Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Iran beweert 17 kilogram uranium verrijkt te hebben

HLN
Iran beweert 17 kilogram uranium verrijkt te hebben
Het Atoomenergieagentschap van Iran (AEOI) heeft 17 kilogram uranium verrijkt. Dat heeft Mohammad Bagher Ghalibaf, de woordvoerder van het Iraans parlement, donderdag gezegd. Het AEOI zelf heeft de informatie niet bevestigd.
Lees verder

Gegevensbeschermingsautoriteit legt verstrekker 'roze doos' boete van 50.000 euro op
De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Family Service, de onderneming die de 'roze dozen' verdeelt aan aanstaande moeders, een zware boete van 50.000 euro opgelegd. Dit wegens verschillende inbreuken op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), waaronder een gebrek aan transparantie over handel in persoonsgegevens. Dat meldt de GBA in een persbericht.
Lees verder

Vetpercentage van olifanten ligt veel lager dan dat van de meeste mensen
Of olifanten dik zijn? De kans is groot dat jouw lichaam meer vet bevat dan dat van de gemiddelde (Aziatische) olifant. Dat blijkt althans uit de resultaten van een internationaal onderzoeksteam dat het vetpercentage van Aziatische olifanten onderzocht.
Lees verder

Europese Commissie start mededingingsonderzoek naar koekjesfabrikant Mondelez
De Europese Commissie heeft een formeel onderzoek opgestart naar een mogelijke schending van de mededingingsregels door de Amerikaanse koekjesfabrikant Mondelez. Ze onderzoekt of de onderneming de handelsstromen van dergelijke producten tussen de lidstaten heeft bemoeilijkt, aldus de Commissie in een persbericht.
Lees verder

Onderwijscommissie keurt eindtermen tweede en derde graad goed
De Onderwijscommissie van het Vlaams Parlement heeft de eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Het Katholiek Onderwijs verzet zich tegen die nieuwe set basisdoelen.
Lees verder

Speurders vallen opnieuw binnen bij Continental in uitstootschandaal Volkswagen
Speurders zijn onlangs opnieuw binnengevallen bij auto-onderdelenleverancier Continental, zo heeft het bedrijf bevestigd. Er loopt een onderzoek naar de rol van Continental in het uitstootschandaal bij Volkswagen.
Lees verder

Nóg een Rode Duivel out bij Dortmund: Meunier staat aan de kant met knieblessure
De Rode Duivels van Dortmund zitten in het sukkelstraatje. Na Axel Witsel (32) en Thorgan Hazard (23) raakte ook Thomas Meunier (29) immers geblesseerd. De flankverdediger heeft een knieblessure opgelopen en kan zaterdag zeker niet spelen tegen Augsburg.
Lees verder

'Geurdesign' is hip: zo maak je met de juiste aroma's van je huis een nog gezelligere cocon
Wist je dat geuren een enorme invloed hebben in je huis? Frisse geuren doen ruimtes groter lijken, warme aroma's geven een knus gevoel. Dat heet 'scent design'. En jij kan het zelf ook toepassen.
Lees verder

Noors overheidsfonds maakte 100 miljard euro winst vorig jaar
Het fonds van de Noorse overheid, het grootste ter wereld, heeft in het woelige beursjaar 2020 toch nog ruim 100 miljard euro winst geboekt. Dat blijkt uit cijfers van de centrale bank van Noorwegen.
Lees verder

LIVE. Minister Verlinden: "Nulrisico bestaat niet, maar we doen alles om rellen te voorkomen" - Duitse experts raden vaccin AstraZeneca af voor 65-plussers
De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

SHOWBITS. Evi Hanssen uit de oude doos en welke celeb laat hier haar honden uit?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nieuwe programma's, gezichten én zendernamen: daarom transformeren VIER, VIJF en ZES tot Play4, Play5 en Play6
Vergeet vanaf volgende week de namen VIER, VIJF en ZES. Haast 26 jaar na de start van wat toen VT4 heette, pakt Telenet, als eigenaar van de SBS-zendergroep, uit met de nieuwe tv-familie PLAY. Die moet zich plaatsen naast de VTM-zenderfamilie, die vorig jaar al werd gelanceerd. "De kijker wordt alsmaar meer overrompeld door zenders en streamingplatformen, dit moet duidelijkheid scheppen."
Lees verder

Van Avermaet en Naesen testen materiaal op natte kasseistroken Parijs-Roubaix: "Dit geeft vertrouwen"
Onze landgenoten Greg Van Avermaet (35), Oliver Naesen (30) en Gijs Van Hoecke (29) hebben vandaag een test gedaan op de kasseistroken van Parijs-Roubaix. En dat in zware weersomstandigheden.
Lees verder

Demi Moore (58) mikpunt van spot na modeshow: "Wat heb jij met je gezicht gedaan?"
Demi Moore (58) wist op de catwalk in Parijs alle aandacht naar zich toe te trekken. Heel wat toeschouwers en volgers reageerden via sociale media op haar uiterlijk, omdat ze vonden dat de actrice onherkenbaar was tijdens de modeshow. "Wat is er met je gezicht gebeurd?", klonk het onder meer op sociale media.
Lees verder

Lijst met welke ziektes toegang geven tot prioritaire vaccinatie gefinaliseerd, volgende week normaal beschikbaar
De Hoge Gezondheidsraad heeft de lijst met welke ziektebeelden in aanmerking komen voor een prioritaire coronavaccinatie gefinaliseerd. Dat heeft infectioloog Yves Van Laethem, die de werkgroep voorzit, bevestigd.
Lees verder

Beke wil adoptieprocedure bijsturen en kandidaat-ouders ook naar pleegzorg laten kijken
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke erkent dat de adoptieprocedure in Vlaanderen "klantvriendelijker en transparanter" moet worden. Dat zegt de CD&V-minister in reactie op een erg kritisch rapport van de Vlaamse Ombudsdienst. Maar die bijsturingen zullen de bestaande wachtlijst niet drastisch inkorten. Daarom wil Beke kandidaat-ouders doen nadenken over de mogelijkheden van pleegzorg.
Lees verder

Reddit-beleggers zetten na Gamestop nu American Airlines fors hoger
Kleine beleggers hebben massaal aandelen American Airlines gekocht. Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij schoot daardoor in de zogenaamde voorbeurshandel in New York tot wel 87 procent vooruit. American Airlines is daarmee het volgende doelwit voor de beleggers die zich via website Reddit en andere sociale media organiseren.
Lees verder

"Wie van situatie profiteert om rel te schoppen, zal rekening gepresenteerd krijgen"
De veiligheidsdiensten volgen de oproepen tot relschoppen op sociale media van nabij op de voet en staan klaar om in te grijpen. Dat hebben ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken Vincent Van Quickenborne en Annelies Verlinden donderdag in de Kamer benadrukt. "Diegenen die van de situatie misbruik maken om rel te schoppen en om de boel kort en klein te slaan, zullen worden vervolgd en gestraft", waarschuwde Van Quickenborne.
Lees verder

Hollywood rouwt om overleden Oscar-winnares Cloris Leachman (94)
Hollywood rouwt om Cloris Leachman. De Amerikaanse actrice overleed dinsdag op 94-jarige leeftijd. Haar manager Juliet Green heeft het overlijden tegenover diverse Amerikaanse media bevestigd. Leachman was jarenlang actief in films, op televisie en in het theater. De actrice stierf een natuurlijke dood in haar huis in Californië, in bijzijn van haar dochter Dinah.
Lees verder

Deze data deden Duitse experten vaccin AstraZeneca afraden voor 65-plussers
De Duitse vaccinatiecommissie die de regering adviseert zegt dat zij het coronavaccin van AstraZeneca alleen zou aanbevelen voor mensen onder de 65 jaar. Volgens de commissie zijn er te weinig gegevens over ouderen en is de vaccins toch bij hen toedienen een risico.
Lees verder