Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Football Talk. Vardy onder het mes voor hernia - Blatter week lang in kunstmatige coma - Refaelov en Mbokani weer in ...

HLN
Football Talk. Vardy onder het mes voor hernia - Blatter week lang in kunstmatige coma - Refaelov en Mbokani weer in selectie bij Antwerp
Leicester City, momenteel de nummer drie in de Premier League, kan de eerstvolgende weken niet rekenen op clubtopschutter Jamie Vardy. De 34-jarige voormalige international heeft een hernia opgelopen en moet daarvoor onder het mes, zo bevestigde Leicester-coach Brendan Rodgers.
Lees verder

Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: "Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater"
De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
Lees verder

Transfer Talk. "Kopenhagen wil Bundu" - NEC plukt Baeten weg bij Club NXT
Mustapha Bundu (23) moet zich de laatste weken tevreden stellen met een plekje op de RSCA-tribune. De van Aarhus overgekomen aanvaller kon de hoge verwachtingen nog niet inlossen, maar mogelijk komt er een oplossing uit de bus. AGF en FC Kopenhagen hebben volgens Deense media interesse om de speler te huren, liefst met aankoopoptie. Anderlecht is bereid mee te werken, het is alleen de vraag of een - op termijn - definitief vertrek bespreekbaar is voor paars-wit. RSCA betaalde in de zomer drie miljoen euro voor Bundu. (PJC)
Lees verder

Van 10 naar 6 jaar cel voor leider Sharia4Belgium: "Lijkt erop dat hij wél in Syrisch ziekenhuis werkte"
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmed Daoudi op verzet veroordeeld tot zes jaar cel, vier jaar minder dan wat hij bij verstek op het grote Sharia4Belgium-proces had gekregen. Er bestaat namelijk twijfel of hij in Syrië wel aan terroristische activiteiten heeft deelgenomen, nu er filmpjes zijn opgedoken waarin hij medische hulp lijkt te geven in een ziekenhuis in Syrië.
Lees verder

Man Kamala Harris zegt eigen carrière zonder morren vaarwel
In al het inauguratietumult viel hij deze week nauwelijks op en toch krijgt hij een unieke rol. Doug Emhoff, echtgenoot en zelfverklaard 'sous-chef' van vicepresident Kamala Harris, is Amerika's eerste Second Gentleman.
Lees verder

Italiaanse politie arresteert rechtse extremist, mogelijke aanslag voorkomen
Italiaanse antiterrorisme-eenheden hebben een vermoedelijke rechts-extremist gearresteerd, die van plan zou zijn geweest een aanslag te plegen. De 22-jarige verdachte wordt beschuldigd van onder andere het aanzetten tot een mogelijke aanslag en nazi-propaganda. Dat bevestigt het gerecht vrijdag.
Lees verder

Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: "Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken"
In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
Lees verder

OVERZICHT. In deze landen slaat corona momenteel het hardst toe in Europa
Met elke dag gemiddeld 172 besmettingen per miljoen inwoners staat België nog steeds in de onderste helft van de Europese rangschikking van landen die het zwaarst worden getroffen door het coronavirus. Na een dramatische toename in Ierland, waar het gezondheidssysteem nog altijd onder druk staat, zijn nu Spanje en vooral Portugal aan een opmars bezig.
Lees verder

The Rolling Stones brengen eigen chocolade op de markt
Goed nieuws voor 'The Rolling Stones'-fans van die al eens graag een stukje chocolade eten. De Britse rockgroep brengt maandag z'n eigen chocoladelijn op de markt. Het gaat om 2 soorten repen: melkchocolade en pure chocolade met kersen.
Lees verder

Impeachment Trump gaat gewoon door
De Amerikaanse Senaat zal zich volgens de leider van de grootste fractie, de Democraat Chuck Schumer, over de procedure tot afzetting van de voormalige president Donald Trump buigen.
Lees verder

Gedupeerde eigenaars zonnepanelen krijgen tot 4.360 euro: bereken hier zelf uw premie
De simulatietool voor de compensatie van de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter staat online op Tellercompensatie.be. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Een gemiddelde installatie uit 2020 krijgt 1.308 euro. Momenteel kampt de website echter met technische problemen.
Lees verder

Billie Eilish en Rosalía lanceren gloednieuwe single 'Lo Vas a Olvidar'
Fans van Billie Eilish zijn momenteel in de wolken. De 19-jarige zangeres bracht gisteren samen met de Spaanse Rosalía (27) het nieuwe nummer 'Lo Vas a Olvidar' uit en voor de gelegenheid haalde Billie ook haar beste Spaans naar boven.
Lees verder

Vlaamse stylist van Lady Gaga stelde mee outfit samen voor eedaflegging Joe Biden: "Blij dat ik deel kon uitmaken van historisch moment"
Zo klein als Vlaanderen is, zo groot kunnen Vlamingen zijn. Toen hij 18 jaar was, wist Tom Eerebout uit Bredene niet wat hij wilde doen met zijn leven. Op zijn 25ste was hij plots de stylist van Kylie Minogue en nog eens vijf jaar later werd hij één van de twee hoofdstylisten van Lady Gaga. Zijn meest recente wapenfeit gaat nu ook de wereld rond: de opvallende maar veelgeprezen outfit die de zangeres droeg tijdens de eedaflegging van Joe Biden.
Lees verder

Groen licht voor Brugs stadiondossier na goedkeuring Raad van State
Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge heeft weer wat extra wind in de zeilen na een gunstig advies van de Raad van State.
Lees verder

Twitter verwijdert nepaccount van Khamenei na tweet waarin met aanval op golfende Trump werd gedreigd
Twitter heeft een account dat claimde van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei te zijn, offline gehaald. Het account retweette een oproep om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan te vallen.
Lees verder

Lloyd Austin eerste Afro-Amerikaan aan hoofd van Pentagon
Het Amerikaanse Congres heeft de benoeming van ex-generaal Lloyd Austin tot minister van Defensie met een grote meerderheid goedgekeurd. Hij wordt de eerste Afro-Amerikaan die de leiding krijgt over het Pentagon.
Lees verder

Miserie bij Charleroi voor de clash met Standard: Carolo's verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
Charleroi lost de rol. Vier nederlagen op rij. Dat is de Carolo's niet meer overkomen sinds 2013-2014, het eerste seizoen van Felice Mazzu. Bovendien kampen de Henegouwers met een pak blessureproblemen, vooral achterin.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Hilde Crevits: "Vroeger kreeg ik buikpijn als ik naar het parlement moest. Nu zeg ik: 'Joepie, ik mag weer!'"
Tien maanden geleden werd Hilde Crevits voor het eerst oma. Thuis, in de kangoeroewoning die ze deelt met ouders en schoonouders, toont de cirkel van het leven zich van zijn andere kant. Te midden van die uitersten houdt de viceminister-president van de Vlaamse regering zich kranig recht — en soms ook niet. "Het maakt me ongelukkig om te zien dat de dingen thuis soms moeilijk gaan. Ik ben daar te gevoelig voor."
Lees verder

Heb jij vragen over het Overlegcomité? Stel ze hier
De eerste beslissingen van het Overlegcomité sijpelen stilaan binnen. Zo komt er een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. Kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Een (voorlopig) overzicht kan je hier vinden.
Lees verder

Ben Weyts neemt geen extra maatregelen in lagere scholen na uitbraken corona
Van de bijna vierduizend scholen in Vlaanderen waren er vrijdag achttien volledig gesloten na uitbraken van het coronavirus, al dan niet van de Britse variant. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft alvast advies gevraagd aan de Risk Assessment Group. Intussen blijft het aantal besmettingen bij kinderen jonger dan tien jaar toenemen.
Lees verder