Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Gebouwen OVAM volledig ontruimd nadat er poederbrief aankwam

HLN
Gebouwen OVAM volledig ontruimd nadat er poederbrief aankwam
De gebouwen van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in de Stationstraat in Mechelen zijn momenteel ontruimd. Een half uurtje geleden ontvingen ze daar een poederbrief.
Lees verder

West-Vlaming wint 2,3 miljoen euro met EuroMillions in Meulebeke: "Mijn familie mag delen in de vreugde"
Een West-Vlaming heeft in dagbladhandel Scribo in Meulebeke het groot lot gewonnen en is nu 2,3 miljoen euro rijker. Het is de tweede Belgische EuroMillions-winnaar in enkele dagen. Wie de winnaar is, wordt angstvallig geheim gehouden, al weten we wel dat hij het geld met familie zal delen.
Lees verder

Volg hier vanaf 19 uur de tweede League of Legends-clash in de Belgian League
Na de eerste week van de Belgische League of Legends competitie zagen we KVM Esports en ION Squad stevig de leiding nemen. Zullen ze ook in de tweede week de plak zwaaien of is het nu aan één van de andere teams om zich te tonen?
Lees verder

Vaccinatiecijfers leggen pijnlijke kloof Israël en Palestina bloot
De vaccinatiestrategie van Israël behoort tot de wereldtop. Razendsnel krijgen alle inwoners met Israëlische identiteitspapieren hun prik. Wie een Palestijns paspoort heeft, valt uit de boot. "Moreel en wettelijk onaanvaardbaar dat in het midden van een gezondheidscrisis de toegang tot zorg zo verschillend kan zijn", zeggen experten van de Verenigde Naties.
Lees verder

Nog altijd corona-overtredingen in helft van gecontroleerde bedrijven
Tijdens de tweede coronagolf was nog altijd bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven niet in orde met de coronamaatregelen. Dat blijkt uit cijfers die PVDA heeft opgevraagd bij minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Bij 37 bedrijven waren de inbreuken zo flagrant dat de werkzaamheden werden stopgezet.
Lees verder

Van Lady Gaga tot Justin Timberlake: deze sterren zullen optreden op eedaflegging Joe Biden
Woensdag is het zover, dan wordt Joe Biden (78) officieel de nieuwe president van Amerika. In tegenstelling tot Trump, die vier jaar geleden de grootste moeite had om sterren te overtuigen, wist de 46ste president van de Verenigde Staten heel wat bekende namen te strikken voor de festiviteiten. Onder meer J.Lo, Foo Fighters en John Legend zijn van de partij.
Lees verder

"Ja, er zijn nog Jonagolds in Veurne": Versmarkt Delva maakt ludiek filmpje
Bij Versmarkt Delva in Veurne geven ze een vette knipoog naar de concullega's van Aldi, waar een man die door het lint ging omdat er geen Jonagold-appelen waren. Ze doet dat met een filmpje op haar sociale media. "Ja, wij hebben nog Jonagolds in Veurne", lacht zaakvoerder Bram Delva.
Lees verder

DC United lijdt aan post-Rooney depressie, maar Losada bekoort wel Spaanstalige fanbasis in Washington
Hernan Losada gaat bij DC United een nieuw avontuur aan: wat mag hij daar verwachten? Sportief hinkt de club zijn succesvol verleden als een founding father van de Major Soccer League achterna. Zeker na het vertrek van Wayne Rooney in 2019 mist DC United star quality. Met de aanstelling van Losada, die in Washington een veelvoud zal verdienen dan wat hij bij Beerschot ving, komt de club wel tegemoet aan de grote Spaanstalige fanbasis van DC United.
Lees verder

D.C. United lijdt aan post-Rooney depressie, maar Losada bekoort wel Spaanse fanbasis in Washington
Hernan Losada gaat bij D.C. United een nieuw avontuur aan: wat mag hij daar verwachten? Sportief hinkt de club zijn succesvol verleden als een founding father van de Major Soccer League achterna. Zeker na het vertrek van Wayne Rooney in 2019 mist D.C United star quality. Met de aanstelling van Losada, die in Washington een veelvoud zal verdienen dan wat hij bij Beerschot ving, komt de club wel tegemoet aan de grote Spaanse fanbasis van D.C. United.
Lees verder

Sep Vanmarcke zet bij Israël Start-Up Nation zoektocht verder naar de Heilige Graal: "Het geloof in mij is groot"
De brede glimlach is dezelfde en het geloof blijft intact. Op stage in Girona heeft Sep Vanmarcke het nog maar een keer over zijn zoektocht naar de Heilige Graal van het wielrennen. De Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix winnen, daar is hij coureur voor. Eén die vanaf nu het nationale shirt van Israël draagt.
Lees verder

Niels Destadsbader heeft nog een goede band met al zijn exen: "Ik was getuige op een trouwfeest, en ben peter van een kind"
Niels Destadsbader (32) is geen ruziemaker, zo blijkt. In tegendeel. Hij heeft nog steeds een goede band met al zijn ex-vriendinnen, zo vertelt hij in 'De Rotonde' op Radio 2.
Lees verder

De soldaten van Trump zijn pas net begonnen: "We krijgen onze president of we sterven"
Verenigd in woede over de verkiezingen zien de fanatiekste Trump-volgers de bestorming van het Capitool als een gewonnen slag in een voortdurende oorlog. Ze gaan de komende dagen weer de straat op en zijn als 'binnenlandse terroristen' niet makkelijk te vervolgen, schrijft De Volkskrant.
Lees verder

Kleurrijkste auto aller tijden keert nog één keer terug, maar is niet te koop
De Nederlandse importeur van Volkswagen brengt de kleurrijkste auto uit de geschiedenis voor één keer terug. De Polo Harlekin (Duits voor Harlekijn) van 2021 is echter, in tegenstelling tot het origineel, niet te koop. Hij is slechts bedoeld als opkikkertje in een tijd waarin de vrolijkheid soms ver te zoeken is.
Lees verder

Coronavirus vergroot kloof: nog maar 25 vaccins toegediend in arme landen
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw sterke kritiek geuit op de grote kloof tussen rijke en arme landen wat betreft vaccins tegen het coronavirus. Terwijl in minstens 49 welstellende landen intussen al 39 miljoen doses zijn toegediend, zijn dat er maar 25 in één arm land, aldus WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus maandag. "Geen 25 miljoen, geen 25.000, gewoon 25.
Lees verder

Snollebollekes-zanger Rob Kemps is topfavoriet in Nederlandse 'Slimste Mens': "Mensen denken snel dat ik simpel ben"
Het 'Slimste Mens'-effect slaat weer toe, nu Rob Kemps (35) zijn populariteit pijlsnel de hoogte in ziet gaan. De Nederlander, bij ons vooral bekend als zanger van De Snollebollekes, doet het dan ook opvallend goed in de quiz bij onze noorderburen, en mag maandagavond aantreden in de finaleweken van de quiz. Bovendien werd hij inmiddels de lieveling van het publiek, al zou de nuchtere Rob dat zelf nooit toegeven. "Normaal word ik gelauwerd om iets dat ik een beetje speel, nu krijg ik complimenten over wie ik ben."
Lees verder

Vincent (36) en Bianca (34) staken 45.000 euro in de renovatie van hun een bel-etagewoning. Hoeveel is ze na 10 jaar waard?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Dries Verschaeren van Sinjoor Makelaars naar een bel-etage in Ekeren. Vincent en Bianca betaalden er 179.000 euro voor in 2011. "Dit woningtype is opnieuw in trek, dus de prijzen zijn zeker niet goedkoop", klinkt het.
Lees verder

KIJK LIVE. Wie neemt bondscoach Sven Vanthourenhout op in zijn selectie voor het WK veldrijden in Oostende?
Nog een kleine twee weken tot het WK veldrijden in Oostende. In afwachting van de strijd om de regenboogtrui maakt bondscoach Sven Vanthourenhout vandaag zijn negenkoppige selectie bekend. Wie gaat met Van Aert mee naar het WK? Ontdek het live op deze pagina.
Lees verder

SHOWBITS. Tom Boonen heeft groot nieuws en ook Anke Buckinx gaat door het vuur voor Jonagolds
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Donald Trump niet, maar zij komen wél naar de inauguratie van Joe Biden
De grote afwezige op de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris woensdag is natuurlijk de zittende president, Donald Trump. Huidig vicepresident Mike Pence zal wél present tekenen, net als gewezen presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama. Verder vallen vooral de muzikale sterren op.
Lees verder

Prins Harry en Meghan verwijderen hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: " Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid"
Bottega Veneta begon 2021 met een drastische actie: het Italiaanse modemerk verwijderde al zijn sociale media. De Britse prins Harry en zijn Meghan deden hetzelfde. Het koppel was de negativiteit op Facebook en Twitter moe. In een tijdperk – én een pandemie – waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan voor sommigen een ondenkbare misstap. Maar voor een heleboel anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten in 2020 ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben nog geen moment spijt gehad van die beslissing. "Sociale media zijn als slotmachines in een casino", zegt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. "Als ze geen duidelijke toegevoegde waarde voor je hebben, kan je ze beter elimineren."
Lees verder