Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

‘De Verhulstjes’ zijn klaar voor hun realityreeks: "Mezelf zien in mijn ondergoed, da's toch een beetje gênant"

HLN
'De Verhulstjes' zijn klaar voor hun realityreeks: "Mezelf zien in mijn ondergoed, da's toch een beetje gênant"
"Eigenlijk vroegen de zenders al vijf jaar of we een docusoap wilden maken." Nog even wachten, maar donderdag zwaait de familie Verhulst de deuren van haar droomvilla in Oostduinkerke wagenwijd open. 'De Verhulstjes' belooft een waarheidsgetrouwe kijk op het wel en wee van de hele familie. Zowel bij vreugde als verdriet. "We tonen ons leven zoals het is. Niets wordt in scène gezet."
Lees verder

Hanne en Sven zijn 4 maanden na 'Cupido Ofzo' nog een koppel: "Als een engeltje uit de hemel"
Hoeveel van de acht koppels uit 'Cupido ofzo' uiteindelijk samenbleven, komen we vanavond pas te weten op VTM. Eén stel kunnen we nu al prijsgeven: Sven (26) en Hanne (22). Liefde op het eerste gezicht was het zeker niet tussen de twee, die groeide pas gaandeweg. "We praten over samenwonen, maar hoe we dat gaan doen, daar zijn we nog niet uit."
Lees verder

Football Talk. Bilbao ontslaat trainer Garitano ondanks overwinning, Marcelino is opvolger
Athletic Bilbao heeft trainer Gaizka Garitano de laan uitgestuurd ondanks een 1-0-overwinning tegen Elche in de Spaanse Liga. De Basken hadden slechts één keer gewonnen in de laatste zeven wedstrijden en stonden voorlopig negende in de stand. Bilbao stelde nadien Marcelino Garcia Toral aan als opvolger
Lees verder

Rik Verheye speelt hoofdrol in 'coronareeks': "Fijn om nog eens een serieuzere rol te spelen"
Waar corona de meeste acteurs lam sloeg, bezorgde het virus Rik Verheye (34) net een creatieve injectie. Hij bokste in no time sketches in elkaar voor 'De anderhalve meter show' op VIER en vanaf vanavond is hij te zien in de minireeks 'We moeten eens praten' op Eén.
Lees verder

Iserbyt onzeker voor BK na nieuwe val: "Voelde iets kraken of scheuren in elleboog"
Na zijn eerdere val in Heusden-Zolder, ging Eli Iserbyt gisteren bij de start van de WB-manche in Hulst opnieuw tegen het asfalt. De West-Vlaming stapte uit voorzorg af, maar is wel onzeker voor het Belgisch kampioenschap van volgend weekend.
Lees verder

Het enige legale nieuwjaarsfeestje met 8 man vond plaats in het 'Big Brother'-huis
115 camera's, 100 dagen opsluiting, geen greintje privacy en een prijzenpot tot 100.000 euro. Ruim 20 jaar na de eerste editie gaat vanavond het vernieuwde 'Big Brother' van start op VIER. De acht kandidaten - vier Vlamingen en vier Nederlanders - begonnen echter al op oudejaar aan hun avontuur.
Lees verder

Zwakke storing brengt lichte neerslag, mogelijk smeltende sneeuw in Vlaanderen
Het is vandaag zwaarbewolkt met perioden van lichte neerslag. In de Ardennen valt er lichte sneeuw, in Laag- en Midden- België verwacht het KMI eerder lichte regen of tijdelijk wat smeltende sneeuw. De maxima schommelen van -1 graad in de Hoge Venen, 2 graden in het centrum van het land tot 4 graden aan zee. Er waait een matige en aan de kust een vrij krachtige noordoostenwind.
Lees verder

Wintersolden met vertraging en onzekerheid van start
De start van de wintersolden vandaag wordt overschaduwd door onzekerheid als gevolg van de coronapandemie. Mode Unie, de sectororganistie van de modedetailhandelaars, verwacht dat de koopjesperiode traag op gang zal komen. Uit een bevraging van zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt ook dat 70 procent van de detailhandelaars rekening houdt met een lagere verkoop.
Lees verder

Er is een debat-Hazard: Zidane is behoedzaam, niveau van concurrenten legt extra druk op zijn schouders
Eden Hazard is weer wedstrijdfit. En toch kreeg hij in twee opeenvolgende duels slechts vijftien minuutjes speeltijd. Zijn vervangers doen het uitstekend. Hazard moet (eventjes) wachten.
Lees verder

Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmaskers door overheid? Factuur aan mysterieuze firma trekt aandacht van politie
De Belgische overheid kocht in juni miljoenen stoffen mondmaskers bij een onbekende Luxemburgse firma. Die deal ter waarde van 45 miljoen euro wordt vandaag nog steeds onderzocht door de politie. Wij doken in het dossier en ontdekten een factuur die nooit eerder aan de oppervlakte kwam. Ze roept veel vragen op. Vragen waarop de betrokken partijen bovendien weigeren te antwoorden. Werd er gesjoemeld?
Lees verder

Wie staat waar? En waarom gaat het in België zoveel trager? 7 vragen over de wereldwijde vaccinatie beantwoord
Israël heeft al zeker één achtste van de bevolking gevaccineerd, terwijl de eerste Nederlander zijn spuitje nog moet krijgen. Ook bij ons is nog maar 0,01% ingeënt. Het hoofd van de Belgische taskforce waarschuwde al dat het niet mag uitdraaien op een wedstrijd 'om ter snelst spuitjes zetten'. Maar een race met verschillende snelheden is het zeker. Wie staat waar? Waarom gaat het bij ons zoveel trager? Zeven prangende vragen beantwoord.
Lees verder

Vzw Viruswaanzin acht virologen verantwoordelijk voor dodentol in België: "Rechter moet mogelijkheid krijgen doodstraf te overwegen"
In een filmpje van vzw Viruswaanzin - een groep die gekant is tegen de 'coronawaanzin' en bijhorende maatregelen - stelt advocaat Michael Verstraeten dat Marc Van Ranst samen met de andere virologen verantwoordelijk is voor de hoge dodentol in ons land: "Hoe kunnen jullie ooit nog goed slapen?".
Lees verder

Vzw Viruswaanzin acht virologen verantwoordelijk voor dodentol in België: "Rechter moet mogelijkheid krijgen doodstraf te overwegen"
In een filmpje van vzw Viruswaanzin - een groep die gekant is tegen de 'coronawaanzin' en bijhorende maatregelen - stelt advocaat Michael Verstraeten dat Marc Van Ranst samen met de andere virologen verantwoordelijk is voor de hoge dodentol in ons land: "Hoe kunnen jullie ooit nog goed slapen?".
Lees verder

Bond-girl en Charlie's Angel Tanya Roberts overleden
Tanya Roberts, die 'Bond Girl' Stacey Sutton speelde in A View To A Kill (1985), is zondag overleden. De actrice werd 65 jaar oud.
Lees verder

'Bond Girl' Tanya Roberts overleden
Tanya Roberts, die 'Bond Girl' Stacey Sutton speelde in A View To A Kill (1985), is zondag overleden. De actrice werd 65 jaar oud.
Lees verder

Disney+ brengt vanaf februari ook niet-kindvriendelijke programma's: 'Grey's Anatomy', 'Modern Family', 'Prison Break' en vele andere titels
Disney+ is niet langer alleen voor kinderen. Vanaf 23 februari zal ook het merk Star aan de streamingzender worden toegevoegd. Daarbij horen populaire reeksen zoals 'Grey's Anatomy' en 'Scandal', maar ook films zoals 'Deadpool' en 'Die Hard'.
Lees verder

En of hij helemaal terug is: Stephen Curry pakt uit met persoonlijke recordscore van 62 punten tegen Portland
Wat een uithaal. Stephen Curry, spelverdeler van Golden State, heeft haast eigenhandig Portland klein gekregen met 62 punten. De Warriors wonnen dankzij de persoonlijke recordscore van Curry met 137-122.
Lees verder

Nieuwe stemmen bij Studio Brussel: Thibault Christiaensen, Gloria Monserez, Charlotte Adigéry en Jan Paternoster
Een nieuw jaar, nieuwe stemmen op Studio Brussel: Michèle Cuvelier staat voortaan op met Thibault Christiaensen, bekend van Equal Idiots, en ook Gloria Monserez, Charlotte Adigéry en Jan Paternoster vervoegen het team.
Lees verder

Wat te doen met je spaarboekje na crisisjaar 2020? Beursexpert legt uit hoe je je geld het best laat renderen
2019 was een goed beursjaar. Zonder al te veel moeite kon een belegger 20 tot 25 procent verdienen op de beurs. Van 2020 werd verwacht dat het wat minder zou worden, maar toch niet dat het op zo'n rampjaar zou uitdraaien. Onze financieel expert Pascal Paepen gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.
Lees verder

Meer uit je geld halen in 2021? Onze beursexpert legt uit waarin je het best belegt
2019 was een goed beursjaar. Zonder al te veel moeite kon een belegger 20 tot 25 verdienen op de beurs. Van 2020 werd verwacht dat het wat minder zou worden, maar toch niet dat het op zo'n rampjaar zou uitdraaien. Onze financieel expert Pascal Paepen gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.
Lees verder