Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Geef hier je mening

HLN
HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Geef hier je mening
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
Lees verder

Rothschildgirafje geboren in Bellewaerde: "We hebben haar Kamala genoemd, naar de nieuwe vice-president van de VS."
In het pret- en dierenpark Bellewaerde in Ieper is een rothschildgirafje geboren. Het dier meet 1.83 meter en weegt 58 kg. "De rothschildgiraf is een sterk bedreigde diersoort, waardoor deze geboorte goed nieuws is voor het Europees kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt."
Lees verder

Japanse regering én IOC ontkennen berichtgeving over afgelasting Olympische Spelen
De Engelse krant The Times meldde op basis van een anonieme bron dat de Japanse regering de Olympische Spelen wil annuleren. De huidige coalitie én het IOC ontkennen intussen de berichtgeving. In elk geval: de twijfels over het doorgaan van het evenement nemen alsmaar toe.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Mathew Ryan (ex-Club) heeft straffe transfer van Brighton naar Arsenal beet
Straffe transfer voor Mathew Ryan. De 28-jarige ex-doelman van Club Brugge gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij Arsenal.
Lees verder

Waarom zou je een slimme speaker moeten aanschaffen, en welke modellen koop je dan best?
Vragen jij - of misschien eerder: je kinderen - intussen al regelmatig aan Siri of Alexa om iets op te zoeken of te doen? Hoewel de terughoudendheid over praten tegen tech bij veel gebruikers groot blijft, verkopen slimme speakers als de Google Nest en de Amazon Echo Dot toch als zoete broodjes. Onze techredacteur ging op zoek naar een verklaring én naar de modellen die het meest een aankoop waard zijn.
Lees verder

Ook in 2021 stopt het niet voor Anthony B. (24), die sinds 2012 veroordelingen aan elkaar rijgt: "Nieuwe rechtszaak in februari"
In 2020 was Anthony B. (24) een vaste klant voor de Brusselse correctionele rechtbank. Hij was beklaagde in een reeks rechtszaken voor verschillende misstappen: zinloos geweld, diefstallen, een uit de hand gelopen burenruzie en een inbraak. In totaal werd hij al acht keer veroordeeld sinds hij in 2012 betrokken was bij het doodpesten van Priscilla Sergeant (14). Ondertussen is het nieuwe jaar nog maar pas begonnen en een nieuwe rechtszaak ligt al in het verschiet.
Lees verder

Zo ziet Merkel exitstrategie: "Op deze datum zullen alle coronamaatregelen worden opgeheven"
Vooral de verspreiding van nieuwe coronavarianten baart Angela Merkel zorgen. Het is algemeen geweten dat de Duitse Bondskanselier graag op safe speelt. Toch richt ze haar blik op een toekomst waarin corona niet meer ons dagelijkse leven zal bepalen en heeft ze een tipje van de sluier gelicht over een exitstrategie. Merkel geeft daarbij perspectief en noemt ook een datum waarop volgens haar alle beperkingen zullen opgeheven worden.
Lees verder

Parket tekent beroep aan tegen 'mondmas­ker­von­nis': "Niet dragen van mondmasker blijft vervolgd worden"
Het Brusselse parket heeft beroep aangetekend tegen het ophefmakende vonnis van een politierechter waarbij een man werd vrijgesproken voor het niet dragen van een mondmasker.
Lees verder

Feit of fabel: een elektrische wagen is goedkoper in onderhoud
"Een elektrische auto, dat heeft toch (bijna) geen onderhoud nodig", het is een uitspraak die we al vaak gehoord hebben als argument om zo snel mogelijk over te stappen op een EV. Maar klopt dit ook? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

Transfer Talk. "Kopenhagen wil Bundu" - Bostyn blijft Essevee trouw
Mustapha Bundu (23) moet zich de laatste weken tevreden stellen met een plekje op de RSCA-tribune. De van Aarhus overgekomen aanvaller kon de hoge verwachtingen nog niet inlossen, maar mogelijk komt er een oplossing uit de bus. AGF en FC Kopenhagen hebben volgens Deense media interesse om de speler te huren, liefst met aankoopoptie. Anderlecht is bereid mee te werken, het is alleen de vraag of een - op termijn - definitief vertrek bespreekbaar is voor paars-wit. RSCA betaalde in de zomer drie miljoen euro voor Bundu. (PJC)
Lees verder

Real-coach Zidane test positief op corona
Real Madrid-coach Zinédine Zidane heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakte de Koninklijke zelf bekend.
Lees verder

Vader Witsel geeft weinig hoop: "Op dit moment 0% kans dat Axel het EK haalt"
Axel Witsel scheurde eerder deze maand zijn achillespees en staat voor een lange revalidatie. Vader Thierry Witsel gaf in een gesprek met HLN.be en VTM Nieuws weinig hoop voor de Rode Duivels. "Er is op dit moment 0% kans dat Axel het EK haalt."
Lees verder

Grote onzekerheid bij steden en gemeenten over financiële toekomst
Er heerst bij de steden en gemeenten in Vlaanderen grote onzekerheid over hun financiële toestand in 2021 en de komende jaren. Dat blijkt uit een bevraging die de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) deed bij de financieel directeurs in steden en gemeenten. VVSG vraagt aan de andere overheden om de lokale besturen te blijven steunen.
Lees verder

Jumbo-Visma heeft plan voor 2021 klaar: Van Aert via Italië naar Vlaamse klassiekers, opnieuw drietand in de Tour
Jumbo-Visma is opnieuw van plan met drie kopmannen te starten in de Tour. Dat zijn de Sloveen Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Ook Wout van Aert is weer voorzien voor de Ronde van Frankrijk. Opvallend: Tom Dumoulin start aan de zijde van onze landgenoot in de Ronde van Vlaanderen.
Lees verder

'Game of Thrones' krijgt alweer prequel: "Productie krijgt hoogste prioriteit bij HBO"
Er is alweer een 'Game Of Thrones'-prequel in de maak bij HBO. Volgens insiders zou de zender bezig zijn met een verfilming van 'Tales of Dunk and Egg', een reeks romans van George R. R. Martin.
Lees verder

Politie stopt trouwfeest in Londen met 400 gasten
De politie in Londen heeft een trouwfeest met vierhonderd gasten dat plaatsvond in een school stopgezet. Volgens de huidige coronaregels zijn maximaal zes gasten toegestaan bij een bruiloft.
Lees verder

Recordbrekende Olivia Rodrigo nu ook in België op 1 in de Ultratop
Olivia Rodrigo blijft de hitlijsten beklimmen met haar debuutsingle 'Driver's License'. Ze maakt in onze Ultratop een enorme sprong van 23 naar 1. Ze stond ook reeds op nummer 1 in onder andere de VS, de UK en Nederland.
Lees verder

Twee collaborateurs in 'eregalerij': Groen vraagt excuses namens parlement voor themanummer 'Newsweek'
Groen vraagt dat voorzitster Liesbeth Homans (N-VA) zich namens het parlement verontschuldigt voor het omstreden themanummer van 'Newsweek'.
Lees verder

Mysterieuze geboorte adelaarsroggen in Nieuw-Zeeland: al twee jaar geen mannetjes in hun aquarium
Nibble en Spot zijn twee wijfjesroggen die rondzwemmen in de tunnelaquarium van Sea Life Kelly Tarlton in Auckland. Op oudejaarsavond werden er jongen geboren. Vreemd, met al meer dan twee jaar geen enkele mannetje in de buurt. Volgens wetenschappers zijn er twee verklaringen mogelijk voor dit mysterie in Nieuw-Zeeland.
Lees verder