Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Gemeente Mol: Nieuw platform Evenementenkluis makkelijker in gebruik

Nieuw platform Evenementenkluis makkelijker in gebruik

De gemeentelijke Evenementenkluis werd overgezet op een nieuw softwareplatform. Voor verenigingen en organisatoren is dit makkelijker in gebruik. Sinds 2018 moeten organisatoren van evenementen hun aanvraag indienen via de Evenementenkluis (van fuiven over vernissage tot en met een muziekfestival in openlucht). Alle communicatie met het gemeentebestuur over het evenement verloopt via dit platform. Bij de vernieuwing van de Evenementenkluis hielden we rekening met belangrijke factoren zoals snelheid, gebruiksvriendelijkheid,…

Lees verder

Welke quarantaineregels gelden voor de clusterbesmetting in Rauw

De clusterbesmetting in het vijfde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Zandloper in Rauw leidde – conform de richtlijnen – tot een klasquarantaine voor de betrokken leerkrachten en leerlingen. We zetten de belangrijkste gevolgen hiervan zo helder mogelijk op een rij. Let wel: we vertrekken vanuit de wettelijke richtlijnen, een huisarts kan op basis van een persoonlijke situatie (medische voorgeschiedenis, werksituatie,…) uitzonderlijk anders beslissen.

Lees verder

Krokusvakantie vol leuke activiteiten voor -13-jarigen in zwembad Vita Den Uyt

Zwembad Vita Den Uyt heeft tijdens de krokusvakantie weer heel wat leuke activiteiten in petto voor kinderen tot en met 12 jaar! Leer op één week tijd zwemmen met de turbozwemlessen, leef je in in de onderwaterwereld van een zeemeermin of -man tijdens het zeemeerminzwemmen, red iemand uit het water met de survivalswim of toon je beste dansmoves in de carnavaldisco. Inschrijven is verplicht voor alle activiteiten behalve de carnavaldisco, en doe je via www.vita-denuyt.be/activiteitenkalender. Ook alle geldende coronamaatregelen vind je terug op de website.

Lees verder

Drink in februari een maand geen alcohol en win een Mols Kadoke van 10 euro!

Wie in februari een maand lang geen alcohol drinkt, maakt kans op een Mols Kadoke van 10 euro. Deze actie past in de nationale campagne van Tournée Minérale. Meedoen is simpel: je registreert je deelname via www.gemeentemol.be/tourneeminerale. Na 28 dagen ontvang je van ons een e-mail waarin we je vragen of het je gelukt is. Hield je vol? Dan maak je kans op een mooie prijs! Inschrijven kan tot en met zondag 31 januari. We hebben het volste vertrouwen in onze inwoners en hun eerlijke antwoorden.

Lees verder