Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Gemeente Mol: Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari. Dat hebben de zeven gemeentebesturen (Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Laakdal en Meerhout) samen weloverwogen beslist. Dit betekent dat vanaf dan in onze zeven gemeenten de federale maatregelen gelden voor activiteiten van kinderen tot en met 12 jaar. Hiermee komt het afbouwscenario dat eind november werd ingezet ten einde. Deze beslissing verandert niets aan de strikte beperkingen die gelden voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen.

Lees verder

Gemeentelijk onderwijs zoekt ICT-coördinator voor vervanging

Het gemeentelijk onderwijs zoekt een ICT-coördinator in vervanging van een bevallingsverlof. De opdracht (minstens 28/36 + 2/22) is gespreid over de verschillende gemeentelijke scholen en loopt van 18 maart 2021 tot einde schooljaar. Solliciteren kan tot en met 1 februari 2021. 

Lees verder

Eén pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan voor Mol, Balen, Dessel en Retie

Mol, Balen, Dessel en Retie organiseren samen één groot pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan in het centrum van Mol. De vier gemeenten van eerstelijnszone Baldemore kiezen zeer bewust voor één centraal gelegen vaccinatiecentrum. Wanneer de aanvoer van voldoende vaccins verzekerd is, kan deze locatie met acht vaccinatielijnen maximaal 1900 personen per dag vaccineren. Hiermee creëren we een vaccinatiecentrum dat over een dubbele capaciteit beschikt in vergelijking met de voorschriften. Om niet tijdelijk bestaande infrastructuur te verliezen, opteren de vier gemeenten voor een volledig uitgerust pop-up vaccinatiecentrum op de achtergelegen grote koer van site De Zwaan. Deze locatie is uitstekend bereikbaar via de nabijgelegen grote randparkings Rivierstraat en Den Uyt.

Lees verder

Eigen jeugd- en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 vanaf 1 februari

Onze eigen gemeentelijke jeugd- en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar herstarten vanaf 1 februari. Hieronder vallen de wekelijkse sportactiviteiten op woensdagnamiddag en de Grabbelpasactiviteiten in de krokusvakantie. De nieuwe groepslessen voor volwassenen en activiteiten voor kinderen ouder dan 12 worden al zeker tot 1 maart uitgesteld. De herstart komt er na de beslissing om alle extra beperkingen voor binnenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar te schrappen vanaf 16 januari. Concreet betekent dit dat we ook onze eigen sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar organiseren, uiteraard strikt volgens de protocollen. Het aangepaste aanbod van onze dienst jeugd en sport vind je op www.gemeentemol.be/brochure-jeugd-en-sportactiviteiten. Vanaf maandagavond 25 januari om 18 uur kan je zowel online als ter plaatse op afspraak inschrijven.

Lees verder