Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Francken lacht met coronacampagne van federale overheid: “Kan u me op voorhand verwittigen zodat ik me niet weer ve...

HLN
Francken lacht met coronacampagne van federale overheid: "Kan u me op voorhand verwittigen zodat ik me niet weer verslik, premier?"
De campagne "als 1 ploeg van 11 miljoen" die de federale overheid lanceerde in de strijd tegen het coronavirus, viel niet bij iedereen in de smaak. Toen de affiche eind november bij N-VA-Kamerlid Theo Francken in de bus viel, liet hij zijn ongenoegen merken op Twitter. "De dood en het leed van duizenden misbruiken om de belgicistische agenda van paarsgroen toch verkocht te krijgen. Wansmakelijk", schreef hij toen. "De Rode Duivels zijn tof, het is toch gewoon sport. Maar dit? A.u.b. zeg."
Lees verder

Reconstructie dood Jozef Chovanec uitgesteld door corona - familie verbijsterd over uitblijven van tuchtprocedures voor betrokken agenten
Twee dagen waren er uitgetrokken voor de reconstructie van de laatste uren van Jozef Chovanec, de 38-jarige Slovaak die in februari 2018 overleed in het ziekenhuis van Charleroi. Maar die reconstructie is nu uitgesteld wegens de coronacrisis. De familie van de man reageert ondertussen verbijsterd op de verklaringen van commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker. Die zei vandaag in de Kamer dat het wellicht nog even zal duren vooraleer er tuchtprocedures worden opgestart tegen de agenten die betrokken waren bij de dood van Chovanec.
Lees verder

IOC-baas Thomas Bach: "Vraag is niet óf Spelen er komen maar wel hoe we ze gaan organiseren"
Als het van IOC-voorzitter Thomas Bach afhangt, kunnen atleten op hun beide oren slapen: de Spelen van Tokio komen er. Op z'n persconferentie na het Uitvoerend Comité daarnet herhaalde de Duitser dat alle verhalen over een mogelijke annulering of uitstel naar 2032 pure speculatie is: "De vraag is niet óf maar wel op welke manier we de Spelen gaan organiseren. En dat is geen wishful thinking."
Lees verder

LIVE. Chevalier zorgt voor eerste gevaar op Het Kiel
• Aftrap: 18u45
Lees verder

LIVE. Genk komt tot kansen: Toma trapt op Bostyn, Onuachu kopt naast
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: "Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is"
Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
Lees verder

Zangeres Halsey zwanger van eerste kindje
Zangeres Halsey (26) is voor de eerste keer zwanger. Op Instagram deelt ze enkele foto's van haar groeiende babybuikje.
Lees verder

'Bridgerton' is best bekeken nieuwe serie ooit op Netflix
'Bridgerton' is de best bekeken nieuwe serie ooit op Netflix. Wereldwijd keken er in de eerste 28 dagen na de release op eerste kerstdag 82 miljoen huishoudens naar de serie. Dat maakte de streamingdienst woensdag bekend.
Lees verder

LIVE. Chelsea, met nieuwe coach Tuchel op de bank, is baas tegen Dendoncker en co
• Aftrap: 21u • 20ste speeldag Premier League • Wolverhampton is 14de met 22 punten • Chelsea heeft 29 punten, Lampard werd eerder deze week nog ontslagen
Lees verder

LIVE. Genk gaat dan toch rusten met kleine bonus na late goal Onuachu
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Ministerie binnenlandse veiligheid VS waarschuwt voor extremisten van eigen bodem
Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid waarschuwt voor een mogelijk terroristische dreiging die uitgaat van gewelddadige extremisten in de Verenigde Staten die zich afzetten tegen de regering van de nieuwe president Joe Biden.
Lees verder

LIVE. Geen goals in vrij kansarme wedstrijd, Vanhamel duwt beste kans voorlangs
• Aftrap: 18u45
Lees verder

LIVE. Krijgen we nog een winnaar in de tweede helft?
• Aftrap: 18u45
Lees verder

VS en Japan willen blijven strijden voor kernwapenvrij Korea
De Verenigde Staten en Japan blijven zich inzetten voor een compleet kernwapenvrij Korea. Dat bevestigden de Amerikaanse president Joe Biden en de Japanse premier Yoshihide Suga in een telefoongesprek, meldt het Witte Huis vandaag.
Lees verder

LIVE. Genk op rozen dankzij twee goals topschutter Onuachu
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Witsel start revalidatie met indrukwekkende brace om achillespees te beschermen
Axel Witsel revalideert vanaf vandaag bij Lieven Maesschalck. De middenvelder deed dat met een indrukwekkende ondersteunende laars - een zogenaamde 'Air Walker' - aan zijn linkervoet. Die moet voorkomen dat Witsel zijn geteisterde achillespees zou belasten.
Lees verder

LIVE. Komt Chelsea, met Tuchel op de bank, nog tot scoren tegen Wolves?
• Aftrap: 21u • 20ste speeldag Premier League • Wolverhampton is 14de met 22 punten • Chelsea heeft 29 punten, Lampard werd eerder deze week nog ontslagen
Lees verder

Ex-Syriëganger Jejoen Bontinck maakt rapalbum over ervaringen in Syrië
Onder de naam Ready4jerry probeert Jejoen Bontinck, voormalig aanhanger van Sharia4Belgium en ex-Syriëganger door te breken als rapper. Zijn eerste album is nu klaar.
Lees verder

Geen winnaar op Het Kiel: Beerschot en Kortrijk verdelen de koek na povere wedstrijd
Een troosteloze 0-0. In een wedstrijd die amper een winnaar verdiende, verdeelden Beerschot en Kortrijk broederlijk de buit. En zeggen dat het in de heenwedstrijd nog 5-5 was geworden. Beide ploegen schieten met één punt niet veel op in het klassement.
Lees verder

Genk bibbert nog na 3-0-voorsprong, maar houdt toch de drie punten thuis tegen Zulte Waregem
Racing Genk heeft zich goed herpakt na de nederlaag op het veld van Club Brugge. De Limburgers waren in eigen huis een maatje te groot voor Zulte Waregem, al bibberde het nog in de slotfase. Paul Onuachu zette opnieuw twee streepjes achter z'n naam en bracht zijn totaal zo op 22 stuks.
Lees verder