Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Explosieve combo van liefde, seks en verslaving: hoe het eerste huwelijk van Pamela Anderson het begin was van een pa...

HLN
Explosieve combo van liefde, seks en verslaving: hoe het eerste huwelijk van Pamela Anderson het begin was van een parcours vol gebroken harten
"Ik ben een romanticus, ik geloof heel sterk in de liefde. Dat maakt me een gemakkelijk doelwit." En dus stort Pamela Anderson (53) zich al jaren van het ene huwelijk in het andere. De teller staat sinds kerstavond 2020 op vijf: toen gaf ze in een rustige, romantische setting het jawoord aan haar bodyguard Dan. Helemaal anders dan haar wervelwindromance met eerste echtgenoot Tommy Lee (58), die nu in een fictiereeks voor Hulu gegoten wordt.
Lees verder

Code geel: KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken morgen
Het KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken vanaf morgenochtend tot morgenavond. Dat kan over heel het land leiden tot gladheid op de wegen.
Lees verder

Synagoge moet vier weken dicht: "De wet geldt voor iedereen"
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) legt de synagoge in de Van Spangenstraat een sluiting van vier weken op. De beslissing volgt op de herhaaldelijke inbreuken op het samenscholingsverbod en de niet-naleving van de medische en sanitaire coronamaatregelen eerder deze maand.
Lees verder

The Weeknd steekt 5 miljoen euro in eigen optreden bij Super Bowl
The Weeknd pakt zijn aankomende optreden tijdens de pauze bij de Amerikaanse Super Bowl serieus aan. De 30-jarige zanger spendeert maar liefst 5 miljoen euro van zijn eigen vermogen aan de show, die in de Verenigde Staten zo'n beetje het grootste evenement is dat een artiest op commercieel gebied kan bereiken. Dit meldt Billboard.
Lees verder

Van den Brom blijft ook tegen Mechelen roteren: Bongonda opnieuw in de basis
Racing Genk wil tegen KV Mechelen verder borduren op de zege tegen Zulte Waregem en John van den Brom zal dat doen mét Théo Bongonda in de ploeg.
Lees verder

GameStop schiet weer omhoog op Wall Street
Het aandeel van gamewinkelketen GameStop schoot vrijdag bij het begin van de handel op Wall Street uit de startblokken. Dit nadat eerder opgelegde beperkingen bij de handel in het aandeel werden opgeheven. De graadmeters in New York begonnen de handelssessie in mineur. Daarmee volgden ze het voorbeeld van Europa.
Lees verder

Thomas Detry alleen leider na tweede ronde in Dubai Desert Classic
Thomas Detry heeft met een tweede ronde in 67 slagen, vijf onder par, de koppositie ingepalmd op het Dubai Desert Classic golftoernooi (European Tour/3.250.000 dollar).
Lees verder

Transfer Talk. Veel aanbiedingen, maar Bezus blijft bij AA Gent - Van den Buijs uitgeleend aan Sittard - Boljevic naar Eupen
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Paul McCartney duikt per ongeluk op in TikTok-video van fan
De Amerikaanse Archie deed een wel heel bijzondere ontdekking. Na een bezoekje aan museum 'MET' in New York dacht ze nog even rustig een TikTok-filmpje te kunnen opnemen. Toen ze thuis de beelden terugkeek, zag ze echter dat niemand minder dan Paul McCartney (78) op de achtergrond voorbij wandelde.
Lees verder

Europese vergunning voor coronavaccin AstraZeneca, ook voor 65-plussers
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft een voorwaardelijke vergunning toegekend aan het Covid-19-vaccin van AstraZeneca. Het is het derde vaccin, na dat van Pfizer/BioNTech en van Moderna, dat nu in de Europese Unie zal kunnen worden toegediend.
Lees verder

Stylist Greet Moens (54) geeft tips voor meer kleur in je kleerkast: "Begin met lingerie of een accessoire"
Wie Greet Moens (54) passeert op straat, is spontaan goedgezind. Niet moeilijk, want haar kledingstijl is heerlijk eclectisch en kleurrijk. De ideale boost voor je humeur. Als stylist moedigt ze anderen aan om ook roze, oranje of turquoise in de kleerkast te introduceren. Hoe je dat doet in de praktijk? Greet toont het aan de hand van haar signature look, en wij stelden haar enkele gerichte vragen.
Lees verder

Catalaanse hooggerechtshof wil regionale verkiezingen op 14 februari niet uitstellen
De regionale verkiezingen in de Spaanse regio Catalonië zullen zoals gepland op 14 februari plaatsvinden. Dat besliste het Catalaanse hooggerechtshof vrijdag.
Lees verder

Bij meningsverschillen dwingen niet feiten, maar persoonlijke ervaringen respect af
Bij (politieke) meningsverschillen lijken persoonlijke ervaringen een belangrijkere rol te spelen dan feiten, althans dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van North Carolina.
Lees verder

Niet feiten maar verhalen dwingen respect af
Bij (politieke) meningsverschillen lijken persoonlijke ervaringen een belangrijkere rol te spelen dan feiten, althans dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van North Carolina.
Lees verder

Amerikaanse actrice Cicely Tyson op 96-jarige leeftijd overleden
De Amerikaanse actrice Cicely Tyson, bekend van films als 'Fried Green Tomatoes', 'The Help' en de televisiereeks 'Roots' is overleden. Dat laat haar manager weten. Tyson werd 96 jaar oud.
Lees verder

Hele school wordt pas getest als er in verschillende klassen besmettingen opduiken
Enkel als in een school besmettingen opduiken in verschillende klassen moet een hele school getest worden. Dat advies heeft de Risk Management Group (RMG) goedgekeurd. Bedoeling van zo'n brede testronde is achterhalen in welke mate het virus op die school circuleert, niet per se om de hele school te sluiten. De experts hameren er ook op dat zulke beslissingen "niet mogen gebeuren onder druk van het publiek".
Lees verder

Plannen 'spookcompetitie' Europese Superliga uitgelekt: 15 vaste en 5 'wisselende' topclubs hopen jaarlijks 4 miljard euro te verdelen
De plannen van Europese topclubs over een 'aparte' Superliga bedreigen de UEFA-competities. Details over het format lekten wel al uit: alle macht zou gaan naar 15 vaste topclubs, waaronder zes uit Engeland. Samen met 5 'wisselende' topclubs hopen zij 4 miljard euro onder elkaar te kunnen verdelen. Maar of het ooit zo ver komt?
Lees verder

Vaccinatiebereidheid "veel te laag" bij personeel in Brusselse en Waalse rusthuizen
In Brusselse en Waalse woonzorgcentra is amper de helft van het verzorgend personeel bereid om zich te laten vaccineren. Dat zei Vincent Frédéricq, secretaris generaal van Ferubel-Femarbel, de federatie van commerciële rusthuizen in Wallonië en Brussel, vrijdag in de bijzondere Kamercommissie rond de corona-aanpak in ons land. "Dit is echt het moment om campagne te voeren voor vaccinatie", drong hij aan.
Lees verder

Nederlandse media in de ban: laat Ellemieke uitschijnen dat Sergio Herman haar bedroog?
Nederland raakt maar niet uitgepraat over de scheiding tussen Sergio Herman (50) en 'zijn' Ellemieke Vermolen (44). Onlangs liet het koppel weten dat ze na een relatie van 13 jaar uit elkaar gaan. Maar hoewel ze verder vaag bleven, moet daar dus iets misgelopen zijn. Volgens de Nederlandse media is de grote boosdoener intussen duidelijk: via de sociale media zou Ellemieke laten uitschijnen dat Sergio een scheve schaats gereden heeft.
Lees verder

Niets slaat Robocop uit zijn lood: Hoe Brandon Mechele al negen seizoenen overleeft
Bekritiseerd door vriend en vijand, af en toe zelfs het mikpunt van spot. In zijn negende seizoen is Brandon Mechele (27) evenwel nog steeds op post - intussen de langst dienende speler van een G5-club. Geen concurrent die 'Robocop' uit zijn lood weet te slaan.
Lees verder