Doorgaan naar hoofdcontent

Japanse regering ontkent berichten over mogelijke afgelasting Olympische Spelen

HLN
Japanse regering ontkent berichten over mogelijke afgelasting Olympische Spelen
De Japanse regering heeft berichten weerlegd die suggereerden dat de Olympische Spelen mogelijk worden afgelast door de coronapandemie.
Lees verder

Kan een thuisbatterij nu redding brengen voor de eigenaars van zonnepanelen?
Kan een thuisbatterij redding brengen nu bij zonnepanelen het financieel voordeel van de terugdraaiende teller voorgoed wegvalt? Zo'n batterij slaat extra energie uit de panelen op, zodat die ook op een later moment verbruikt kan worden. "Die thuisbatterij is een mogelijk deel van de oplossing", stelt energieconsulent Alex Polfliet (Zero Emission Solutions): "Op voorwaarde dat alle overheidspremies overeind blijven, is een terugverdientijd van 8 jaar realistisch."
Lees verder

LIVE. Geen uitgespeelde kansen in openingshalfuur, al kwam Beiranvand wel gepast tussen
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Kürt Rogiers: "Zelfs thuis achtervolgde je me als blote 'posterboy' op de kamerdeur van mijn dochter"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Kürt Rogiers, die net een nieuw seizoen 'Lego Masters' heeft ingeblikt. "Nochtans lang niet de beste acteur of presentator, maar een goed van poten en oren gedraaide knaap die als absolute 'chouchou de ces dames' talloze hormonenhuishoudingen (m/v) op tilt deed slaan."
Lees verder

Is dure dierenvoeding beter dan goedkope? En hoe weet je welke voeding geschikt voor jouw hond of kat? Een expert geeft advies
Onze huisdieren zijn meer dan ooit onze beste (wandel)vrienden, en dus willen we ze het beste voorschotelen. Al is het aanbod zo immens groot dat baasjes door de bomen het bos niet zien. "De juiste voeding ís ook een zoektocht. Het komt eropaan te beslissen hoeveel je wilt betalen, wat je huisdier nodig heeft en wat praktisch haalbaar is", zegt professor Myriam Hesta van UGent, gespecialiseerd in dierenvoeding. Ze legt uit hoe je de juiste keuze maakt.
Lees verder

Napoli pakt ruime zege tegen Fiorentina na onder meer geweldige assist Insigne, Mertens viert z'n rentree
Napoli heeft in de Serie A niet de minste moeite gekend met Fiorentina. De ploeg van Gennaro Gattuso won met 6-0, onder meer na twee goals van aanvoerder Lorenzo Insigne. Maar het fraaiste wapenfeit van de kleine winger was zijn assist voor de goal van Hirving Lozano (zie video onder). Dries Mertens maakte een kwartier voor tijd z'n rentree na de enkelblessure die hij eind 2020 opliep. De Rode Duivel gaf de assist voor de 6-0 van Politano, maar die deed het werk toch vooral zelf.
Lees verder

LIVE. Mertens valt dik kwartier voor tijd in bij Napoli, dat op eigen veld comfortabel leidt tegen Fiorentina
• Aftrap: 12u30 • Stadio Diego Armando Maradona • Serie A • Ref: Daniele Chiffi
Lees verder

Van Ranst over uitbraak met Britse variant: "Grootste tot nu toe, maar waarschijnlijk niet de laatste"
"Het gaat inderdaad over die nieuwe variant die meer besmettelijk zou zijn", zegt Marc Van Ranst over de uitbraak met de Britse variant van het coronavirus in woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem, deelgemeente van Houthulst. Volgens de viroloog zal het niet bij deze uitbraak met de Britse variant, die ook in ons land circuleert, blijven.
Lees verder

Buurgemeenten houden situatie nauwlettend in de gaten na uitbraak in Houthulst
De buurgemeenten van Houthulst zijn extra alert nadat eerder op zondag bleek dat er meer dan 120 inwoners van de gemeente besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. In Diksmuide is er een lichte stijging in het aantal besmettingen. "Veel jongeren uit Merken gaan hier naar het middelbaar", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). "We bekijken of we een centrum voor sneltests kunnen opstarten."
Lees verder

Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: "Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?"
Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. "We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter."
Lees verder

Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: "We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar"
Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot "kort op de bal spelen". "Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden". "We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar", aldus de minister aan VTM Nieuws.
Lees verder

Rihanna lanceert nieuwe lingeriecollectie voor een pikante valentijn (voor hem én haar)
Nog enkele weken en we vieren valentijn. Denk je na over een cadeau voor je partner of gewoon voor jezelf? Dan komt de nieuwe collectie van Savage x Fenty, het lingerielabel van Rihanna, goed van pas. Alle stuks zijn sexy, gewaagd en inclusief: ze worden in grote maten uitgebracht én er zijn zelfs satijnen boxers en kimono's voor mannen.
Lees verder

LIVE. Eerste échte mogelijkheid: De Laet brengt Yaremchuk ongelukkig in stelling, Beiranvand redt
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

Van vergiftiging herstelde Navalny vlak voor terugkeer naar Rusland: "Duitsers zijn totaal anders dan ik dacht"
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (44) vliegt vanmiddag vanuit Duitsland terug naar Rusland. Zijn vlucht vertrekt volgens Duitse media om 14.45 uur vanaf de nieuwe luchthaven van Berlijn. Op Instagram bedankt de Rus alle Duitsers die hem de afgelopen vijf maanden hielpen na zijn vergiftiging in Siberië.
Lees verder

Kimmer Coppejans moet zich, net als 71 andere spelers, aan strikte quarantaine houden in Australië
Kimmer Coppejans hoort bij de nu al 72 spelers die zich in Melbourne aan een strikte quarantaine moeten houden. Hij zat op een vlucht waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte op het coronavirus.
Lees verder

Ferdy Druijf (KVM) viert debuut, maar laat grote kans liggen: "Volgende keer schiet ik hem wel binnen"
Ferdy Druijf (22) maakte zijn debuut voor KV Mechelen op het veld van Charleroi. De Nederlandse spits viel 20 minuten voor affluiten in. Als targetman hield hij de bal in de ploeg, maar hij miste ook een dot van een kans. "Dat had ik beter moeten doen."
Lees verder

Bestaande medicijnen inzetten tegen corona: welke doen wat?
Door de focus op het vaccin raakt het wat ondergesneeuwd, maar de zoektocht naar (bestaande) medicijnen tegen het virus is nog volop gaande, schrijft De Volkskrant. Welke kunnen werken?
Lees verder

Labo dat Britse variant in Houthulst heeft vastgesteld wil bevolking massaal screenen
De ontdekking van meer dan 100 gevallen van de Britse variant van het coronavirus in Houthulst betekent dat de besmettelijke stam veel meer circuleert dan we voorheen dachten. "Op zich is dat geen ramp", zegt diensthoofd Bruno Verhasselt van het labo dat de gevallen heeft vastgesteld. "Maar we moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan."
Lees verder

LIVE. Wat kunnen Standard en Leye op bezoek bij Cercle? Nieuwkomer Klauss begint nog op de bank bij Rouches
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Ref: Bert Put
Lees verder

Football Talk. Doku wint met Rennes - Calhanoglu en Hernandez testen positief bij AC Milan
Stade Rennes heeft zondag de volle buit meegegrist bij Brest op de twintigste speeldag van de Ligue 1. De bezoekers wonnen met 1-2. Jérémy Doku speelde de hele wedstrijd bij Rennes.
Lees verder