Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Koning Albert praat voor het eerst over grootmoeder Elisabeth in nieuwe docu

HLN
Koning Albert praat voor het eerst over grootmoeder Elisabeth in nieuwe docu
Voor het eerst in jaren geeft koning Albert II (86) nog eens een interview. De voormalige vorst komt volgende maandag aan bod in een France 3- documentaire over z'n grootmoeder, koningin Elisabeth. Mét toestemming van zijn zoon dit keer, want de vorige keer dat Albert met de pers sprak, leidde dat tot een rel met koning Filip.
Lees verder

Officieel: geen Kim Clijsters in Australië
Bevestiging uit het kamp van Kim Clijsters: de 'Kimback' zal niet vervolgd worden in Australië. "We bevestigen dat Kim haar seizoen niet zal starten op de Australian Open. Kim gaat haar training voortzetten en een programma zal meegedeeld worden van zodra er een is", luidt het. Clijsters (37) speelde haar laatste wedstrijd begin september op de U.S.Open.
Lees verder

Laagterecord van faillissementen, maar dat is dankzij overheidsmaatregelen: "Stilte voor de storm die helaas in 2021 nog moet komen"
Het afgelopen jaar gingen er in België in totaal 7.935 bedrijven failliet, berekende handelsinformatiekantoor Graydon. Dat zijn er bijna 33 procent minder dan in 2019 en meteen ook het laagste aantal in zeker tien jaar. Maar volgens Graydon is er niet meteen reden tot optimisme.
Lees verder

Wie in vleessector werkt, moet mogelijk niet in quarantaine na vakantie
Essentiële sectoren zoals de vleessector of transportsector maken zich geen al te grote zorgen over de quarantaine na buitenlandse vakanties. Bedrijven kunnen een uitzondering op de nieuwe regels laten gelden door medewerkers de stempel van 'kritische functie' te geven.
Lees verder

Samsung plant evenement op 14 januari voor aankondiging Galaxy S21
Samsung heeft een uitnodiging online geplaatst voor een evenement waarop het bedrijf waarschijnlijk zijn Galaxy S21-telefoons laat zien. Het evenement is over anderhalve week. De datum 14 januari ging al enkele maanden rond.
Lees verder

KOERS KORT. Froome past voor eerste trainingskamp met Israel Start-Up Nation
Israel Start-Up Nation, het team van onze landgenoten Sep Vanmarcke, Jenthe Biermans, Tom Van Asbroeck en Ben Hermans, begint het nieuwe wielerseizoen vanaf volgende week dinsdag met een eerste gezamenlijke ploegstage. Grote afwezige in het Spaanse Girona is de nieuwe kopman, viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. De 35-jarige Brit bereidt het nieuwe seizoen voor in Californië en kreeg de toestemming van de teamleiding om daar te blijven.
Lees verder

Van Den Bergh over zijn deelname aan Premier League: "Dit is een droom die uitkomt"
Dimitri Van Den Bergh heeft zijn plaatsje in de Premier League darts beet en daar is onze landgenoot maar wat blij mee ook. "Ik vind het fantastisch, ik ben heel blij met deze kans", zegt hij bij onze collega's van VTM Nieuws.
Lees verder

Football Talk. Raymond Goethals trofee verschoven naar 22 maart - Edgar Davids aan de slag bij Portugese derdeklasser
Moeskroen heeft maandag in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-1 gewonnen van Kortrijk. De thuisploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong langs Beni Badibanga. Het was meteen de ruststand op Le Canonnier. Charles-Andréas Brym verdubbelde in de 70e minuut de voorsprong van Les Hurlus. Kortrijk lukte via Jovan Stojanovic (84.) nog een aansluitingstreffer, maar dichter kwamen de Kerels niet.
Lees verder

Britse minister maakt zich grote zorgen over Zuid-Afrikaanse variant: "Nog besmettelijker dan Britse variant, niet zeker dat huidige vaccins zullen werken"
De Britse gezondheidsminister Matt Hancock heeft verklaard dat de Zuid-Afrikaanse variant mogelijk een groter risico vormt dan de al zeer besmettelijke Britse variant. Britse wetenschappers zijn niet helemaal zeker dat de huidige vaccins zullen werken bij de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus.
Lees verder

Wereldwijde problemen bij berichtendienst Slack
Het populaire bedrijfscommunicatieplatform Slack heeft te maken met een storing. Vanaf 16 uur komen berichten niet of nauwelijks nog aan.
Lees verder

N-VA wil ministers aan de tand voelen over chaos op Zaventem
N-VA wijst met een beschuldigende vinger richting de federale overheid voor de drukte van afgelopen weekend op de luchthaven van Zaventem. Kamerfractieleider Peter De Roover wil dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en haar collega van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) tekst en uitleg komen geven in het parlement.
Lees verder

Hoe meer apps, hoe slechter de student slaapt
Niet hoelang studenten op hun smartphone zitten, maar wat ze ermee doen heeft een effect op hun slaapkwaliteit. Dat blijkt uit een studie van de UGent. "Ik wilde de hele tijd weten hoe het met mijn vrienden ging."
Lees verder

Iserbyt gaat zondag van start op het BK: "Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt"
Een MRI in het Waregemse OLV van Lourdes-ziekenhuis leverde geruststellend nieuws op voor Eli Iserbyt. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal kan zondag starten op het BK veldrijden in Meulebeke.
Lees verder

Quarantaineregels zorgen voor vertragingen op bouwwerven: "Gebrek aan respect voor onze ondernemers"
Door de quarantaineplicht zullen veel werven vertraging oplopen omdat buitenlandse arbeiders die terugkeren van hun land niet kunnen starten. Dat meldt de Bouwunie. Op de Oosterweel-werf in Antwerpen waren vandaag 100 van de 250 arbeiders afwezig, waardoor de werkzaamheden volgens bouwheer Lantis twee weken vertraging kunnen oplopen.
Lees verder

'Thuis'-acteur Mathias Vergels gestopt met roken
Meer sporten, gezonder eten, minder alcohol drinken en stoppen met roken. We maken ieder jaar een lijstje met goede voornemens. Zo ook zanger en 'Thuis'-acteur Mathias Vergels (28). Hij voegt onmiddellijk de daad bij het woord. Via sociale media laat hij weten dat hij gestopt is met roken.
Lees verder

Waarom een goede ochtendroutine zo belangrijk is en tips om beter uit bed te geraken
Nadat Laurentine Van Landeghem (28) van Clouds of Fashion in een burn-out belandde, ontdekte ze het belang én de magie van een ochtendritueel. "Het zorgt voor meer rust, meer energie, meer creativiteit, meer zelfvertrouwen en meer productiviteit", zegt ze. "Verschillende mensen hebben mij al gestuurd dat hun leven voorgoed veranderd is door de stappen van mijn ochtendroutine te volgen." Dat willen wij ook wel! Deze week geeft Laurentine ons elke dag tips, zodat we ons jaar - én onze ochtend - goed kunnen starten.
Lees verder

De coronacoupe van ex-minister Denis Ducarme (MR): "Grenzen aan de expertocratie, politici moeten het overnemen"
Ex-minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) heeft op zijn Instagramprofiel een foto geplaatst van zijn opvallende 'coronacoupe'. De liberaal heeft met veel haargel zijn lokken rechtopstaand gezet. Zijn geste dient om haarkappers en andere niet-medische contactberoepen een hart onder de riem steken.
Lees verder

Frédéric Daerden enige kandidaat-voorzitter Luikse PS-federatie
Voormalig Kamerlid, huidig viceminister-president van de Franse Gemeenschapsregering en titelvoerend burgemeester van Herstal Frédéric Daerden is de enige kandidaat-voorzitter van de PS-federatie in Luik. Dat is bij de partij vernomen.
Lees verder

Opschudding over bomvolle tram in Antwerpen: "Meer en meer pendelaars zoeken beschutting tegen winterweer"
Commotie over de overvolle tram 10 tussen Wijnegem en Hoboken maandagmiddag. Initieel werd de oorzaak bij de eerste dag van de solden gezocht maar op de Meir bleef het verdacht rustig. Volgens De Lijn was de drukte te wijten aan scholieren die anders met de fiets of te voet gaan en nu de beschutting van het openbaar vervoer opzoeken tegen het slechte weer. "Wij monitoren de drukte en sturen bij waar nodig."
Lees verder

Lamkel Zé gaat nog stap verder en bekladt na passage met Anderlecht-shirt nu ook muren van Antwerp-kleedkamer: "Ici c'est Zé"
Didier Lamkel Zé lijkt volledig te ontsporen. Deze ochtend meldde de winger uit Kameroen, al een tijdje uit de gratie bij Antwerp, zich aan op de Bosuil in een shirt van... Anderlecht. Een truitje van de Congolese ex-RSCA-huurling Yannick Bolasie om precies te zijn. In de namiddag bekladde hij de witte muren van de kleedkamer na zijn training bij de B-kern.
Lees verder