Doorgaan naar hoofdcontent

Een afwijkende inauguratiedag: mondkapjes, militairen en stilte

Een afwijkende inauguratiedag: mondkapjes, militairen en stilte

De pandemie en de dreiging van binnenlandse terreur verhinderen veel tradities wanneer woensdag president Joe Biden aantreedt. Hoe wijkt deze inauguratie af van de standaard?

Lees verder

'Vermiste' Alibaba-ceo duikt na weken afwezigheid weer op

Jack Ma, de Chinese topman van e-commercereus Alibaba, is weer opgedoken. Zijn mysterieuze afwezigheid deed vermoeden dat hij uit de gratie van de Chinese leiders was gevallen. Ma hield een toespraak voor leerkrachten in een videoboodschap.

Lees verder

Biden neemt emotioneel afscheid van Delaware voor vertrek naar Witte Huis

'Trots, trots, trots', zo nam Joe Biden dinsdag hartelijk afscheid van zijn thuisstaat Delaware voor hij naar Washington trok op de vooravond van zijn inauguratie. Biden was 36 jaar lang werkzaam als senator in Delaware.

Lees verder

De stijlgeheimen van Sandra Bekkari: 'Met zwart doe je nooit iets fout'

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari heeft met 'Change For Good' een nieuw project: een online coachingsprogramma waarin ze deelnemers stapsgewijs begeleidt naar een nieuwe levensstijl. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

In beeld | The Trump Show stopt na 4 jaar

Nu Joe Biden als 46e president de sleutels van het Witte Huis in handen krijgt, blikken we nog even terug op vier jaar Trump. Met een selectie opvallende beelden die we ongetwijfeld niet meteen terug zullen zien in het kader van het hoogste ambt van de Verenigde Staten. Van in het begin was al duidelijk dat The Donald een fameuze stijlbreuk zou vormen met traditioneel presidentieel gedrag. Fotografen zagen het graag gebeuren, terwijl buitenstaanders vaak amper konden bevatten welk spektakel zich voor hun ogen afspeelde.

Lees verder

Apache heeft privacy niet geschonden met filmpje aan 't Fornuis, oordeelt correctionele rechtbank

De privacy van projectontwikkelaar Erik Van der Paal werd niet geschonden door Apache, oordeelt de correctionele rechtbank. Op verborgen camerabeelden is te zien hoe Van der Paal een ontmoeting met Bart De Wever had in restaurant 't Fornuis.

Lees verder

Biden en Harris houden eerbetoon voor 400.000 coronaslachtoffers

Tijdens een lichtceremonie op de vooravond van hun beëdiging hebben de volgende Amerikaanse president Joe Biden en vice-president Kamala Harris alle coronaslachtoffers in hun land herdacht. Bekijk een fragment van het aangrijpende eerbetoon in Washington in bovenstaande video.

Lees verder

Italiaanse regering Conte blijft nipt overeind

De Italiaanse premier Conte heeft dinsdag de vertrouwensstemming in de Senaat dan toch overleefd. Maandag gaf het Lagerhuis de gehavende regering al het fiat. Dit betekent dat de regering Conte in het zadel blijft, ondanks het vertrek van coalitiepartner Viva Italia.

Lees verder

Na de hoeracommunicatie over de vaccins volgt de realiteit: 'Les geleerd'

Na de emotionele rollercoaster over de vertraagde vaccinatiestrategie hebben de beleidsmakers hun les geleerd. 'We moeten onze aankondigingen niet bouwen op het woord van Pfizer.'

Lees verder

Iedereen gevaccineerd, toch uitbraak in rusthuis

In rusthuis De Bloemelingen in Heusden-Zolder is het aantal besmettingen opgelopen tot 23. Opmerkelijk: het is het eerste gevaccineerde rusthuis in Limburg dat door een corona-uitbraak getroffen wordt. 'We hadden verwacht dat dit kon gebeuren', zegt Zorg en Gezondheid.

Lees verder

Aalsterse school sluit toch nadat negen tests positief blijken

Op de Aalsterse basisschool SBSB De Brug blijken negen leerlingen positief na een grote testronde. Achttien leerkrachten moeten in quarantaine.

Lees verder

Nederlands kabinet legt avondklok vanaf 20.30 uur voor aan Tweede Kamer

Het kabinet zet het voornemen door om vanaf vrijdag een avondklok in te voeren: tussen 20.30 en 4.30 uur mag niemand zich dan nog op straat begeven zonder geldige reden. Maar het kabinet moet daarvoor nog de toestemming vragen aan de Tweede Kamer.

Lees verder

Opnieuw twee spelers positief in bubbel Australian Open

De Australische overheid heeft bekendgemaakt dat er op de Australian Open opnieuw twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. Daarmee komt het aantal betrokkenen bij het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dat positief heeft getest op tien.

Lees verder

Live | Debat in Vlaams Parlement over terugdraaiende tellers voor eigenaars zonnepanelen

De terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen én een digitale meter is niet meer. Vorige week vernietigde het Grondwettelijk Hof in een arrest de decretale regeling uit 2019. De Vlaamse Regering reageerde met een nieuw compensatiemechanisme. De ministers Demir, Jambon, Peeters, Crevits en Diependaele debatteren met de verschillende fracties in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. Volg het debat hier live.

Lees verder

CERCLE BRUGGE - nieuws 20/01 Verdediger van 10 miljoen voor Cercle Brugge

Cercle Brugge krijgt er nog een centrale verdediger bij. Het gaat om de Serviër Strahinja Pavlovic. De viervoudige international komt op huurbasis over van moederclub Monaco.

Lees verder

Nieuw licht op vaccinvertraging: Pfizer schroefde levering terug na kennis over zesde dosis

Farmabedrijf Pfizer verminderde het aantal leveringen nadat het had gehoord dat er zes in plaats van vijf dosissen uit een flacon kon worden gehaald, zo geeft de federale taskforce vaccinatie aan. 'Wij rekenden volgens flacons, zij volgens het contract op dosissen.'

Lees verder

Fans geven Kevin De Bruyne plaats Ploeg van het Jaar van Uefa.com

Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de Uefa.com Ploeg van het Jaar 2020, die door de voetbalfans werd samengesteld. De Europese voetbalbond heeft woensdag het winnende elftal bekendgemaakt.

Lees verder

Trump neemt afscheid en belooft comeback: 'Tot binnenkort'

Donald Trump, de 45ste president van de Verenigde Staten, heeft afscheid genomen van zijn ambt. In een toespraak op vliegbasis Joint Base Andrews gaf hij zichzelf schouderklopjes op vlak van economie en gezondheid.

Lees verder

Geen sporen van geweld bij overleden man in Brusselse politiecel

Het lichaam van de man die dinsdag overleden is in een Brusselse politiecel, vertoonde geen zichtbare sporen van geweld. Dat is gebleken uit de autopsie die woensdagvoormiddag is uitgevoerd.

Lees verder

Minstens twee doden na zware ontploffing in centrum van Madrid

In een gebouw in het centrum van Madrid heeft zich woensdagmiddag een zware explosie voorgedaan. Daarbij zouden al zeker twee mensen zijn omgekomen.

Lees verder

Mike Pence niet naar afscheid Trump, wel bij eedaflegging Biden

Vicepresident Mike Pence was er niet om zijn baas en vertrekkend president Donald Trump uit te zwaaien, maar hij zal er wel zijn op de inauguratie van Joe Biden.

Lees verder

School in Westouter sluit na uitbraak, 14 besmettingen op Kontichse basisschool

Ook de testronde in het Sint-Jozefinstituut in Kontich heeft bijkomende besmettingen aan het licht gebracht. In totaal testten veertien mensen positief, daarvan zijn er wellicht twee met de Britse variant. Ook een lagere school in Westouter moet de deuren sluiten wegens een uitbraak, maar in Westouter zouden er geen besmettingen zijn met de Britse variant.

Lees verder

Live | President Joe Biden: 'Eenheid is de weg vooruit'

Joe Biden begint vandaag aan zijn ambtstermijn als 46ste president van de Verenigde Staten. De opvolger van Donald Trump wil vooral opnieuw eenheid brengen in het sterk verdeelde land. 'Laat ons allen opnieuw beginnen.'

Lees verder

Efficiënt Sint-Truiden houdt KV Kortrijk in bedwang

STVV ging op het veld van KV Kortijk winnen met 0-2, dankzij twee treffers van Suzuki in de eerste helft.

Lees verder

Trump liet briefje achter voor Biden in Oval Office

Zoals de traditie het wil, liet Donald Trump een briefje achter voor zijn opvolger. Dat maakte het Witte Huis bekend.

Lees verder

Een historische inauguratie in vijf opvallende momenten

Joe Biden heeft de eed afgelegd als president. De 78-jarige Biden is daarmee de 46ste president van de VS. In dit artikel zetten we enkele opvallende momenten van de plechtigheid op een rij.

Lees verder

Pompeo, Bannon en co mogen China niet meer binnen vanwege 'gekke manoeuvres'

China heeft sancties opgelegd aan 28 Amerikanen, onder wie voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en voormalig adviseur Steve Bannon. De reden: 'crazy moves'.

Lees verder

Ralph Lauren, paars en een vredesduif: de symboliek achter de outfits op de inauguratie

Dat Joe Biden en Kamala Harris bij hun inzwering als (vice)president voor Amerikaanse ontwerpers hebben gekozen, mag niet verbazen. Ook de kleuren zeggen wat over hun plannen voor de Verenigde Staten.

Lees verder

Reacties | 'Geweldige dag voor democratie'

De eerste Europese leiders hebben de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden gefeliciteerd. Premier Alexander De Croo verstuurde snel na de eedaflegging zijn gelukwensen aan Biden en zijn vicepresident Kamala Harris.

Lees verder

Eupen zet scheve situatie recht tegen Beerschot

Het avontuur van trainer Will Still bij Beerschot is in mineur gestart. Marius Noubissi deed zijn nieuwe coach na twee minuten hopen op een droomdebuut, maar over negentig minuten waren de Mannekes meer dan een maatje te klein voor Eupen: 3-1.

Lees verder

Vlaams Vredesinstituut krijgt Nils Duquet als directeur

Het Vlaams Parlement heeft vandaag Nils Duquet benoemd als nieuwe directeur van het Vlaams Vredesinstituut. Hij vervulde die functie al ad interim.

Lees verder

Standard haalt het met ruim verschil van KV Mechelen

Standard blijft maar winnen onder coach Mbaye Leye. De Rouches waren tegen een onmachtig KV Mechelen bijzonder efficiënt en scoorden zowaar vier doelpunten: 0-4.

Lees verder

Tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen in de maak

Het idee om voor een beperkte periode niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein. Ook zonder een Europese aanpak wil België het reizen komende krokusvakantie aanpakken.

Lees verder

Franse skigebieden blijven op slot

De Franse skigebieden gaan niet open op 1 februari. Een domper voor duizenden skiërs. Ook voor de vele Belgen die in Frankrijk op wintersport gaan.

Lees verder

Zagen we de Amerikaanse presidente van 2036?

Een dichteres was dé ster van de inauguratie. Net als Joe Biden overwon Amanda Gorman (22) een spraakgebrek en wil ze ooit het hoogste ambt bekleden.

Lees verder

Kevin De Bruyne stapt met pijnlijke grimas van het veld

In de Premier League is Kevin De Bruyne met een pijnlijke grimas van het veld gestapt tijdens de wedstrijd van zijn Manchester City tegen Aston Villa.

Lees verder

Ook MIVB wuift Trump uit: 'Het hellegat zegt vaarwel'

Dat Donald Trump in 2016 Brussel een 'hellhole' noemde, zijn ze bij de MIVB niet vergeten. De Brusselse vervoersmaatschappij neemt met een kwinkslag afscheid van de president.

Lees verder

Secundair onderwijs krijgt week voor krokusvakantie afkoelingsperiode, geen algemene mondmaskerplicht in lagere school

Er komt een week 'afkoelingsperiode' vanaf 8 februari in de vorm van afstandsonderwijs voor leerlingen van het gewoon secundair onderwijs. Dat is woensdagavond beslist op het overleg tussen de onderwijspartners. Voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar komt een mondmaskerplicht als er een besmetting of quarantaine is in de klas. Het Overlegcomité zal zich vrijdag over de voorstellen buigen.

Lees verder

Joe Biden heeft gepiekt naar dit moment

Joseph Biden is president van de Staten die hij hoopt weer Verenigd te maken. 'Laten
we stoppen met deze oorlog tegen de burgerzin', was zijn boodschap aan alle Amerikanen.

Lees verder

Club Brugge haalt tegen Oostende voor het eerst dit seizoen een achterstand op

Club Brugge haalde voor het eerst dit seizoen met succes een achterstand op in de Belgische competities. Odilon Kossounou en Clinton Mata zetten hun eigen ploeg op achterstand, maar de dertigers van Club zetten de puntjes op de i. Bas Dost (31) scoorde de 1-1, Ruud Vormer (32) zorgde voor twee assists en Simon Mignolet (32) stopte bij 2-1 een penalty.

Lees verder

Lamkel Zé bezorgt Antwerp duurbevochten zege tegen Cercle Brugge

De scenarioschrijver op de Bosuil is wel een héle straffe. Het was ongelofelijk. Didier Lamkel Zé (24) stond tegen de rode lantaarn meteen in de basis en bezorgde zijn ploeg in de slotfase nog de zege ook. Al werd niet iedereen daar even vrolijk van.

Lees verder

'Het voelt alsof ik eindelijk weer kan uitademen'

Toen Donald Trump vier jaar geleden op zijn inauguratie zijn onheilsspeech afstak, begon het te regenen in Washington. 'Maar nu schijnt de zon', zegt Jeff Fraser. 'Die staat voor alle hoop die ik in Biden en Harris stel.'

Lees verder

'Sleepy Joe' schiet als een komeet uit de startblokken

Tijdens een vreemde, deels digitale ceremonie gisterenavond heeft Joe Biden de eed gezworen als 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij schiet als een komeet uit de startblokken.

Lees verder

Bidens eerste telefoontje naar wereldleider zal met 'teleurgestelde' Canadese premier Trudeau zijn

De Amerikaanse president Joe Biden zal vrijdag naar de Canadese premier Justin Trudeau bellen, zijn eerste telefoontje naar een andere wereldleider. Dat heeft woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki woensdag aangekondigd tijdens haar eerste persconferentie. Ze gaf ook aan dat Biden 'de stoel van de VS op het wereldtoneel opnieuw wil claimen'.

Lees verder

Biden annuleert moslimban en schort financiering grensmuur op

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag, op zijn eerste dag als president, uiteindelijk vijftien decreten ondertekend. Dat heeft Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis, bevestigd. Daaronder ook de annulatie van de moslimban en het opschorten van de financiering van muur aan de Mexicaanse grens.

Lees verder

Biden krijgt 'genereuze' brief van Trump, maar heeft geen telefoontje met hem gepland

Donald Trump lapte de meeste tradities die bij de machtsoverdracht horen aan zijn laars, maar een brief achterlaten voor zijn opvolger deed hij wel. President Joe Biden noemde die 'heel genereus', maar wat erin stond wilde hij niet vertellen tot hij met Trump heeft gesproken. Dat betekent niet dat een telefoontje tussen de twee gepland staat, temperde zijn nieuwe woordvoerster meteen de verwachtingen.

Lees verder

Wat onthouden we van Bidens inauguratie? 'Hij gaf de speech van zijn leven'

Joe Biden en Kamala Harris legden de eed af als president en vice-president van de Verenigde Staten. Biden was duidelijk: de eenheid moet worden hersteld in zijn land. Amerikakenner Steven De Foer legt uit welke boodschap de nieuwe president had voor de wereld. 'Het was nu toch verbindender en toekomstgerichter dan vier jaar geleden.'

Lees verder

Amerikaanse sterren en oud-presidenten brengen eerbetoon aan president Biden

Tal van Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. Naast muzieksterren als Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake waren ook oud-presidenten Bush, Clinton en Obama te zien.

Lees verder

Letterlijk | Het gedicht dat Amanda Gorman voordroeg op

Het gedicht dat de 22-jarige Amanda Gorman voordroeg tijdens Joe Bidens inauguratie was half af toen op 6 januari de bestorming van het Capitool plaatsvond. De ongeziene gebeurtenissen gaven haar de inspiratie om die dag zelf nog 'De heuvel die we beklimmen' af te maken. Hieronder vindt u het gedicht.

Lees verder

Fox News schuift weer op naar rechts

De nieuwszender Fox News herpositioneert zich voor het post-Trump tijdperk. Concreet gaat het netwerk nog meer inzetten op de talkshows van zijn conservatieve opiniemakers, ten koste van nieuwsprogramma's en journalisten.

Lees verder

Reproductiegetal coronavirus stijgt weer boven de 1

Het reproductiecijfers van het coronavirus klimt opnieuw boven de 1. Dat geeft aan dat besmette patiënten weer meer anderen aansteken. Het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames blijkt wel nog traag af te nemen. Ondertussen zijn 1,38 procent van de inwoners van België gevaccineerd tegen het virus.

Lees verder

Drie soldaten omgekomen bij helikoptercrash in New York

Drie soldaten zijn woensdag omgekomen bij een helikoptercrash in de buurt van Rochester, in de Amerikaanse staat New York. De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk. Er loopt een onderzoek.

Lees verder