Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Gemeente Mol: Sociale dienst verlaagt drempel naar hulpverlening met aanspreekpunt in scholen

Sociale dienst verlaagt drempel naar hulpverlening met aanspreekpunt in scholen

De sociale dienst is er voor iedereen maar toch vindt niet iedereen z'n weg naar hulp. Daarom fungeert één maatschappelijk werker voortaan als maatschappelijk werker in alle Molse scholen. Ze is rechtstreeks aanspreekbaar voor ouders met vragen over studietoelagen en schoolkosten maar ook over vrijetijdskorting, het aanvragen van huursubsidies, doorverwijzing voor juridisch advies, andere financiële ondersteuning, … Zo hoopt de sociale dienst de drempel te verlagen voor ouders van schoolgaande kinderen. Daarnaast gaan vier Molse scholen dankzij projectsubsidies intensief aan de slag rond kinderarmoede. Met deze projecten wil het gemeentebestuur gelijke onderwijskansen voor elk kind stimuleren.

Lees verder

Eerste dorpskrantjes ter vervanging van papierslag een feit

Alle inwoners van de wijk Rondplein kregen in de eindejaarsperiode als primeur een dorpskrantje in hun brievenbus. Het samenstellen en verspreiden van een  dorpskrantje, vormt voor lokale verenigingen één van de voorwaarden voor het verkrijgen van een subsidie van het gemeentebestuur. Deze subsidie vervangt de jaarlijkse toeslag die verenigingen ontvingen voor de papierslag. Als verenigingen naast de realisatie van het dorpskrantje ook gebreken in het straatbeeld melden, verkeersborden poetsen en – van zodra corona het toelaat – een pop-up café uitbaten op speelplein Galbergen, ontvangen ze dezelfde steun als voor de vroegere papierslag. Tijdens de eindejaarsperiode verspreidde de wijk Rondplein een eerste krantje. Begin dit jaar volgen Millegem, Ginderbroek, Achterbos, Ezaart, Sluis en Heidehuizen.

Lees verder

Jobstudenten gezocht voor begeleiden Grabbelpas, sportkampen en zomerschool

Het gemeentebestuur zoekt jobstudenten om grabbelpasactiviteiten en sportkampen te begeleiden in de paas- en zomervakantie. Daarnaast zoeken we ook jobstudenten voor het begeleiden van het sport- en spelaanbod tijdens zomerschool Kanjerkamp in augustus. Word je minimum 18 jaar in 2021 en studeer je nog? Vul dan het e-formulier in op www.gemeentemol.be/vacatures. Verstuur dit ten laatste op 21 februari 2021. Het spreekt voor zich dat dit alles onder voorbehoud is en afhankelijk van de wijzigingen aan de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Lees verder

Dienst toerisme gesloten op donderdag 21 en dinsdag 26 januari

Op donderdag 21 en dinsdag 26 januari is de dienst toerisme, Markt 1a, uitzonderlijk gesloten door vorming van de personeelsleden. Alle andere dagen kan je de dienst bereiken volgens de normale openingsuren van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Lees verder