Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Anderlecht-huurling Zulj treft twee keer raak bij debuut voor Göztepe - Paars-wit verliest oefenduel ...

HLN
Football Talk. Anderlecht-huurling Zulj treft twee keer raak bij debuut voor Göztepe - Paars-wit verliest oefenduel van Union
Anderlecht heeft in een oefenduel nipt verloren van Union. Vanzeir maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Adrien Trebel moest met pijn naar de kant, het is nog niet meteen duidelijk wat de ernst van de blessure is. Ook Elias Cobbaut maakte na blessureleed minuten.
Lees verder

Dortmund speelt gelijk tegen hekkensluiter Mainz, Meunier scoort eerste doelpunt voor Borussen
Onverwacht puntenverlies voor Borussia Dortmund. Tegen hekkensluiter Mainz bleef het steken op een 1-1-gelijkspel. Opsteker: Thomas Meunier scoorde z'n eerste treffer voor de geelhemden en lokte meteen daarna ook een penalty uit, maar die werd door Marco Reus gemist.
Lees verder

Sep Vanmarcke keert zonder verrassingen terug naar de Tour: "Zal me 100 procent inzetten"
Sep Vanmarcke vertoeft momenteel met zijn nieuwe team Israel Start Up Nation op trainingskamp in de buurt van Girona. De kopman voor de klassiekers zal ook zijn steentje moeten bijdragen in de Tour, waarin hij sinds 2018 niet meer aan de start kwam. "Eigenlijk kwam dat al aan bod tijdens de contractbesprekingen", zegt hij. "De ploeg wil me graag in de Tour en dan ga ik me daar ook honderd procent voor inzetten."
Lees verder

Twee doden bij lawines in Zwitserland
Zwitersland heeft af te rekenen met hevige sneeuwval. De grote hoeveelheid verse sneeuw kostte ook twee mensen het leven. In Stoos in het centrale kanton Schwyz liet een 49-jarige skiër het leven bij een lawine, meldt de politie. Ook in Engelberg in het kanton Obwalden kwam een persoon om het leven die door de sneeuw verrast was.
Lees verder

BINNENKIJKEN. 'Wonder Woman'-actrice Gal Gadot heeft nu ook een pied-à-terre in Hollywood
Ze geeft momenteel gestalte aan Wonder Woman, maar ook in het echte leven haalt Gal Gadot (35) moeiteloos de status van superheldin. In sneltempo werd ze de voorbije jaren de rijzende ster in Hollywood die een beetje actie nooit verafschuwt.
Lees verder

Groen vraagt ambitie van Vlaamse regering: "Regeer, in plaats van steeds te reageren op anderen"
Groen-voorzitter Meyrem Almaci heeft zaterdag in haar nieuwjaarsspeech de Vlaamse regering opgeroepen om meer klimaatambitie te tonen en samen te werken met de federale regering aan "een groene relance". "Dat is het vaccin om uit het dal te kruipen", betoogde Almaci.
Lees verder

KV Oostende toont zich het handigst op sneeuwtapijt en zet zich in de stand naast Anderlecht
Twee sneeuwballen van Junior Sakala maakten het verschil. Eerst haakte hij zich fraai naast zijn bewaker om in te schieten, na de pauze kreeg hij zijn achtste van het seizoen op een presenteerblaadje van Kortrijk-doelman Ilic. Zo won KV Oostende verdiend in een ondermaatse wedstrijd die omwille van de sneeuwlaag weinig met voetbal te maken had. Het brengt de kustploeg wel naast Anderlecht in de stand.
Lees verder

Parachutist raakt bewusteloos na botsing met collega, overleeft sprong
Twee parachutisten in het Australische Byron Bay hebben een botsing tijdens hun sprong overleefd. Een van hen raakte door de klap bewusteloos. Het incident gebeurde vrijdagvooravond lokale tijd, meldden plaatselijke media.
Lees verder

1-jarig zoontje Lil' Kleine krijgt peperduur horloge cadeau
Lío, het 1-jarige zoontje van rapper Lil' Kleine, heeft een peperduur merkhorloge cadeau gekregen. Het gaat om een kleine versie van een zogenoemd Royal Oak-model van het Zwitserse merk Audemars Piguet, dat op normale grootte al snel tienduizenden euro's kost.
Lees verder

Wagen brandt uit onder carport, parket wil duidelijkheid over oorzaak
In de Moutstraat in Bavikhove is zaterdagnamiddag een dienstwagen van het Agentschap Wegen en Verkeer uitgebrand. Het voertuig stond onder een carport die ook beschadigd raakte. De woning werd gevrijwaard. Omdat de brand op een eigenaardige plek ontstond, wil het parket van een branddeskundige duidelijkheid over de oorzaak.
Lees verder

LIVE. Ook op Le Canonnier sneeuwtapijt, Preciado meteen in basis bij Genk
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Le Canonnier • Moeskroen is de laatste in de stand • Genk verloor vorig weekend bij Kortrijk
Lees verder

LIVE. Zet Essevee zegereeks verder op veld van Waasland-Beveren?
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Freethiel • Waasland-Beveren kon na goede reeks al vier duels niet winnen • Zulte Waregem pakte 9 op 9
Lees verder

Open Vld-voorzitter Lachaert pleit voor "duidelijke regels over wat overheid mag doen in uitzonderlijke situaties"
Voorzitter Egbert Lachaert heeft op de online nieuwjaarsreceptie van Open Vld vooruitgeblikt naar 2021 als "het jaar van de hoop" en het jaar dat we "onze vrijheid herwinnen". "Wij zijn de partij van de vrijheid, van optimisme, van vooruitgang. Wij hebben de recepten om sterker uit deze crisis te komen. Wij moeten meer dan ooit vooroplopen", betoogde Lachaert.
Lees verder

Open Vld-voorzitter Lachaert wil dat politici niet enkel problemen benoemen maar ze ook oplossen
Voorzitter Egbert Lachaert heeft zaterdag op de online nieuwjaarsreceptie van Open Vld vooruitgeblikt naar 2021 als "het jaar van de hoop" en het jaar dat we "onze vrijheid herwinnen". "Wij zijn de partij van de vrijheid, van optimisme, van vooruitgang. Wij hebben de recepten om sterker uit deze crisis te komen. Wij moeten meer dan ooit vooroplopen", betoogde Lachaert.
Lees verder

Benny (34) door vriend in coma geslagen tijdens huwelijksfeest: "Mijn leven is sindsdien totaal veranderd"
Wat een gezellig huwelijksfeest moest worden, draaide voor Benny Rasschaert (34) uit Merelbeke uit op een ware nachtmerrie die maar niet dreigt te stoppen. Zijn kameraad M.H. (35) deelde op het dansfeest in Gent plots een vuistslag uit aan Benny, waarbij het slachtoffer slecht op zijn hoofd terechtkwam. Gevolg: maandenlange coma en blijvende hersenschade. Woensdag kwam de zaak voor in de correctionele rechtbank. "Hij zocht ondertussen toenadering, maar daar is het nu te laat voor", klinkt het bij Benny.
Lees verder

Premier De Croo eist meer duidelijkheid van Pfizer: "Dit zo een paar dagen op voorhand zeggen, gaat niet"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil meer duidelijkheid van Pfizer na de mededeling van de geneesmiddelenproducent over de verminderde levering. "Dit zo een paar dagen op voorhand zeggen, dat gaat niet. Wij moeten ook wel kunnen plannen."
Lees verder

Drie renners BORA-hansgrohe, onder wie Kelderman, in ziekenhuis na aanrijding op training
Een groep van zeven renners van BORA-hansgrohe is op trainingskamp in Italië aangereden door een wagen. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de Nederlander Wilco Kelderman die in oktober nog op het podium van de Ronde van Italië stond. Hij heeft een hersenschudding opgelopen.
Lees verder

LIVE. Nieuwe klap voor Genk: Cuesta krijgt rode kaart
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Le Canonnier • Moeskroen is de laatste in de stand • Genk verloor vorig weekend bij Kortrijk
Lees verder

LIVE. Kainourgios knikt dubbele voorsprong tegen de touwen
• 21ste speeldag Jupiler Pro League • Freethiel • Waasland-Beveren kon na goede reeks al vier duels niet winnen • Zulte Waregem pakte 9 op 9
Lees verder

Chaos blijft uit bij heropening Hoge Venen
De heropening van de Hoge Venen voor toeristen is zaterdag zonder al te grote problemen verlopen.
Lees verder