Doorgaan naar hoofdcontent

IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants

HLN
IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
Chef Viki Geunes van het Antwerpse restaurant Zilte heeft drie sterren gekregen van de prestigieuze Michelingids. Hof van Cleve van Peter Goossens behoudt dan weer zijn drie sterren, voor de zeventiende keer op rij.
Lees verder

Het opmerkelijke verhaal van Francesca Jones, tennisster met een beperking die op de Australian Open het ongelijk van dokters bewijst
Ze moet stilaan de tel kwijt zijn. De keren dat ze in een rolstoel het ziekenhuis werd ingereden om een operatie te ondergaan. Of de keren dat haar verteld werd dat een professionele tenniscarrière uit den boze was. En toch doet Francesca Jones dezer dagen een worp naar de hoofdtabel op de Australian Open. Het opmerkelijke verhaal van een 20-jarige Britse tennisster die zich niet laat afremmen door Ectrodactylie.
Lees verder

KOERS KORT. Vincenzo Nibali gaat voor dubbel en rijdt Giro en Tour
Vincenzo Nibali zal in 2021 zowel de Giro (8-30 mei) als de Tour (26 juni-18 juli) rijden. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo bekend. De 36-jarige Italiaan heeft beide grote rondes al op zijn palmares. De Giro won hij in 2013 en 2016, de Tour in 2014.
Lees verder

Consequent of niet? Overtreding De Ridder doet verdacht veel denken aan rode kaart Vanaken
Een déjà vu gisteren op Stayen. Steve De Ridder ging op de enkel van Charles De Ketelaere staan en kreeg geel. Dat terwijl enkele weken eerder Hans Vanaken voor een soortgelijke overtreding bestraft werd met rood. Terecht?
Lees verder

Football Talk. Red Flame Jana Coryn stopt met voetballen - oudste profvoetballer ter wereld doet er nog jaar bij
Jana Coryn stopt met voetballen. De 28-jarige aanvalster moet door een aanslepend kraakbeenletsel een punt zetten achter haar voetbalcarrière. Coryn kwam 18 keer voor de Red Flames uit, maar kwam daarbij niet tot scoren. In clubverband won ze wel de Beker van België in 2013 (met Anderlecht) en 2016 (met Lierse). Ook werd ze in 2016 topschutter in de Belgische competitie. In het buitenland speelde ze drie seizoenen voor Lille.
Lees verder

Kroniek van een aangekondigde nederlaag: waarom we allerminst schrokken van de Antwerpse afgang
23 december 2018, of dik twee jaar geleden. Het was de laatste keer dat Antwerp in de reguliere competitie zo zwaar verloor. Toen 5-1 tegen Club, gisteren 3-0 op KV Mechelen. Na een zelden vertoonde wanprestatie van de Great Old. Verrast waren we echter allerminst. Drie redenen waarom we niet schrokken van de Antwerpse afgang.
Lees verder

Goal nummer 759: Cristiano Ronaldo op één doelpunt van legendarische titel topschutter aller tijden
De teller dikt aan. Met de 3-1 in blessuretijd tegen Sassuolo nam Cristiano Ronaldo alle twijfels weg. Goal nummer 759 uit zijn illustere carrière op club- en internationaal niveau. Ronaldo had daar 1.037 matchen voor nodig. CR7 komt zo op gelijke hoogte van de legendarische Josef Bican, een Oostenrijks-Tsjechische aanvaller die voor en na Wereldoorlog II vooral scoorde voor Slavia Praag. Hij klokte af op 759 officiële goals en is zijn titel van topschutter aller tijden ongetwijfeld snel kwijt.
Lees verder

Goal nummer 759: Cristiano Ronaldo op één goal van legendarische titel topschutter aller tijden
De teller dikt aan. Met de 3-1 in blessuretijd tegen Sassuolo nam Cristiano Ronaldo alle twijfels weg. Goal nummer 759 uit zijn illustere carrière op club- en internationaal niveau. Ronaldo had daar 1.037 matchen voor nodig. CR7 komt zo op gelijke hoogte van de legendarische Josef Bican, een Oostenrijks-Tsjechische aanvaller die voor en na Wereldoorlog II vooral scoorde voor Slavia Praag. Hij klokte af op 759 officiële goals en is zijn titel van topschutter aller tijden ongetwijfeld snel kwijt.
Lees verder

Rechter slaat en zalft overtreders lockdownfeestjes: tot 2 maanden cel en 1.200 euro boete
De politierechtbank van Antwerpen boog zich op 14, 15 en 16 december voor de eerste keer over de talrijke 'lockdownfeestjes' die plaatsvonden gedurende de eerste en tweede lockdown. Vandaag werden de eerste vonnissen uitgesproken voor 4 dossiers die vorige maand aan bod kwamen. De rechter toonde zich zowel streng als mild.
Lees verder

HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen?
Het Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump is permanent verwijderd. Niet door de man zelf, wel door Twitter. Ook Facebook en Instagram mag hij niet meer gebruiken. Mogen sociale mediaplatformen zomaar beslissen om een account op te schorten? En wat zijn de gevolgen? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast de reacties van enkele experts.
Lees verder

Steeds moe of hoofdpijn? Experts geven oefeningen om je spijsvertering te stimuleren en zo van je klachten af te raken
Ben je steeds vermoeid? Kamp je met een opgeblazen gevoel, hoofdpijn of heb je last van terugkerende stijfheid? Veel van die gezondheidsklachten worden vaak veroorzaakt door opgestapelde zuren en gifstoffen. Daarom is het uitermate belangrijk om je spijsvertering te stimuleren. Maar hoe doe je dat het best? Frederik Hertsens, bewegingscoach bij gezondheidscentrum Manos geeft advies en toont de beste oefeningen om je stofwisseling een boost te geven.
Lees verder

Johan Boskamp, eerste buitenlander op erelijst, ziet er geen nieuwe nationaliteit bijkomen: "Refaelov? Holzhauser? Onuachu? Ik zeg drie keer neen"
Johan Boskamp (72) veroverde in 1975 als eerste buitenlander de Gouden Schoen, sindsdien kwamen er 12 niet-Belgische nationaliteiten op de erelijst. Komt er daar straks met Refaelov (Israël), Holzhauser (Oostenrijk) of Onuachu (Nigeria) straks weer eentje bij? Als het aan Boskamp ligt, alvast niet. Hij koos dan ook voor een totaal ander trio in zijn top drie. "Refaelov? Met vijf goeie wedstrijden kan je geen Gouden Schoen verdienen."
Lees verder

Dokkoon (38), van arm meisje in Thailand tot nieuwe sterrenchef in België: "Ik heb alles geleerd van mijn oma in de jungle"
Van een verrassing gesproken: Michelin bekroont het restaurant Boo Raan in Knokke-Heist met een Michelinster. De tranen van geluk vloeien over de wangen van Dokkoon Kapueak (38). Ze groeide op in Thailand, gaf massages in Knokke en mag zich nu sterrenchef noemen. "Ik kan het niet geloven", zegt ze.
Lees verder

Van der Valk: "Er gaan echt hotels omvallen als er niets wordt gedaan"
"Ik wil niet bedelen of zielig zijn, maar er gaan echt hotels omvallen als er niets wordt gedaan", zegt Freek van der Valk van de gelijknamige Nederlandse hotelketen in een interview met duidingsprogramma Nieuwsuur.
Lees verder

Cardoen biedt elektrische auto van Chinese makelij aan
Autoverdeler Cardoen gaat binnenkort ook een elektrische wagen aanbieden: de Aiways U5 van Chinese makelij, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Deze gezinswagen kost nieuw ongeveer 40.000 euro (32.000 euro tweedehands) en geldt dus als een "betaalbaar" alternatief voor vergelijkbare modellen op diesel of benzine, aldus Cardoen.
Lees verder

De aarde tolde in 2020 in recordtempo om haar as; de dagen waren meetbaar korter
In 2020 draaide de aarde zo snel om haar as, dat de dagen meetbaar korter waren. Mogelijk moeten we de klok binnenkort zélfs een gedwongen tik terug zetten om het rappe getol bij te benen, schrijft de Volkskrant.
Lees verder

Opnieuw stort een Indonesische 737 in de Javazee: wordt vlucht SJ182 de nekslag voor Boeing?
De ramp met vlucht 182 van Sriwijaya Air zaterdag voor de kust van Jakarta is de op-een-na grootste nachtmerrie die Boeing op dit moment had kunnen treffen. De Amerikaanse vliegtuigbouwer was juist bezig om het vertrouwen te herwinnen van klanten en reizigers na het debacle met de 737-Max. Dat schrijft de Volkskrant.
Lees verder

Aandelen Twitter fors omlaag na verbannen Trump
Het aandeel Twitter heeft op de beurs een flinke tik gekregen nadat het socialemediabedrijf laat op vrijdag had bekendgemaakt de account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief te sluiten.
Lees verder

Eline en Jeroen werden geboren toen hun mama ouder was dan 40: "Ik heb altijd beseft dat ik mijn ouders op een jongere leeftijd zou moeten afgeven"
Steeds meer vrouwen worden moeder na hun veertigste. Recent nog maakte Cath Luyten (43) bekend dat zij en haar vriend Eshref Reybrouck (38) samen een baby verwachten. En dat brengt uiteraard een hele hoop voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Óók voor het kind. Dat vertelt Eline (28). Haar mama zat al op tram vier toen ze zwanger werd. "Zij was de enige volwassene die tussen alle kinderen mee in die zandbak kroop om haar dochter te entertainen." Jeroen (39) had dan weer een groot leeftijdsverschil met zijn broers en zus, en genoot daar met volle teugen van.
Lees verder

Axel Witsel is vandaag al geopereerd aan gescheurde achillespees
De EK-droom van Axel Witsel lijkt uiteengespat na een gescheurde achillespees, zaterdag opgelopen bij Borussia Dortmund. Witsel werd vandaag al geopereerd in België, in principe heeft hij een zestal maanden nodig om fit te raken. Staat Witsel voor een Mission Impossible?
Lees verder