Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Gemeente Mol: Hoopgevende signalen na eerste testronde lagere school De Zandloper in Rauw

Hoopgevende signalen na eerste testronde lagere school De Zandloper in Rauw

De eerste coronatest bij alle leerkrachten en leerlingen van het 1ste, 2de, 3de en de meerderheid van het 4de leerjaar heeft geen bijkomende besmettingen opgeleverd. Dit resultaat geeft hoop dat de schoolcluster beperkt blijft tot het 5de en 6de leerjaar. Grote voorzichtigheid blijft evenwel absoluut aan de orde. We kunnen dit alleen maar onvoldoende benadrukken. De test op de eerste dag van een thuisquarantaine geeft slechts een eerste indicatie, de tweede test op de zevende dag is van veel groter belang. Na overdracht van het virus duurt het enkele dagen vooraleer je zelf virusdeeltjes uitstoot en een eventuele besmetting detecteerbaar wordt. Er verandert niets aan de thuisquarantaine die voor deze leerlingen geldt sinds dinsdag 26 januari.

Lees verder

Geen dorpskermis in Achterbos door verlengde coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen die gelden tot 1 maart, kan de dorpskermis in Achterbos van 13 tot 16 februari jammer genoeg niet doorgaan. Dit werd door het gemeentebestuur met spijt in het hart meegedeeld aan het foorcomité. We vinden dit bijzonder jammer voor onze foorreizigers, die erg getroffen zijn door de coronacrisis. Ook voor onze inwoners is dit natuurlijk een domper, in het bijzonder voor de kinderen. Na de coronacrisis kijken we samen met onze inwoners en het foorcomité uit naar een heropleving van onze mooie kermistraditie.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt maatschappelijk werker team intake

Het gemeentebestuur zoekt een voltijds maatschappelijk werker voor het team intake. Je bent het eerste aanspreekpunt voor nieuwe cliënten en voor dringende dossiers. Het is een functie in contractueel dienstverband tot en met 30 september 2021, niveau B, salarisschaal B1-B3. Solliciteren kan tot en met 9 februari 2021 via het online sollicitatieformulier of per post aan gemeentebestuur Mol, afdeling personeel, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. 

Lees verder

28 januari Gedichtendag: Lieve inwoners van Mol

Een gedichtje naar aanleiding van Gedichtendag (28 januari)

Lees verder