Doorgaan naar hoofdcontent

Coronamedicijn dringt hospitalisaties en overlijdens met 70 procent terug

HLN
Coronamedicijn dringt hospitalisaties en overlijdens met 70 procent terug
Een combinatie van twee synthetische antilichamen van de Amerikaanse farmagroep Eli Lilly tegen COVID-19 heeft gezorgd voor een daling met 70 procent van de hospitalisaties en overlijdens bij hoogrisicopatiënten die recentelijk positief getest hebben op de ziekte. Dat heeft het bedrijf dinsdag gemeld.
Lees verder

Feestende zorgmedewerkers staan voor rechter: "Spijt, dat is verstand dat te laat komt, meneer"
Een drukke dag vandaag op de Antwerpse politierechtbank. Liefst vier gevallen van schending van het samenscholingsverbod - ook wel bekend als 'lockdownfeestjes' - werden vandaag behandeld. Eén zaak stak echter met kop en schouders boven de rest uit, namelijk die van een feestje in Kalmthout met maar liefst 18 aanwezigen, onder wie ook... zorgmedewerkers. Eentje van hen werkt zelfs in een woonzorgcentrum.
Lees verder

LIVE. Mechelen heeft dubbele voorsprong beet na goals van Walsh en Shved
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Beke: "Niet 100 procent zeker dat brede vaccinatie begin maart kan starten"
Het is niet helemaal zeker of de brede vaccinatiecampagne begin maart van start kan gaan. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement laten verstaan. Er is volgens de CD&V-minister onvoldoende zekerheid over de effectieve levering van vaccins.
Lees verder

Noodbevel in meerdere Nederlandse steden, veel politie op de been in Rotterdam
Meerdere Nederlandse steden, waaronder Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, hebben vanavond een noodbevel afgekondigd, dat meestal meteen ingaat. De steden vrezen voor nieuwe ongeregeldheden, omdat jongeren na drie dagen rellen elkaar op sociale media blijven ophitsen en nieuwe onlusten plannen. In Rotterdam is de politie in groten getale aanwezig in de wijk waar jongeren een dag eerder vernielingen aanrichtten en rel schopten.
Lees verder

LIVE. Antwerp op rozen tegen Eupen, Refaelov beslissend met goal en assist
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Am Kehrweg • Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani
Lees verder

Chelsea maakt komst Thomas Tuchel officieel, Duitser volgt clubicoon Lampard op
De Duitser Thomas Tuchel is aangesteld als nieuwe trainer van Chelsea. Hij volgt bij de Blues de maandag ontslagen Frank Lampard op. Tuchel werd vorige maand zelf ontslagen bij PSG.
Lees verder

Topsport met mondmasker? Voor Belgische volleyballer is het verplicht in Amerikaanse universiteitscompetitie: "Mijn conditie is nu zelfs beter"
Is Yoran Raymaekers de eerste Belg die met een mondmasker topsportcompetitie speelt? Bij zijn Amerikaans universiteitsvolleybalteam Quincy Hawks is trainen en spelen verplicht met een mondmasker. "Alleen na lange rally's is het even naar adem happen", zegt de 22-jarige Raymaekers.
Lees verder

Football Talk. Conte moet twee matchen brommen - Voorzittersverkiezingen Barcelona uitgesteld - Cuesta twee speeldagen geschorst
Carlos Cuesta krijg twee effectieve speeldagen schorsing. Genk gaat in beroep tegen de beslissing. De Colombiaan is dus in elk geval speelgerechtigd morgen tegen Zulte Waregem. Cuesta kreeg dit weekend tegen AA Gent voor de tweede wedstrijd op rij een rode kaart. Na de partij tegen Moeskroen kwam hij ervan af met één speeldag voorwaardelijk. (KDZ)
Lees verder

Rake klappen bij vechtpartij tussen jongeren: één dader opgepakt
Op sociale media circuleert sinds dinsdagnamiddag een filmpje van een vechtpartij aan het kasteel van Egmont in Zottegem.
Lees verder

Huisanalist Niels Albert verkent WK-parcours en voorspelt bloedstollend duel: "Waar gaan Wout en Mathieu elkaar hier lossen?"
Wout of Mathieu? Van Aert of Van der Poel? Huisanalist Niels Albert komt er na de verkenning van het WK-parcours niet uit. Leuk, die brug. Pittig, dat strand. Maar voorts: weinig wat hem van zijn sokken blaast. "Waar gaan ze elkaar hier lossen?", vraagt hij zich af. "Dit wordt bloedstollend."
Lees verder

LIVE. Waasland-Beveren heeft aansluitingstreffer beet via Faucher
• Aftrap: 18u45
Lees verder

LIVE. Eupen, dat goed uit kleedkamers kwam, nog in leven: Refaelov mist penalty
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Am Kehrweg • Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani
Lees verder

LIVE. Sambi Lokonga keert terug in de basis bij Anderlecht, nieuwkomer Bruun Larsen op de bank
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Le Canonnier • Anderlecht is 5de met 36 punten
Lees verder

Zeldzaam: sneeuwtapijt bedekt Grand Canyon, Las Vegas en Malibu
De voorbije dagen werden regio's in het zuidwesten van de VS die zelden sneeuw zien, waaronder gokstad Las Vegas en woestijnlandschappen in Arizona, getransformeerd tot een echt winterwonderland.
Lees verder

Van knus bij elkaar tot pasteltinten: dit zijn zes trends voor op je terras
Het is nog te vroeg om tuinmeubels van stal te halen, maar je kan wel al beginnen nadenken over de buiteninrichting. Dit zijn alvast zes trends die deze lente en zomer de look va onze terrassen zullen bepalen.
Lees verder

Elliot Page vraagt scheiding aan na drie jaar huwelijk
'Juno'- en 'The Umbrella Academy'-acteur Elliot Page (33) gaat scheiden van z'n echtgenote, choreografe Emma Portner (26). Dat meldt Entertainment Tonight, dat de rechtbankpapieren heeft ingezien. De twee waren drie jaar getrouwd. Page kwam twee maanden geleden nog uit de kast als transgender.
Lees verder

Waasland-Beveren houdt een punt thuis tegen Mechelen na knappe remonte
Geen winnaar op de Freethiel. Waasland-Beveren hield KV Mechelen in bedwang. De thuisploeg vocht terug na een 0-2-achterstand en pakt zo een puntje in de degradatiestrijd. Faucher was de held met twee goals in de tweede helft.
Lees verder

Tevergeefse remonte voor Waasland-Beveren, KV Mechelen legt rode lantaarn in de slotminuut over de knie
Halfweg leek een slap Waasland-Beveren een vogel voor de kat, maar met de eerste twee goals van invaller Jordan Faucher voor geel-blauw leek de hekkensluiter alsnog een belangrijk punt uit de brand te slepen door van 0-2 naar 2-2 terug te komen. Tot Marian Shved in de slotminuut een hard verdict velde voor de Freethiel, waar de rode lantaarn weer wat harder flikkert. KV Mechelen krijgt met een 18 op 21 stilaan play-off 2 in het vizier.
Lees verder

Lior Refaelov wijst Antwerp de weg met goal en assist tegen Eupen, Lamkel Zé laat weer van zich horen op Instagram
Antwerp speelde op Eupen zijn beste helft onder leiding van Frank Vercauteren, won met doelpunten van Refaelov en Seck, kon rekenen op een uitstekende Beiranvand en klimt voorbij Racing Genk naar de tweede plaats.
Lees verder