Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Gemeente Mol: “Druk op ziekenhuis daalt”

"Druk op ziekenhuis daalt"

De druk op het ziekenhuis daalde de afgelopen week, wat een enorme opluchting betekent voor alle ziekenhuismedewerkers. Ook de besmettingscijfers in onze gemeente blijven dalen. We zijn op dit moment dan ook voorzichtig optimistisch. Zeker als we weten dat tijdens de feestdagen in de kerstvakantie minder testen werden afgenomen, zowel in het testcentrum als bij de huisartsen. We hopen dat deze trend zich de komende dagen en weken blijft doorzetten. De afgelopen week startte het overleg voor de oprichting van een vaccinatiecentrum binnen onze eerstelijnszone (Mol, Balen, Dessel, Retie). Ook de identificatie van hoogrisicocontacten bij besmette inwoners zal op korte termijn volledig lokaal gebeuren, wat betekent dat de gemeentebesturen zowel de clusteropsporing als het contactonderzoek zullen uitvoeren.  

Lees verder

Geluidshinder door elektrificatiewerken spoorlijn vanaf maandag 11 januari

Van maandag 11 januari tot zaterdag 6 februari voert Infrabel elektrificatiewerken uit op de spoorlijn tussen Mol en Hasselt. Op het gedeelte tussen N18 (Turnhoutsebaan) en Rozenberg worden consoles geplaatst die zorgen voor de ophanging van de leidingen boven de sporen. De werken vinden 's nachts plaats. Door het gebruik van zware machines en spoorkranen is er geluidshinder. Infrabel stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken en bedankt de omwonenden alvast voor hun begrip en geduld. Meer info over de werken vind je op www.infrabel.be/nl/mol-stationsomgeving.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt een voltijdse en een deeltijdse verpleegkundige

Het gemeentebestuur zoekt een deeltijdse (50 of 75%) en een voltijdse verpleegkundige (niveau B of C, salarisschaal  BV1-BV3 of C3-C4). Het gaat om een contract van bepaalde duur voor drie maanden, met kans op verlenging. Solliciteer zo snel mogelijk via het online sollicitatieformulier.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt een deeltijdse zorgkundige voor contract bepaalde duur

Het gemeentebestuur zoekt een deeltijdse (50 of 75%) zorgkundige (C1-C2) voor woonzorgcentrum Ten Hove. Het gaat over een contract voor bepaalde duur van drie maanden met kans op verlenging. Solliciteer zo snel mogelijk via het online sollicitatieformulier.  

Lees verder