Doorgaan naar hoofdcontent

Duizenden Duitsers moeten huis verlaten voor ontmijning WOII-bommen

Duizenden Duitsers moeten huis verlaten voor ontmijning WOII-bommen

Meer dan 8.000 inwoners van de Duitse stad Göttingen moeten zaterdag hun woning verlaten zodat ontmijners vier vermoede bommen uit de Tweede Wereldoorlog in het stadscentrum kunnen opsporen en onschadelijk maken. Dat kan duren tot zondagavond.

Lees verder

Nederlandse politie extra waakzaam voor 'kapen' van rustige demonstraties

De Nederlandse politie is voorbereid op nieuwe demonstraties in het weekend en extra waakzaam op ongeregeldheden. De kans bestaat dat rustige demonstraties worden 'gekaapt' door relschoppers, waarschuwt korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie.

Lees verder

Voor elke provincie een mobiele bus: 750 tests per dag

Een mobiele testbus die uitrijdt naar waar het brandt: vanaf maandag zal het in élke Vlaamse provincie mogelijk zijn. Dat bevestigt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Lees verder

Serviërs starten schoonmaak van verontreinigd meer

In het westen van Servië is men begonnen met de schoonmaak van het verontreinigde Potpeckomeer. Een enorme hoeveelheid afval drijft er al jaren op het wateroppervlak en dreigde de waterkrachtcentrale bij het meer lam te leggen.

Lees verder

Actrices hebben geen bezwaar tegen openen vertrouwelijke enveloppen in zaak-De Pauw

De twee actrices die in 2017 bij de VRT het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw meldden, hebben er geen bezwaar tegen dat De Pauw die vertrouwelijke verslagen daarvan kan inkijken. Ze willen geen tijd meer verliezen.

Lees verder

New Yorkers verrast door zeldzame sneeuwuil

Vogelliefhebbers in New York keken woensdag hun ogen uit toen een sneeuwuil neerstreek in Central Park. Volgens experten is het de eerste keer in 130 jaar tijd dat het dier in de stad werd waargenomen. Bekijk de zeldzame beelden in bovenstaande video.

Lees verder

Straatracer rijdt politie-inspecteur aan in Evergem

Het Oost-Vlaamse parket gaat een 23-jarige man voorleiden voor de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag. De man reed vrijdagavond in Evergem een agent aan toen de politie wou tussenkomen bij een straatrace met een tiental wagens.

Lees verder

Verschillende doden bij aanslag in Afghanistan

Bij een aanslag van de taliban op een legerbasis in de oostelijke Afghaanse provincie Nangarhar zijn verschillende militairen om het leven gekomen. Het aantal doden is nog onduidelijk, verschillende bronnen spreken elkaar tegen.

Lees verder

'Black excellence' turnoefening Nia Dennis meer dan tien miljoen keer bekeken

Met complimenten van Michelle Obama en 10,5 miljoen views op Twitter ging de grondoefening van Nia Dennis deze week niet onopgemerkt voorbij.

Lees verder

Futuristische wereldexpo rond duurzaamheid geopend in Dubai

In Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zijn de deuren van de vijfendertigste wereldtentoonstelling geopend voor het publiek. De expo draait rond duurzaamheid en de relatie van de mens tot de natuur.

Lees verder

Producer en artieste Sophie overleden op 34-jarige leeftijd

De Schotse producer Sophie is op 34-jarige leeftijd gestorven, meldt The Guardian. Ze behoorde met haar futuristische klanken tot een van de spannendste popartiesten van de voorbije jaren. Ze werkte ook samen met Charli XCX en Madonna.

Lees verder

Stéphane Moreau overgebracht naar gevangenis van Marche-en-Famenne

Moreau, de ex-topman van Nethys, is van de gevangenis van Lantin overgebracht naar de gevangenis van Marche-en-Famenne. Het parket ging eerder deze week in beroep tegen een vrijlating onder voorwaarden.

Lees verder

Nederlander Pim Ronhaar soleert naar wereldtitel bij beloften, Belg Timo Kielich pakt brons

Pim Ronhaar heeft Nederland zaterdag de eerste gouden medaille bezorgd op het WK veldrijden. De Nederlander soleerde in Oostende naar de zege voor zijn landgenoot en titelverdediger Ryan Kamp. Timo Kielich vervolledigde het podium. Emiel Verstrynge finishte als vierde, Toon Vandebosch werd vijfde.

Lees verder

Nog een uitgaande transfer: Anderlecht stuurt Michel Vlap op huurbasis naar Duitsland

Met het einde van de wintermercato in zicht gaat Anderlecht nog een speler verhuren. Michel Vlap (23) is op weg naar de Duitse Bundesliga.

Lees verder

Lucinda Brand pakt eerste wereldtitel veldrijden

Lucinda Brand heeft in Oostende haar eerst wereldtitel veldrijden bij de vrouwen veroverd. De Nederlandse bleef landgenotes Annemarie Worst en Denise Betsema voor. Sanne Cant was de eerste Belgische op een achtste plaats.

Lees verder

Antwerpse politie voert controles uit na oproep tot betoging

In de omgeving van Antwerpen-Centraal en het Operaplein is er zaterdagnamiddag heel wat politie aanwezig. Er worden onder meer controleacties uitgevoerd. Aanleiding zijn enkele berichten op sociale media.

Lees verder

AstraZeneca levert volgende zondag eerste doses, iedereen gevaccineerd 'richting september'

AstraZeneca zal volgende week zondag de eerste 80.000 doses leveren, tien dagen later volgen nog eens 300.000 doses. Dat heeft de taskforce vaccinatie bevestigd. Als er geen verdere vertragingen zijn bij de leveringen, zou iedereen 'richting september' zijn eerste vaccinprik gehad moeten hebben.

Lees verder

Huizen bedreigd door wateroverlast, Wichelen verhoogt dijk

In Wichelen in Oost-Vlaanderen dreigden door de regen van afgelopen dagen zaterdag enkele huizen onder water te komen. In samenspraak met de aannemer en De Vlaamse Waterweg heeft de gemeente de dijk daarop tijdelijk verhoogd.

Lees verder

Sterk KV Mechelen pakt punt tegen Racing Genk

Een sterk KV Mechelen heeft een punt kunnen thuishouden tegen Racing Genk. Er leek zelfs even een 21 op 24 in te zitten tegen de Limburgers, maar de nul geraakte maar niet van het bord: 0-0. Aan de Mechelse zijde hield een uitstekende Thoelen dan weer zijn netten schoon.

Lees verder

OM-Rennes uitgesteld nadat honderden fans trainingscomplex Marseille bestormen

De Ligue 1-wedstrijd van zaterdagavond (21u) tussen Marseille en Rennes is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de incidenten eerder op de dag op het trainingscomplex van l'OM. Dat heeft de Franse voetballiga (LFP) drie uur voor de wedstrijd aangekondigd.

Lees verder

Bart Swings verovert zilver op massastart in Heerenveen en wint wereldbeker

Een week na zijn bronzen medaille heeft Bart Swings tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Nederlandse Heerenveen zilver gepakt in de massastart. Hij verzekerde zich zo van de eindzege in het wereldbekerklassement.

Lees verder

Eupen en Moeskroen delen de punten na flauwe partij

Eupen en Moeskroen hebben zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld. Eupen kwam na een ongelukkige owngoal van Faraj op voorsprong, maar Silvestre kopte Moeskroen in de tweede helft naar een puntje. Door het gelijke spel loopt Moeskroen opnieuw een puntje uit op rode lantaarn Waasland-Beveren.

Lees verder

Tissoudali bezorgt Beerschot zege tegen OHL

Met een parel van een doelpunt heeft Tarik Tissoudali Beerschot de zege bezorgd op het veld van OHL. Voor de Nederlander was het waarschijnlijk zijn afscheid van de Ratten, want hij is op weg naar AA Gent. Na de 0-1 zege in Leuven is Beerschot vijfde, terwijl OHL terugvalt naar plaats acht.

Lees verder

Alle personeelsleden van Waals-Brabantse politiezone in quarantaine

De 103 personeelsleden van de politiezone 'Brabant Wallon Est' zijn in quarantaine geplaatst omdat meerdere personen met het coronavirus besmet zijn. Dat meldt een woordvoerder van de politiezone rond Geldenaken (Jodoigne) zaterdagavond.

Lees verder

Boekhandel Kartonnen Dozen wint Çavaria-award

Op de jaarlijkse Sparkle awards van LGBTI-koepelvereniging Çavaria vielen boekhandel Kartonnen Dozen, een campagne tegen de Poolse LGBT-vrije zones en de 100-jarige holebipionier Paul Rademakers in de prijzen.

Lees verder

Club Brugge slaat dubbelslag: veteraan Nabil Dirar (34) keert terug, ook flankspeler van Manchester United komt

Negen jaar na zijn vertrek in Jan Breydel haalt Club Brugge oude bekende Nabil Dirar (34) terug. Club betaalt ongeveer 700.000 euro voor een uitleenbeurt van zes maanden aan Fenerbahce, waar hij sinds juli niet meer in actie kwam. Club leent ook de 21-jarige Tahith Chong, een flankaanvaller, van Manchester United.

Lees verder

Eerste driepunter in 2021 voor Charleroi tegen Kortrijk

Met Kortrijk tegen Charleroi stonden twee teams tegenover elkaar die snakten naar een zege. Het waren de Carolo's die met een overtuigende 1-3-zege korte metten maakten met die droge periode. Voor Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe (51) werd het een verjaardag in mineur. Het degradatiespook doemt stilaan op in het Guldensporenstadion.

Lees verder

Coronacijfers | Aantal besmettingen stijgt gestaag, minder ziekenhuisopnames

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Tegelijkertijd daalt het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens.

Lees verder

Hongarije keurt gebruik van Chinees coronavaccin goed

Hongarije heeft als eerste land van de Europese Unie het gebruik goedgekeurd van het vaccin van de Chinese producent Sinopharm. Het is, na het Russische Spoetnik V, al het tweede vaccin dat Hongarije buiten de EU om goedkeurt.

Lees verder

Zondag start zonnig maar eindigt met regen en smeltsneeuw

Op de laatste dag van de week wordt het eerst zonnig met temperaturen rond het vriespunt. Naarmate de dag vordert, vergroot de kans op regen. Ook volgende week wordt het tussen de druppels fietsen.

Lees verder

Trumps verdedigingsadvocaten verlaten het schip

Twee advocaten verlaten plots het team dat aan de verdediging van voormalig Amerikaans president Donald Trump tegen diens impeachment werkt. Dat brengt het totaal op vijf.

Lees verder

Tienduizenden Belgen die terugkeren uit rode zone laten zich niet testen

Bijna 30.000 Belgen zijn de voorbije weken uit een rode zone in het buitenland teruggekeerd, zonder dat ze zich lieten testen, wat verplicht is.

Lees verder