Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 januari 2021

Football Talk. Zlatan klaar voor rentree bij AC Milan - Sven Vandenbroeck vindt bij FAR Rabat nieuwe uitdaging

HLN
Football Talk. Zlatan klaar voor rentree bij AC Milan - Sven Vandenbroeck vindt bij FAR Rabat nieuwe uitdaging
Onze landgenoot Sven Vandenbroeck is de nieuwe coach van de Marokkaanse topclub FAR Rabat. De 41-jarige Vandenbroeck ondertekende er een contract voor twee seizoenen, zo maakte de club bekend.
Lees verder

Hoe een twintiger voorzitter werd van de plaatselijke seniorenvereniging: "Als hun dag goed is, awel, de mijne ook"
Je bent jong en je wil wat. Voorzitter worden van een seniorenvereniging, bijvoorbeeld. Hallenaar en gemeenteraadslid Arno Pirolo is 25 jaar en leidt sinds kort de daguitstappen en dansnamiddagen van 270 senioren in Vlaams-Brabant in goede banen. "Voor hen ben ik eerder vriend dan voorzitter. 'Pirolske'. Of 'smalle'."
Lees verder

Zwitserse peuter wordt twee keer overreden, maar overleeft ongeval
In Zwitserland is een tweejarige jongen twee keer overreden door een auto in de stad Oberentfelden, maar als bij wonder overleefde hij het dubbele ongeval. Dat meldt de politie van het district Aargau zaterdag.
Lees verder

Huwelijk tussen André Hazes en Monique op de lange baan? "Ze gaan nog niet trouwen in 2021"
Het sprookjeshuwelijk tussen André Hazes (26) en Monique Westenberg (43) zal wellicht dit jaar nog niet plaatsvinden. Dat vertelt Alberto Axu, de ontwerper van de bruidsjurk van Monique, in het tijdschrift Weekend.
Lees verder

Marc Van Ranst is nu ook rapper: viroloog steelt de show op nummer 'Gemaskerde Scholieren'
Marc Van Ranst (55) blijft ons verbazen. De viroloog is namelijk te zien in de video bij het nummer 'Gemaskerde Scholieren' van artiest Amir Motaffaf (21). Met een mondmasker op - uiteraard - geeft hij het beste van zichzelf als rapper.
Lees verder

21 kleine dingen die je in 2021 kan doen om ook de planeet gezond te houden
Midden in een pandemie is het moeilijk om je aandacht bij het klimaat te houden. Toch blijft het probleem even ernstig en dringend als voordien. Reden te meer om in 2021 ook weer je goede milieugewoontes op te pikken. Deze inspirerende ideeën helpen je op weg.
Lees verder

Piloot is luidruchtige Trump-aanhangers beu en dreigt: "Ik laat jullie achter in het midden van Kansas, het kan me niet schelen"
Een piloot van vliegtuigmaatschappij American Airlines kreeg het gisteren zo op zijn heupen van een aantal luidruchtige Trump-aanhangers dat hij even zijn 'cool' verloor en dreigde het vliegtuig in het midden van de vlucht aan de grond te zetten. Wie zich niet zou gedragen, mocht daar uitstappen en moest maar een oplossing zien te vinden, aldus de piloot door de intercom.
Lees verder

Michel Wuyts: "Als Hirschi's waarde na één groot seizoen een miljoen bedraagt, dan mag die voor Van Aert dicht bij het dubbele liggen"
Morgen wordt het BK veldrijden gereden. Wout van Aert is één van de favorieten. Commentator Michel Wuyts heeft het deze week in zijn column over de renner van Jumbo-Visma. "Of Van Aert niet beter af zou zijn bij Ineos? Sportief nauwelijks", schrijft Wuyts. Lees hieronder zijn volledige column.
Lees verder

Democratische leider Nancy Pelosi eist strafrechtelijke vervolging Donald Trump: " een gestoorde, verwarde en gevaarlijke president van de Verenigde Staten"
De Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft strafrechtelijke consequenties voor de Republikeinse president Donald Trump geëist na de bestorming van het Capitool woensdag.
Lees verder

Leen Demaré heeft het moeilijk in deze pandemie: "Ik hou me nauwgezet aan de hygiënemaatregelen, daardoor krijg ik smetvrees"
"Ik ben zonder pardon aan de kant gezet. Blijkbaar moet alles nu jong en flitsend zijn." Radiopresentatrice Leen Demaré (58) vernam vorige zomer dat ze zou worden ontslagen bij radiozender Joe. Maar als de ene deur dichtgaat, gaat er een andere open. Inmiddels zit de stoerste vrouwenstem van Vlaanderen al zes maanden achter de microfoon bij Nostalgie. In dit gesprek blikt ze terug op haar ontslag, vertelt ze over haar nieuwe job en geeft ze toe dat ze worstelt met de huidige omstandigheden. "Om eerlijk te zijn heb ik al schrik voor het volgende virus."
Lees verder

Man die ervandoor ging met lessenaar Nancy Pelosi tijdens rellen in Capitool, opgepakt
Het was een van de meest gedeelde beelden van de rellen in het Amerikaanse Capitool deze week: een man met een opvallende Trump-muts, schijnbaar vrolijk naar de camera zwaaiend, terwijl hij er met de lessenaar van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden vandoor ging. Maar nu is Adam Christian Johnson uit Florida opgepakt.
Lees verder

Football Talk. Zlatan klaar voor rentree bij AC Milan - Januzaj kan bij terugkeer nederlaag niet afwenden
Real Sociedad heeft op de achttiende speeldag in La Liga met 3-2 verloren op het veld van FC Sevilla.
Lees verder

Van Damme: "Mogelijke derde golf zal gevolgen hebben voor vaccinatiestrategie"
"Als er een derde golf komt, zal dat gevolgen hebben voor de vaccinatiestrategie." Dat zei vaccinoloog Pierre Van Damme vandaag bij een briefing over de vaccinatie. Voor een brede vaccinatie is immers erg veel personeel nodig.
Lees verder

Niels Albert blikt terug op carrière en jeugd: "Blij dat ik m'n wilde jaren heb meegemaakt voor ik Valeska leerde kennen"
Niels Albert (34) is een gelukkig man. Dat vertelde de ex-veldrijder zaterdagochtend in het Joe-programma 'Speeltijd'. Hij blikte daarin terug op z'n carrière en vertelde honderduit over z'n grote liefde Valeska Van den Broecke en die keer dat hij gearresteerd werd door de politie.
Lees verder

Ondanks maatregelen opnieuw grote volkstoeloop rond Baraque Fraiture: "Mensen hebben echt nergens respect voor"
Ondanks alle maatregelen van het lokale bestuur, is er zaterdag sprake van een volkstoeloop rond de heuvel Baraque Fraiture in de provincie Luxemburg. Dat meldt de politie. De politie heeft uit voorzorg nu zelfs de afritten van de E25 afgesloten.
Lees verder

LIVE. Vossen zet Essevee op voorsprong tegen Moeskroen, maar moet nadien geblesseerd naar de kant
• Jupiler Pro League • Speeldag 20 • Moeskroen is rode lantaarn • Aftrap: 16u15
Lees verder

Opnieuw grote volkstoeloop rond Baraque Fraiture
Ondanks alle maatregelen van het lokale bestuur, is er zaterdag sprake van een volkstoeloop rond de heuvel Baraque Fraiture in de provincie Luxemburg. Dat meldt de politie.
Lees verder

Koningin Elizabeth en prins Philip krijgen coronavaccin
De Britse koningin Elizabeth (94) en haar man prins Philip (99) hebben hun eerste coronavaccin gekregen. Dat heeft Buckingham Palace zaterdag bevestigd.
Lees verder

LIVE. Rusten aan de Gaverbeek. Zulte Waregem leidt dankzij een goal van Jelle Vossen, die wel geblesseerd naar de kant moest
• Jupiler Pro League • Speeldag 20 • Moeskroen is rode lantaarn • Aftrap: 16u15
Lees verder

Drukte in winkelstraten Gent en Brussel: "Nooit zo druk in centrum sinds tweede coronagolf"
De eerste weekenddag na de start van de solden bracht heel wat volk op de been. Het Gentse stadscentrum beleefde een van de drukste dagen sinds de start van de tweede coronagolf in oktober, meldt middenstandsschepen Sofie Bracke (Open VLD). Ook de Brusselse winkelstraten lokte veel shoppers, waardoor de druktebarometer op rood ging.
Lees verder