Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

LIVE. Corona-uitbraak in rusthuizen net na vaccinatieronde - Viroloog Steven Van Gucht: “Dit is een van de moeilijk...

HLN
LIVE. Corona-uitbraak in rusthuizen net na vaccinatieronde - Viroloog Steven Van Gucht: "Dit is een van de moeilijkste momenten van pandemie"
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Zo mooi kan wonen in de stad zijn: renovatie maakt opnieuw een parel van 100 jaar oude herenwoning
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een herenhuis in San Francisco. Het biedt inspiratie voor iedereen die in de stad woont.
Lees verder

13 besmettingen met Britse coronavariant in Home Vogelzang in Heverlee: "Afwachten of de vaccinaties volgende week nog kunnen doorgaan"
In rusthuis Home Vogelzang in Heverlee is een besmetting met de Britse coronavariant vastgesteld. Elf bewoners en twee personeelsleden raakten besmet. Het gaat voorlopig alleen om een uitbraak in een afgezonderde afdeling.
Lees verder

Malaria meest voorkomende doodsoorzaak bij overzeese reizigers
Hoewel het sterftecijfer door ziekte bij reizigers beperkt is, overlijden overzeese reizigers het vaakst aan malaria. Dat blijkt uit een Europese studie waar ook het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen deel van uitmaakte. Andere infectieziekten die worden overgedragen door muggen zijn aan een opmars bezig.
Lees verder

Ondanks coronaspuitje opnieuw drie personeelsleden van rusthuis in Heusden-Zolder besmet met Covid-19
Hoewel de bewoners en enkele personeelsleden van De Bloemelingen in Heusden-Zolder vorige week hun eerste coronaprik kregen, kampt het rusthuis sinds eind vorige week met een corona-uitbraak. Zeventien bewoners en drie personeelsleden van een gesloten afdelingen testten positief op Covid-19. Ondertussen blijken nog eens drie medewerkers besmet.
Lees verder

Nog drie andere personeelsleden van woonzorgcentrum De Bloemelingen testen positief op coronavirus
Het woonzorgcentrum De Bloemelingen kampt sinds eind vorige week met een corona-uitbraak, en dat vlak nadat de bewoners en enkele personeelsleden hun eerste coronaprik kregen. 17 bewoners en 3 personeelsleden van een gesloten afdelingen testten positief op Covid-19. Intussen blijken nog 3 andere medewerkers besmet.
Lees verder

Belg probeert onder invloed van cocaïne vijf politiewagens af te schudden in Barcelona
Een Belgische bestuurder van 42 jaar heeft voor nachtelijke opschudding gezorgd in een buitenwijk van Barcelona. Tijdens een achtervolging probeerde hij, onder invloed van cocaïne, minstens vijf politiewagens af te schudden.
Lees verder

1 op de 10 krijgt ooit reuma. "Het begint vaak sluimerend": wat zijn de symptomen? En wie wordt het vaakst getroffen?
Reumamedicijnen zouden de overlevingskansen van coronapatiënten verbeteren, maar klopt dat ook? Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent licht toe én vertelt alles wat je moet weten over het gezondheidsprobleem. "Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma."
Lees verder

Val jij voor de charme van een tiny house? Zoveel kost het je
Om een woning te kopen of te (ver)bouwen heb je al snel een grote som geld nodig waar je jaren voor afbetaalt. Dat verklaart de populariteit van meer alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarbij woon je op kleiner en met minder spullen, maar wel met meer financiële vrijheid. Hoeveel betaal je voor zo'n tiny house? Bouwsite Livios vroeg het aan Tiny House Belgium.
Lees verder

Interesse in een tiny house? Dit kost het je
Om een woning te kopen of te (ver)bouwen heb je al snel een grote som geld nodig waar je jaren voor afbetaalt. Dat verklaart de populariteit van meer alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarbij woon je op kleiner en met minder spullen, maar wel met meer financiële vrijheid. Hoeveel betaal je voor zo'n tiny house? Bouwsite Livios vroeg het aan Tiny House Belgium.
Lees verder

1 op de 10 krijgt ooit reuma: hoe herken je het? Valt het te genezen? En wat is de link met corona?
Reumamedicijnen zouden de overlevingskansen van coronapatiënten verbeteren, maar klopt dat ook? Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent licht toe én vertelt alles wat je moet weten over het gezondheidsprobleem. "Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma."
Lees verder

Volg eedaflegging Biden via VTM NIEUWS en HLN: dit mag u verwachten
Joe Biden legt vandaag in Washington D.C. de eed af als de 46ste president van de Verenigde Staten. U kan het live volgen via VTM NIEUWS en HLN LIVE. Dit mag u verwachten.
Lees verder

Melania Trump verlaat het Witte Huis als minst populaire first lady in decennia
Het is een afscheid in mineur voor Melania Trump. Haar populariteit heeft nooit hoge toppen kunnen scheren en bij het verlaten van het Witte huis is het dieptepunt bereikt. Ze is de minst populaire first lady van de voorbij decennia.
Lees verder

Antwerpen tweede en Brussel achtste Europese stad met dodelijkste stikstofdioxide
In een rangschikking van duizend Europese steden naar de mortaliteitsgraad door stikstofdioxide (NO2) staat Antwerpen op de tweede en Brussel op de achtste plaats. Dat blijkt uit een studie door het Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) in samenwerking met onderzoekers van het Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH) en de Universiteit van Utrecht, die gepubliceerd werd in The Lancet Planetary Health.
Lees verder

'Sex Education'-acteur Asa Butterfield bevestigt tijdsprong in het derde seizoen
Voor fans van de serie 'Sex Education' die uitkijken naar nieuwe afleveringen van de reeks hebben we vandaag goed nieuws. Asa Butterfield (23), die de rol speelt van Otis, licht een tipje van de sluier op en bevestigt dat we in het derde seizoen te maken krijgen met een tijdsprong.
Lees verder

School in Aalst sluit nu toch de deuren na 9 besmettingen: te veel leerkrachten in quarantaine
BSBO De Brug in Aalst gaat dicht tot volgende week dinsdag 26 januari. Negen leerlingen hebben er positief getest op het coronavirus, al is het nog niet duidelijk of het om de Britse variant gaat. De school gaat dicht omdat er te veel leerkrachten in quarantaine moeten.
Lees verder

Na jong voetballertje wordt ook 8-jarig meisje benaderd door kinderlokker in Wachtebeke
Nadat maandagavond omstreeks 17 uur een spelertje van SK Wachtebeke aangesproken was door een onbekende man in een zwarte wagen, werd er een tweede klacht ingediend. Een man, nog onduidelijk of het om dezelfde gaat, sprak een 8-jarig meisje aan in de buurt van basisschool Sint-Laurens in Wachtebeke. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of het beide gevallen kan linken. Intussen heeft de school haar leerlingen gevraagd om voorzichtig te zijn.
Lees verder

Na jong voetballertje werd ook een 8-jarig meisje benaderd door kinderlokker in Wachtebeke
Nadat maandagavond omstreeks 17 uur een spelertje van SK Wachtebeke aangesproken werd door een onbekende man in een zwarte wagen, werd er een tweede klacht ingediend. Een man, nog onduidelijk of het om dezelfde gaat, sprak een 8-jarig meisje aan in de buurt van basisschool Sint-Laurens in Wachtebeke. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of het beide gevallen kan linken. Intussen heeft de school haar leerlingen gevraagd om voorzichtig te zijn.
Lees verder

Moora Vander Veken pakte niet alleen in 'Thuis' haar boeltje: "Ik woon al enkele weken in Kaapstad"
"Oei, is het dat maar?" Zo ontgoocheld reageerde Moora Vander Veken (28) toen ze de scenario's van 'Thuis' las, waarin ze een korte comeback als Olivia mocht maken. De actrice besloot wel zelf om een voorlopig einde te maken aan haar rol in de soap, en trok vervolgens naar Kaapstad, waar ze met een geheimzinnige roommate samenwoont. Omdat corona haar naar eigen zeggen wel wat gekraakt heeft, maar ook: "Ik acteer al van mijn vijftiende. Ik vond dat ik deze pauze wel verdiende."
Lees verder

Een wereld zonder voetbal, of een wereld zonder carnaval? Gezicht van Ronaldinho spreekt boekdelen
Ronaldinho was onlangs te gast in 'Impossible Decisions', een format op de sociale media van zijn ex-club FC Barcelona. En de rubriek deed zijn naam alle eer aan. Zo werd de Braziliaanse balvirtuoos voor de keuze gesteld: een wereld zonder voetbal, of een zonder carnaval? Het antwoord liet eventjes op zich wachten, maar uiteindelijk koos hij toch voor zijn teerbeminde spelletje. "Ik zou nooit zonder voetbal kunnen", prevelde hij. De overige dilemma's waren gelukkig voor 'Dinho' toch een stuk minder lastig, zoals u in bovenstaande video kan zien.
Lees verder