Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Coronamaatregelen voorlopig verlengd tot 1 maart, regering spreekt over ‘technische kwestie’ - Toch nog gee...

HLN
LIVE. Coronamaatregelen voorlopig verlengd tot 1 maart, regering spreekt over 'technische kwestie' - Toch nog geen besmetting met Zuid-Afrikaanse variant bekend in België
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Ons land bereidt zich ondertussen voor op een massale vaccinatiecampagne. Meerdere locaties waar inentingen kunnen plaatsvinden, zijn al bekend. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Football Talk. Sheffield United boekt na 18 matchen eerste zege - Essevee moet Vossen twee weken missen, ook Opare buiten strijd
Zulte Waregem moet het naar schatting twee weken stellen zonder Jelle Vossen. De spits heeft zaterdag een verrekking aan de hamstrings opgelopen tijdens de competitiematch tegen Excel Moeskroen (1-0 zege). Ook Daniel Opare blesseerde zich in die partij, zo meldt Essevee.
Lees verder

Ricky Gervais wees aanbod om eerste comedian in de ruimte te worden, af: "Een geschift idee"
Ricky Gervais (59) heeft een aanbod om in de ruimte een komedieshow te geven, afgewezen. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

LIVE. 1-0! Atlético leidt met 1-0 na treffer Correa
• La Liga • Carrasco in de basis • Aftrap: 21u30 • Estadio Wanda Metropolitano
Lees verder

LIVE. 1-0! Atlético op voorsprong na treffer Correa
• La Liga • Carrasco in de basis • Aftrap: 21u30 • Estadio Wanda Metropolitano
Lees verder

LIVE. KVO moet achtervolgen: Prevljak toont alweer torinstinct na fraaie dribbel
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Diaz Arena
Lees verder

Negen Belgen geselecteerd voor showcasefestival Eurosonic Noorderslag
Corona of niet, het Europese showcasefestival Eurosonic Noorderslag gaat vanaf woensdag wel degelijk door, zij het in een digitale versie. Negen Belgische artiesten staan op de affiche.
Lees verder

'Clubicoon' Ritchie De Laet kan eindelijk op twee oren slapen na verlenging: "Ik ben nergens liever dan hier"
'Clubiconen zijn er om te koesteren'. Met die woorden kondigde Royal Antwerp Football Club de contractverlenging van Ritchie De Laet (32) aan. De verdediger zet morgen officieel zijn handtekening onder een contract tot juni 2023. "Eindelijk", zuchtte hij. De Laet geeft toe dat hij toch wat nerveus begon te worden. Ook geeft hij mee waarom hij de buitenlandse interesse afwimpelde en wie zíjn favoriet is voor de Gouden Schoen.
Lees verder

Sultan van Oman benoemt oudste zoon tot kroonprins
Sultan Haitham van Oman (65) heeft dinsdag in een koninklijk besluit zijn oudste zoon DhiYazan (ook geschreven als Theyazin) aangewezen als zijn opvolger en kroonprins. DhiYazan (30) is nu al minister van cultuur, sport en jeugd in de regering van zijn vader.
Lees verder

Gaf jij je interieur al een gelaat? Deco met een gezicht verovert onze huiskamers
Is het omdat we door corona nauwelijks andere mensen mogen zien? Feit is dat home deco met daarop een gezicht massaal onze huiskamers verovert. Een vaas met een gelaat, een poster, masker, kussen, ... Noem het op en het bestaat. Misschien is het voor jou met een van deze items wel liefde op het eerste gezicht?
Lees verder

LIVE. Invaller Kvasina kopt KVO langszij, kraakt tienkoppig Eupen helemaal?
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Diaz Arena
Lees verder

In deze door Saudi-Arabië gebouwde miljoenenstad is geen auto te vinden
Saudi-Arabië is een van de grootste olieproducenten ter wereld. Vreemd genoeg gaat het koninkrijk nu de ultieme eco-stad bouwen - 170 kilometer lang, autovrij en zonder wegen.
Lees verder

The Hollywood Reporter noemt nieuwe film Koen De Bouw 'frontrunner' voor Oscars
Op zondag 25 april worden de Oscars uitgereikt, en dus wordt er al langzaam aan gekeken naar mogelijke kanshebbers. Volgens The Hollywood Reporter, een toonaangevende Amerikaanse website, zou 'The Man Who Sold His Skin', de nieuwe film van Koen De Bouw (56), wel eens kans maken op een beeldje.
Lees verder

Transfer Talk. RSCA speurt naar aanvallende versterking, Turkse interesse voor Vranjes - Jovic naar Frankfurt
De Servische aanvaller Luka Jovic (23), die in de zomer van 2019 Eintracht Frankfurt ruilde voor Real Madrid, keert op huurbasis terug naar de Bundesliga-club. Dat heeft Fredi Bobic, sportief directeur bij Frankfurt, dinsdag verklaard bij Sky. "We moeten nog enkele details regelen, zoals de medische testen. Als alles goed gaat, keert hij snel terug bij ons", zei Bobic voor de aftrap van het duel tussen Bayer Leverkusen en Frankfurt in de 16e finales van de Duitse beker.
Lees verder

Europees akkoord over brexitfonds in de maak
Er is een akkoord in de maak over de verdeling van het geld uit het Europese fonds dat de lidstaten moet helpen om de gevolgen van de brexit op te vangen. Voor België zou een enveloppe van zo'n 325 miljoen euro klaarliggen, zo is vanavond uit goede bron vernomen.
Lees verder

Dit was Big Brother aflevering zeven: the rise of Terror Theo
Juicht ende jubelt, want gisteren werd de tweede week van het vernieuwde 'Big Brother' ingezet op VIER. Vandaag bleek dat vooral goed om het meest agressieve kantje van Theo in actie te zien. "Stelletje homo's."
Lees verder

KV Oostende laat tegen tienkoppig Eupen na om zich in subtop te nestelen
Wat een gemiste kans zeg, KV Oostende. De kustploeg kon zich mits winst nestelen in de subtop onder Club Brugge en Genk, maar verloor nadat het quasi de ganse match tegen tien mensen speelde.
Lees verder

CES 2021: de televisie van de toekomst is buigbaar, doorzichtig en met microled
De CES in Las Vegas is normaliter de plek waar ieder jaar de nieuwste televisies, gadgets en andere apparaten worden aankondigd. Dit jaar speelt de beurs zich volledig online af, maar de hoeveelheid aankondigingen is er niet minder om. Zo ook op het gebied van televisie.
Lees verder

Achtervolging tegen 180 km/u, dwaze inhaalmanoeuvres, geen rijbewijs en voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten
Een twintiger uit Ranst is voor de tweede keer in vier dagen betrapt met lachgas. Enkele dagen geleden zat hij met enkele vrienden in de auto te snuiven in de wagen in Schilde en dinsdag liep het fout na een wilde achtervolging tussen Brecht en Malle. Het bezit en gebruik van lachgas is sinds 1 januari strafbaar in de politiezone Voorkempen. Deze twintiger heeft de 'eer' al twee pv's op zijn naam te hebben van de vijf die er in totaal zijn uitgeschreven.
Lees verder

Anders zo fervente Trump-bondgenoot Mitch McConnell tevreden over afzettingsprocedure
Mitch McConnell, leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, is ervan overtuigd dat Trump strafbare feiten heeft gepleegd en is tevreden over de afzettingsprocedure die de Democraten hebben ingesteld. Dat meldt de New York Times op gezag van bronnen uit de omgeving van McConnell.
Lees verder