Doorgaan naar hoofdcontent

Groot alarm na poederbrief: gebouwen OVAM volledig ontruimd

HLN
Groot alarm na poederbrief: gebouwen OVAM volledig ontruimd
De gebouwen van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in de Stationstraat in Mechelen zijn momenteel ontruimd. Een half uurtje geleden ontvingen ze daar een poederbrief.
Lees verder

Pogacar waagt zich aan dubbel Tour-Vuelta, Hirschi: "Ik ga na de Ronde van Frankrijk om Tadej aan tweede zege te helpen"
Tour-winnaar Tadej Pogacar rijdt komend wielerseizoen de Tour én de Vuelta. UAE Team Emirates maakte ook bekend dat Marc Hirschi zonder tegenslag weer deelneemt aan de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

De serieknal­lers van 2021: deze nieuwe programma's en seizoenen krijgen we dit jaar op ons bord
We hebben lang moeten wachten op nieuw materiaal, aangezien alle filmsets vorig jaar moesten sluiten, maar er is beterschap in zicht: een hele selectie aan topreeksen om te bingewatchen staat ons dit jaar te wachten. In 2021 krijgen we de keuze tussen een pak nagelnieuwe programma's, maar ook enkele oude bekenden die uitpakken met een volgend seizoen.
Lees verder

'Ongewoon' zonnig weer verwacht tijdens inauguratie Joe Biden
Tijdens de inauguratie van Joe Biden, woensdag in Washington, schijnt hoogstwaarschijnlijk de zon en is het ook niet heel koud. Dat zou voor het eerst in drie decennia zijn bij een inauguratie, bericht CNN.
Lees verder

Groep zeehonden richt ravage aan bij Schotse zalmkwekerij
Zeehonden vormen een duchtige bedreiging voor zalmkwekerijen in Schotland. Het meest recente incident dateert van oudejaarsavond toen een onbekend aantal hongerige zeehonden netten openbeet waardoor tienduizenden zalmen ontsnapten.
Lees verder

Vennoot Giuliani aan ex-CIA-agent over eventuele gratieverlening: "Dat gaat 2 miljoen dollar kosten"
Op zijn laatste werkdag morgen wil Donald Trump nog honderd mensen de presidentiële gratie verlenen. De veroordeelde ex-CIA-agent John Kiriakou zal daar niet bij zijn. Hij kreeg van een vennoot van Trumps persoonlijke advocaat, Rudy Giuliani, te horen dat hij daar twee miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro) voor zou moeten ophoesten. Kiriakou bedankte, schrijft de New York Times.
Lees verder

Kompany: "Tegen Charleroi gaan we niet veel kansen krijgen. Efficiëntie is een must"
Anderlecht krijgt morgenavond een kans om de ontgoocheling van tegen Eupen weg te werken. Tegen Charleroi verwacht Vincent Kompany een gesloten match: "We gaan niet zo veel kansen krijgen als tegen Eupen."
Lees verder

Kompany: "De refs hebben niets tegen Anderlecht, maar ze moeten het voetbal laten evolueren"
Anderlecht is 2021 met een valse noot gestart. 1-0 in Leuven, 2-0 in Eupen. Wil paars-wit straks play-off 1 halen, kan het morgenavond tegen Charleroi (21u) maar beter oogsten in het Lotto Park. De Zebra's zitten in een erg wisselvallige periode, zaterdag werd er nog thuis verloren van KV Mechelen. In een drukke januarimaand speelt Anderlecht ook nog tegen Waasland-Beveren, Moeskroen en AA Gent. "We mogen niet naïef zijn tegen Charleroi", sprak hij onder meer.
Lees verder

Jonge start-up bedenkt warme corona-actie: deel digitale knuffels uit en steun zo Rode Kruis
21 januari is het internationale knuffeldag, maar omwille van je-weet-wel-wat mag knuffels uitdelen aan iedereen die je wil dus nog even niet. Swipedrinks, een jonge Oost-Vlaamse start-up die zich in normale tijden met een uniek betaalconcept richt op evenementen, zet daarom een digitale knuffelactie op ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen. Wie een familielid of vriend een hart onder de riem wil steken, weet dus waar naartoe te surfen. Kostprijs? Eén euro per knuffel.
Lees verder

Van kaneelrollen tot junkfood: deze 11 Belgische ondernemingen wonnen een Belgian Vegan Award
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen.
Lees verder

Jonge startup bedenkt warme corona-actie: deel digitale knuffels uit en steun zo Rode Kruis
21 januari is het internationale knuffeldag, maar omwille van je-weet-wel-wat mag knuffels uitdelen aan iedereen die je wil dus nog even niet. Swipedrinks, een jonge Oost-Vlaamse startup die zich in normale tijden met een uniek betaalconcept richt op evenementen, zet daarom een digitale knuffelactie op ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen. Wie een familielid of vriend een hart onder de riem wil steken, weet dus waar naartoe te surfen.
Lees verder

Jennifer Lopez is kritiek beu: "Voor de 500 miljoenste keer, ik gebruik géén botox!"
Jennifer Lopez (51) heeft korte metten gemaakt met een volger op sociale media, die haar ervan betichtte haar gezicht volgespoten te hebben met botox en fillers. De 51-jarige zangeres deelde een video op Instagram, waarin ze een gezichtsmasker demonstreerde van haar onlangs verschenen schoonheidsmerk JLO Beauty. Volgens Jennifer was er geen rimpeltje te zien en voelde ze zich 10 jaar jonger.
Lees verder

Diaby (ex-Club Brugge) op een zucht van Anderlecht
Abdoulay Diaby (29) moet de nieuwe spits van Anderlecht worden. Paars-wit staat op een zucht van een deal met de ex-aanvaller van Club Brugge.
Lees verder

24 personeelsleden van UZ Gent vandaag gevaccineerd: "We kregen uiteindelijk de toestemming, maar hadden het ook zonder gedaan"
In het UZ Gent worden vandaag 24 personeelsleden gevaccineerd tegen het coronavirus. Het ziekenhuis kreeg daar in extremis toestemming voor van het Agentschap Zorg en Gezondheid, maar had het ook zonder die toestemming gedaan. "Het is gewoon niet meer verantwoord om langer te wachten", zegt hoofdarts Frank Vermassen. "We hébben die vaccins, dus we dienen ze toe."
Lees verder

Illuster rijtje voorgangers voor Diaby: van een 'fietsende' Oostenrijker over Rob Rensenbrink tot Ronald Vargas
Van Brugge via Sporting naar Neerpede. Helemaal rond is het nog niet, maar Abdoulaye Diaby staat bijzonder dicht bij Anderlecht. Een opmerkelijke transfer voor de 29-jarige Malinees, al is hij zeker niet de eerste die na een verleden bij blauw-zwart plots bij paars-wit terecht komt.
Lees verder

Wat is de populairste bedrijfswagen van 2020?
Dat 2020 een minder jaar was voor de autosector, kon je al eerder bij ons lezen. Maar hoe deed de subcategorie van de bedrijfswagens, toch een belangrijke component in ons land, het de afgelopen 12 maanden? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Dit zijn de populairste bedrijfswagens van 2020
Dat 2020 een minder jaar was voor de autosector, kon je al eerder bij ons lezen. Maar hoe deed de subcategorie van de bedrijfswagens, toch een belangrijke component in ons land, het de afgelopen 12 maanden? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Reusachtige baby-Trumpballon krijgt plek in Museum of London
De gigantische ballon van Donald Trump als een boze, oranje baby, is aangekocht door het Museum of London. Volgens het museum is de ballon "een geweldig en vindingrijk idee" en "een antwoord van de Londenaars".
Lees verder

Woensdag inauguratie van Joe Biden en die zal er wat anders uitzien: dit staat er op de agenda
Woensdag is het zover: dan vindt de officiële inauguratie van Joe Biden als 46ste president van de VS plaats in Washington. Het is een dag die normaal gepaard gaat met veel plechtigheden, maar die zullen wat anders verlopen door de coronacrisis en omdat Donald Trump de inauguratie niet zal bijwonen. Dit staat er allemaal sowieso op de agenda.
Lees verder

Football Talk. Boca Juniors wint eerste Diego Maradona Cup - FIFA handhaaft schorsing Trippier
Wereldvoetbalbond FIFA heeft het beroep van Atlético Madrid tegen de schorsing van Kieran Trippier afgewezen en bevestigd dat sancties die hem vorige maand waren opgelegd door de Engelse bond FA van kracht blijven. Het betekent dat de rechtsback van de koploper in Spanje tien weken is geschorst vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot gokken.
Lees verder