Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Herenthout: Steekproefcontroles op naleven verplichte quarantaine

Herenthout
Steekproefcontroles op naleven verplichte quarantaine
Wie besmet is met het coronavirus, of een hoog risicocontact is, moet verplicht tien dagen in quarantaine. De crisiscel Neteland heeft aan de politiezone Neteland gevraagd om steekproefcontroles te doen op het naleven van de verplichte quarantaine. De lokale politie start vanaf vandaag, dinsdag 26 januari, met deze controles. Staat de politie voor een gesloten deur, dan kan je een boete krijgen.
Lees verder

Premies in 2021, hoe zit dat?
Van plan om je woning energiezuiniger te maken, te verbouwen of aan te passen? Ook in 2021 kan je hier heel wat premies voor krijgen. Hieronder geven we je alvast een algemeen overzicht van de bestaande premies en tegemoetkomingen. Per onderdeel vind je ook steeds een link naar de website met de meer uitgebreide informatie.
Lees verder

Dikketruiendag dinsdag 9 februari: Op volle kracht!
Het is voor iedereen een rare tijd. Wij kijken hoopvol uit naar het coronavaccin. Maar voor de klimaatopwarming is er geen vaccin. De remedie voor het klimaatvirus, dat zijn de klimaatacties. Daarom is de slogan voor de 17e editie van Dikketruiendag op dinsdag 9 februari: OP VOLLE KRACHT voor het klimaat.
Lees verder

De Parkeer-zorgkaart en Parkeer-zorgsticker
Sinds dit jaar introduceert onze gemeente de parkeerzorgkaart. Het idee hierachter is dat inwoners die actief zijn in de medische en paramedische sector, makkelijk kunnen parkeren bij particulieren of in de blauwe zone wanneer zij huisbezoeken doen in de Eerstelijnszone Middenkempen.
Lees verder