het einde van de kerstvakantie, waarbij veel terugkerende reizigers positief werden getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

'Sex and the City' krijgt vervolg met originele cast, enkel Kim Cattrall doet niet mee
Goed nieuws voor fans van 'Sex and the City'. De populaire serie uit de jaren 90 krijgt een tweede leven. Dat heeft HBO Max bevestigd aan Amerikaanse media. Sarah Jessica Parker (55), Kristin Davis (55) en Cynthia Nixon (54) zijn opnieuw van de partij. Grote afwezige is Kim Cattrall (64), die de rol van de wulpse Samantha Jones speelde.
Lees verder

Extra domper voor Anderlecht: aanvoerder Sambi Lokonga valt uit met spierblessure
Een extra domper voor Anderlecht: het zag z'n aanvoerder en sterkhouder Albert Sambi Lokonga (21) uitvallen. De middenvelder moest zich op het uur laten vervangen met een spierprobleem in de linkerbil. Hoe ernstig de blessure is, moet blijken uit verdere onderzoeken. "Ik dénk en hoop dat het niet te erg is. Maar de match tegen Eupen zal er snel zijn...", sprak Kompany achteraf.
Lees verder

WHO-team komt donderdag aan in China voor onderzoek naar oorsprong coronavirus
Een expertenteam dat onderzoek voert naar de oorsprong van het coronavirus in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), komt donderdag aan in China. Dat meldt de Chinese gezondheidscommissie maandag. Het team zal samenwerken met Chinese wetenschappers.
Lees verder

'Meest sexy man van 2020' is van 't straat: Michael B. Jordan stelt vriendin voor op Instagram
Michael B. Jordan (33) is geen vrijgezel meer. Nadat er al maandenlang gespeculeerd werd over z'n relatiestatus, heeft de acteur op Instagram z'n vriendin voorgesteld. De gelukkige is de 24-jarige Lori Harvey, die eerder verloofd was met de Nederlandse voetballer Memphis Depay (26).
Lees verder

Geldexpert legt uit hoe je meer uit je centen kan halen in 2021: "Koop dividendaandelen en steek 30% belastingvoordeel op zak"
Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D'Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk, dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. "Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen."
Lees verder

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: "Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak"
Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D'Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. "Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen."
Lees verder

Bitcoin in duikvlucht na recordopmars
De waarde van de bitcoin is flink geduikeld na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin ging zondag en maandag met wel 18 procent omlaag tot 33.500 dollar (27.482 euro), wat de grootste daling in twee dagen is sinds mei vorig jaar.
Lees verder

Echtgenote Sarah apetrots op Wout van Aert: "100% sportman, 200% toppapa"
Als het Van Aert zélf al in de kleren kroop, kan je je spontaan iets indenken bij hoe echtgenote Sarah zich op dit moment voelt: zielsgelukkig met de geboorte van Georges, maar toch heel even aan recuperatie toe. Dat deden mama en zoon samen op het thuisfront in Herentals, met de tv op het BK.
Lees verder

Marc (62) en zijn team deden Guy Van Sande overgaan tot bekentenissen: "Plots bleek een Bekende Vlaming in die chatgroep te zitten"
Nooit eerder kwam commissaris op rust Marc Cobbaert (62) in de media en daar had hij een goede reden voor. "Als je de ene dag staat te pronken in de krant met een grote vangst en je de verdachte de volgende dag moet verhoren, dat werkt niet. Wees vriendelijk en toon respect. Misschien houd je er een goede informant aan over, die later cruciaal kan zijn." Die ingesteldheid leverde onder meer een knap resultaat op in het onderzoek naar kinderporno bij Guy Van Sande. "Dat was óns onderzoek, maar niemand wist dat." Van inbrekersbendes tot de pijnlijke zaak De Bondt, met het revolvertje: een goed gesprek over een indrukwekkende carrière. Meer afleveringen in de reeks 'Recherche op rust', lees je hier.
Lees verder

Ella Leyers maakt podcast over 'Over De Oceaan'
Ella Leyers (32) gaat na haar deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' opnieuw aan de slag voor Vier. Dit keer als host van de podcast 'Over Over De Oceaan', een afgeleide van het realityprogramma waarin 6 BV's van Lanzarote naar Guadeloupe zeilen.
Lees verder

Transfer Talk. Zulj op weg naar Göztepe, ook Luckassen en Milic weg - Milan heeft interesse in Coulibaly van Beerschot
De sterke prestaties van Ismaila Coulibaly – die door het Engelse Sheffield United voor drie jaar wordt uitgeleend aan zusterclub Beerschot – wekken interesse op bij verschillende (buitenlandse) ploegen. In de wandelgangen vernamen wij dat de Italiaanse grootmacht AC Milan, dat momenteel aan de leiding staat in de Serie A, een bod heeft uitgebracht op de 20-jarige Malinese middenvelder. Op het Kiel valt echter te vernemen dat Coulibaly deze winter zeker niet zal vertrekken. In geen tijd groeide het jonge talent uit tot een cruciale pion op Beerschots middenveld. Zondag scoorde Coulibaly nog tegen AA Gent. In totaal zit hij al aan vijf doelpunten.
Lees verder

Grote zorgen om motorcrosslegende Joël Robert (77): "Zijn vitale functies zijn aangetast"
Het gaat niet goed met Joël Robert. De motorcrosslegende, 77 intussen, raakte besmet met covid-19 en intussen ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij ook nog het slachtoffer werd van een hartstilstand. "Zijn vitale functies zijn aangetast", zei partner Josiane Marit bij Le Soir.
Lees verder

Grote zorgen om motorcrosslegende Joël Robert (77): "Zijn vitale functies zijn beschadigd"
Het gaat niet goed met Joël Robert. De motorcrosslegende, 77 intussen, raakte besmet met covid-19 en intussen ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij ook nog het slachtoffer werd van een hartstilstand. "Zijn vitale functies zijn beschadigd", zei partner Josiane Marit bij Le Soir.
Lees verder

Football Talk. Red Flame Jana Coryn stopt met voetballen door aanhoudend blessureleed
Jana Coryn stopt met voetballen. De 28-jarige aanvalster moet door een aanslepend kraakbeenletsel een punt zetten achter haar voetbalcarrière. Coryn kwam 18 keer voor de Red Flames uit, maar kwam daarbij niet tot scoren. In clubverband won ze wel de Beker van België in 2013 (met Anderlecht) en 2016 (met Lierse). Ook werd ze in 2016 topschutter in de Belgische competitie. In het buitenland speelde ze drie seizoenen voor Lille.
Lees verder

Sneeuw blokkeert wegen in Madrid: zorgverleners moeten soms uren stappen om ziekenhuis te bereiken
Sneeuwstorm Filomena heeft lelijk huisgehouden in de Spaanse hoofdstad Madrid. Sommige zorgverleners moeten er uren door de sneeuw stappen om het ziekenhuis te bereiken waar ze hun uitgeputte collega's aflossen. Met de wagen is er geen doorkomen aan. Ook het treinverkeer ligt stil. Het sneeuwt inmiddels niet meer, maar de koudegolf zou nog een week aanhouden. De combinatie van de sneeuwstorm en de coronapandemie is dramatisch.
Lees verder

Sagan komt nog één keer terug op incident met Van Aert: "Ik ga me niet verontschuldigen, ik zou niet weten waarom"
Peter Sagan start in 2021 aan het Vlaamse openingsweekend én hij geeft de voorkeur op de Tour ten opzichte van de Olympische Spelen. Al keek hij gisteren ook nog eens terug naar het incident met Wout van Aert in de editie van vorig jaar.
Lees verder

Drie op de vier Belgen willen vakantiedagen opsparen voor later
Bijna drie vierde van de Belgen (73 procent) wil vakantiedagen of overuren opsparen om op een later moment in hun loopbaan te gebruiken. Meestal zouden ze die inzetten om sneller met pensioen te kunnen gaan. Dat blijkt uit een rondvraag van hr-dienstverlener Acerta bij 2.000 werkende Belgen.
Lees verder

Jan Verheyen opgelicht bij aankoop van grond in Spanje: "Plots mochten we er niet meer bouwen"
Jan Verheyen (57) werd enkele jaren geleden opgelicht in Spanje. Dat vertelde de regisseur in de Joe-ochtendshow van Sven Ornelis (47) en Anke Buckinx (40). Hij kocht een stuk bouwgrond van 11 hectare in Antequera, een stad in Andalusië, maar mocht er nooit een huis op zetten.
Lees verder