Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

LIVE (20u30). Pakt Dortmund de volle buit bij Leverkusen?

HLN
LIVE (20u30). Pakt Dortmund de volle buit bij Leverkusen?
• Bundesliga • Speeldag 17 • Aftrap: 20u30 • BayArena
Lees verder

LIVE (18u45). Wie wint staartduel tussen Moeskroen en Waasland-Beveren?
• Jupiler Pro League • Waasland-Beveren is rode lantaarn • Moeskroen heeft één punt meer dan Waasland-Beveren • Aftrap: 18.45 uur
Lees verder

LIVE (21u15). Wordt Leicester City alleen leider in Engeland?
• Premier League • Leicester wordt bij winst alleen leider • Aftrap: 21u15 • King Power Stadium
Lees verder

Vier beschuldigden schuldig aan onopzettelijke doodslag op Jean-Marie Monzibila
Het hof van assisen van Brussel heeft dinsdag iets na middernacht vier mannen schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie om te doden op Jean-Marie Monzibila. Zijn verminkte lichaam werd in augustus 2009 teruggevonden in het Ter Kamerenbos in Brussel.
Lees verder

Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug
De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod op voor Europeanen en Brazilianen. Dat melden de Amerikaanse media. Vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan.
Lees verder

Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op
De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod op voor Europeanen en Brazilianen. Dat melden de Amerikaanse media. Vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest voorleggen om naar de VS te reizen.
Lees verder

Trump beveelt ban Chinese drones bij Amerikaanse overheid
Scheidend Amerikaans president Donald Trump heeft in zijn laatste paar dagen als president nog een decreet uitgevaardigd waarmee het afdanken van in China geproduceerde drones een prioriteit wordt voor de overheid. Ook moeten overheidsinstanties een risico-inventarisatie maken.
Lees verder

Trump beveelt tot ban van Chinese drones bij Amerikaanse overheid
Scheidend Amerikaans president Donald Trump heeft in zijn laatste paar dagen als president nog een decreet uitgevaardigd waarmee het afdanken van in China geproduceerde drones een prioriteit wordt voor de overheid. Ook moeten overheidsinstanties een risico-inventarisatie maken.
Lees verder

LIVE. Trump heft reisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug: "Niet het moment om beperkingen op te heffen"
De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Canada blijft achter Keystone XL-pijplijn staan
De Canadese overheid blijft achter de Keystone XL-pijplijn staan. Dat zegt ze nadat Canadese media maandag bekendmaakten dat de nieuwe president Joe Biden meteen na zijn eedaflegging de stekker uit het omstreden project wil trekken.
Lees verder

Defensieminister VS: "Niets wijst op dreigingen vanuit leger in aanloop naar inauguratie Biden"
Er zijn geen tekenen bekend bij de Amerikaanse inlichtingendiensten dat er dreigingen van geweld vanuit het Amerikaanse leger zijn in aanloop naar de beëdiging van de nieuwe president Joe Biden, woensdag. Dat zegt waarnemend minister van Defensie Christopher Miller.
Lees verder

Van Quickenborne wil boetes voor reizigers die zich bij terugkeer niet laten testen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil zo snel mogelijk boetes voor terugkeerders die zich niet laten testen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Hij denkt aan boetes van 250 euro.
Lees verder

Duitsers zetten Essent België in de etalage
De Duitse hoofdaandeelhouder Innogy wil af van de Belgische activiteiten van de stroomleverancier Essent. De verkoop van het nummer vijf op de Belgische energiemarkt kan ongeveer 100 miljoen euro opleveren. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Op pad in coronabroeihaard Merkem, waar 2.000 inwoners binnenblijven: "Het is hier nooit zo stil geweest"
Geen voetgangers op straat. Geen fietsers die het lege dorpsplein passeren. Zelfs de bakker is er - toeval of niet - met verlof. Het West-Vlaamse Merkem (Houthulst), waar de Britse coronavariant voor een zware uitbraak zorgde, ligt er verlaten bij. De 2.000 inwoners blijven binnen. "Het is hier nog nooit zo rustig geweest."
Lees verder

"Een wereld die Donald Trump overleeft, kan elke president aan. Zelfs Joe Biden"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Donald Trump, de president die er ondanks verwoede pogingen niet in slaagde de wereld om zeep te helpen.
Lees verder

Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsjeblieft!
Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
Lees verder

Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant
De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden - en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
Lees verder

Eén vrouw overtreedt regels, 5.000 mensen in quarantaine: sneeuwbaleffect na 'onschuldig' skireisje
"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine.
Lees verder

ANNO 2021. Lisa Smolders (34) dj en ex-presentatrice op radio en televisie: "Kinderen warm maken voor David Bowie"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Lisa Smolders (34), ex-presentatrice op radio en televisie en dj, die nu met haar vriend een gloednieuw podcastbedrijf heeft.
Lees verder

Kirsten Flipkens vraagt zich of Australian Open organiseren wel goed idee was: "Australiërs zien ons niet graag komen"
Na drie dagen quarantaine in Melbourne blijft de chaos duren. Er werd een zesde coronageval ontdekt en een groot deel van de eerste trainingsdag liep in de soep door een mank transportsysteem. "Ik verwacht dat de Australian Open zal doorgaan", zei Kirsten Flipkens. "Maar het had in prettigere omstandigheden gekund."
Lees verder