Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Gemeente Hooglede: Oproep aan landbouwers om deel te nemen aan het inzaaien van bloemenmengsel op kopakkers/rijpaden

Gemeente Hooglede
Oproep aan landbouwers om deel te nemen aan het inzaaien van bloemenmengsel op kopakkers/rijpaden
Inagro is op zoek naar nieuwe, gemakkelijk inpasbare praktijken om wilde bestuivers te ondersteunen in het landbouwlandschap. Daarom test Inagro binnen het PDPO project Kruisbestuivers uit of er potentieel is om werkgangen/oogstgangen/spuitgangen/kopakkers in te zaaien met een bloemenmengsel.
Lees verder

Schrijf je nu in voor Atelier in Beeld
Als de coronamaatregelen het toelaten, lanceert Kunstwerkt op 7, 8 en 9 mei 2021 een gloednieuw open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel: Atelier in Beeld! Enthousiast om deel te nemen? Je kan je (atelier) online inschrijven van 11 januari tot en met 15 februari.
Lees verder

Verkeersinfo Roeselarestraat
Op 25/01/2021 van 7u30 t.e.m. 20u zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden in de Roeselarestraat vanaf de Warden Oomstraat tot aan het kruispunt met de Beverenstraat, dit in de richting van Roeselare.
Lees verder

Verkeersinfo Delaeystraat
Van 25/01/2021 t.e.m. 05/03/2021 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Delaeystraat tussen rondpunt Amersveldestraat en de Grote Hazewindstraat. Een omleiding is voorzien.
Lees verder

Helemaal Groen! Januari Wilgenmaand
In 2021 zet Hooglede extra in op vergroening van de gemeente. Elke maand wordt een groenelement extra in de kijker geplaatst. Er werden reeds 43 gratis wilgenpoten besteld om aan te planten in Hooglede!
Lees verder