Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Kwart van Vlaamse woningen nog zonder rookmelder

HLN
Kwart van Vlaamse woningen nog zonder rookmelder
Ruim een kwart van de woningen in Vlaanderen beschikt één jaar na de wettelijke verplichting nog niet over een rookmelder. Amper 27 procent is volledig in orde en heeft op elke verdieping een rookmelder. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Brandwonden. Vooral bij senioren en in huurwoningen is dringend nood aan een inhaaloperatie, zeker nu mensen in deze coronacrisis vaker thuis zijn en het brandrisico dus toeneemt.
Lees verder

Franse sterrenkok Albert Roux op 85-jarige leeftijd overleden
De Franse chef-kok Albert Roux, onder andere bekend als mede-oprichter van het sterrenrestaurant Le Gavroche in Londen, is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie gemeld.
Lees verder

Red Torpedoes bereiden zich in nieuw maritiem onderzoekscentrum in Oostende voor op Spelen
De Red Torpedoes, de Belgische kajakkers, zijn volop bezig met hun voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio (23 juli-8 augustus). Ze trainden vandaag op een ongewone locatie, in Oostende in het nieuwe maritiem onderzoekscentrum (MOC).
Lees verder

Dan toch nog een toekomst voor Mini-Europa: miniatuurpark wordt gemoderniseerd en heropent eind maart
Mini-Europa leeft opnieuw. Het miniatuurpark kondigde vorig jaar de definitieve sluiting aan, maar nu is er witte rook na onderhandelingen met het Brusselse stadsbestuur en Brussels Expo. Mini-Europa zal normaal eind maart heropenen.
Lees verder

SHOWBITS. Koen Crucke wil misverstand rechtzetten en zó werkt Eline De Munck dus van thuis uit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Groen licht voor Modernavaccin: "Middel werkt waarschijnlijk ook tegen Britse coronavariant"
Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. Het middel zal waarschijnlijk ook werken tegen de Britse variant, klinkt het. Verder onderzoek moet hier nog wel uitsluitsel over brengen. In december werd het vaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd.
Lees verder

Europese dienstensector lijdt nog altijd onder coronamaatregelen
Bedrijfstakken als de kleinhandel, horeca, luchtvaart en toerisme hebben nog altijd flink te lijden onder strenge coronamaatregelen in veel Europese landen. Volgens het Britse marktonderzoeksbureau Markit nam de bedrijvigheid in de dienstensector in de eurozone vorige maand sterker af dan verwacht. De dienstensector krimpt daarmee al vier maanden op rij. De industriële activiteit houdt dan weer wel stand.
Lees verder

80-jarige bestuurder rijdt jongen (13) aan en wordt ziekenhuis ingeslagen door voorbijganger
Bizar incident gisterennamiddag in Haacht. Een bejaarde automobilist reed een 13-jarige jongen aan en stapte nadien uit om hulp te bieden. Een voorbijganger die het incident zag gebeuren vond er niets beter op dan de 80-jarige bestuurder het ziekenhuis in te slaan.
Lees verder

OPROEP. De Zeven Vragen aan Valerie Van Peel: stel hier jouw vraag aan het van Kamerlid van de N-VA
Zaterdag zie je op HLN opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Valerie Van Peel, boegbeeld van N-VA en Kamerlid. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

De Zeven Vragen aan Valerie Van Peel: stel hier jouw vraag aan het van Kamerlid van de N-VA
Zaterdag zie je op HLN opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Valerie Van Peel, politica van N-VA en Kamerlid. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

Kirsten Flipkens opent jaar met felbevochten zege in Abu Dhabi
Kirsten Flipkens (WTA 86) is goed begonnen aan het nieuwe tennisjaar. De Kempense versloeg in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hardcourt/565.530 dollar) de Duitse Laura Siegemund (WTA 51). Na een slijtageslag die drie uur en vier minuten duurde, stond de 5-7, 7-5 en 6-4 eindscore op het bord.
Lees verder

Waarom Duitsland nu in strenge lockdown moet: "Vijf nauwe contacten met kerst was geen goed idee"
Duitsland trekt aan de noodrem. Het land pakte de crisis in het voorjaar nog voorbeeldig aan, maar gaat nu tot eind deze maand in een strenge lockdown. Hoe verloren onze oosterburen de greep op corona? En wat kunnen wij daaruit leren?
Lees verder

Familie Meiland alweer weg uit nieuwe woonst: "Door problemen met de gemeente"
De familie Meiland gaat alweer vertrekken uit het Nederlandse Hengelo. Dat bevestigt Erica Meiland tegenover het AD na berichtgeving hierover op NU.nl. Oorzaak zijn problemen met het bestemmingsplan, maar de gesprekken tussen de familie en de gemeente om dit recht te trekken zijn op niets uit gelopen.
Lees verder

LIVE. Inter zonder Lukaku op achterstand in wedstrijd waar VAR-momenten zich opstapelen
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Romelu Lukaku krijgt rust en start op de bank
Lees verder

"Geboorteverlof voor zelfstandige vaders nog te weinig gekend"
Te weinig zelfstandige vaders zijn op de hoogte van hun recht op geboorteverlof. Dat zegt Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V), die cijfers opvroeg bij minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR). Lanjri vraagt informatiecampagnes.
Lees verder

Duurste villa van Spanje heeft zwembad dat lijkt op aquarium en vele andere blikvangers
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in de buurt van Marbella.
Lees verder

LIVE. Moet Lukaku straks toch opdraven? Inter 2-0 achter tegen Sampdoria
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Romelu Lukaku krijgt rust en start op de bank
Lees verder

Meer dan 53.000 Belgen hebben al elektronische identiteitskaart met vingerafdruk
Ruim 53.000 Belgen kregen in de loop van 2020 een vernieuwde elektronische identiteitskaart met vingerafdruk. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De Federale Overheidsdienst start vandaag een informatiecampagne over de nieuwe eID's.
Lees verder

Advocaat Bart De Pauw reageert nadat negen vrouwen naar buiten treden: "Bart is alweer veroordeeld nog voor het proces begonnen is"
Michaël Verhaeghe, advocaat van Bart De Pauw reageert nu negen vrouwen naar buiten treden: "Het blijft ons verbazen dat Bart in de media én in het persbericht voor de zoveelste keer al veroordeeld wordt op basis van beschuldigingen, waarvan niemand weet of ze überhaupt waar zijn en waarover het echte debat nog moet gevoerd worden."
Lees verder

"Niks van gevoeld": rusthuisbewoners in Meulebeke, Kortrijk en Aalter reageren blij en opgelucht op felbegeerde coronaprik
"Ligt mijn haar goed?" Met die woorden maakte Monique van Coillie (78) uit Meulebeke zich klaar voor de coronaprik. Ze was dan ook heel fier dat ze als eerste in West-Vlaanderen het felbegeerde vaccin kreeg toegediend. Samen met haar kregen bijna 600 rusthuisbewoners in Meulebeke, Kortrijk en Aalter woensdag een spuitje. En dat ze daar allemaal reikhalzend naar uitkeken, mag duidelijk zijn: "Hopelijk kunnen we straks weer onze familie knuffelen." Wij gingen mee op de verschillende vaccinatierondes.
Lees verder