Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Gemeente Mol: Eerste coronavaccin in onze gemeente toegediend

Eerste coronavaccin in onze gemeente toegediend

Op donderdag 14 januari, werd het allereerste coronavaccin in onze gemeente toegediend. De eer ging naar de bewoners van woonzorgcentrum Witte Meren. Een symbolisch en belangrijk moment, zowel voor de bewoners van het woonzorgcentrum als voor onze gemeente. Hiermee zetten we de eerste kleine stappen om het coronavirus te verslaan. Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove aan de beurt. In Hemelrijck worden de bewoners op 18 januari gevaccineerd.

Lees verder

Medische coƶrdinatieverslag 14 januari: "Dubbeltje op zijn kant"

De komende dagen en weken bepalen of we aan de start staan van een derde golf. Het wordt een dubbeltje op zijn kant, waarbij we nu nog niet weten welke richting het uitgaat. De situatie in het Heilig Hartziekenhuis is positief met heel weinig opgenomen coronapatiƫnten. De dalende besmettingscijfers zijn evenwel aan het kantelen, met al zeker een stabilisatie en zelfs een eerste lichte stijging. Om de situatie in de scholen beter te monitoren en sneller in te grijpen wanneer nodig, bereiden we de invoering van sneltesten voor. Deze zullen worden ingezet bij 'clusterbesmettingen' in een klas. De verdere voorbereidingen voor de organisatie van het vaccinatiecentrum draaien op 'vol toerental'.

Lees verder

Ben jij medisch geschoold en wil je helpen vaccineren?

Om de vaccins in ons vaccinatiecentrum veilig te kunnen toedienen, hebben we voor de komende maanden een groot aantal gedreven medisch geschoolde medewerkers nodig. In de eerste plaats zoeken we verpleegkundigen, artsen, vroedkundigen, tandartsen en/of apothekers die bereid zijn om te komen vaccineren. Ook gepensioneerde medische professionals of medisch gediplomeerden die momenteel ander werk verrichten, zijn welkom om zich aan te melden. Je krijgt voor je noodzakelijke inzet een uurvergoeding. Uiteraard stemmen we je werk in het vaccinatiecentrum af op de beschikbaarheden in jouw agenda. Mits een korte bijkomende prikopleiding hopen we ook kinesisten,… en overige paramedici in te zetten. Interesse? Stel je dan kandidaat via www.gemeentemol.be/medischevrijwilligersvaccinatie.

Lees verder

Vita Den Uyt herneemt activiteitenaanbod voor kinderen tot en met 12 jaar

Zwembad Vita Den Uyt herneemt het aanbod voor kinderen tot en met 12 jaar uit. De herstart komt er na de beslissing om alle extra beperkingen voor binnenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar te schrappen vanaf 16 januari. Concreet betekent dit dat het clubzwemmen en de zwemschool terug opstarten voor deze leeftijdsgroepen. Ook in de krokusvakantie staan er heel wat leuke activiteiten op het programma. Activiteiten voor kinderen ouder dan 12 en volwassenen gaan nog niet door. De glijbaan blijft dicht, maar het peuterbad is open. Voor meer informatie en het volledige programma kan je steeds terecht op hun website www.vita-denuyt.be.

Lees verder