Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

Computerspecialist folterde 1,5 jaar lang zijn partner: “Hij gebruikte glazen flessen, bezemstelen en zelfs een str...

HLN
Computerspecialist folterde 1,5 jaar lang zijn partner: "Hij gebruikte glazen flessen, bezemstelen en zelfs een strijkijzer"
"Als je ooit met je verhaal naar buiten komt, steek ik je ogen uit met de poten van de tafel." Een 36-jarige man die zijn partner anderhalf jaar heeft mishandeld en geïsoleerd, is tot 3 jaar effectief veroordeeld. "Hij probeerde haar ook te wurgen", sprak de advocate van het slachtoffer. Toch vond de rechter het niet bewezen dat C.F. haar wilde doden, dus is hij vrijgesproken voor poging doodslag. De veroordeelde, die tot voor kort in De Panne woonde, is momenteel spoorloos.
Lees verder

Ellemieke reageert op scheiding met Sergio Herman: "What doesn't kill you makes you stronger"
Op Instagram heeft Ellemieke Vermolen (44) indirect gereageerd op haar scheiding van chef-kok Sergio Herman (50). Ze postte een quote over het einde van een relatie. "Het einde van liefde is niet het einde van het leven", klinkt het.
Lees verder

Ryanair vervoerde ruim 100 miljoen reizigers minder in 2020
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vorig jaar 52,1 miljoen passagiers vervoerd. Dat is maar een derde van het aantal reizigers dat in 2019 op de Ryanair-vliegtuigen stapte (toen 152,4 miljoen), zo maakte de budgetvlieger vandaag bekend.
Lees verder

"Sommige balsems zijn gevaarlijk voor je gezondheid": hoe kies je wel de juiste lippenbalsems uit?
Nu de temperaturen steeds rond het vriespunt schommelen, kampen veel mensen met droge lippen. Kunnen lippenbalsems soelaas bieden? Waar moet je op letten bij je aankoop? En welke kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid? Twee dermatologen geven advies over de populaire stick.
Lees verder

Drogen je lippen juist uit van lippenbalsem? En kunnen ze schadelijk zijn voor je gezondheid? Acht vragen beantwoord
Nu de temperaturen steeds rond het vriespunt schommelen, kampen veel mensen met droge lippen. Kunnen lippenbalsems soelaas bieden? Waar moet je op letten bij je aankoop? En welke kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid? Twee dermatologen geven advies over de populaire stick.
Lees verder

Chinese telecombedrijven dan toch nog welkom op Wall Street
De drie grootste Chinese telecombedrijven mogen dan toch hun notering op de beurs van New York houden. De beursuitbater komt op zijn plannen terug.
Lees verder

Weer aardverschuiving bij Noors dorp, zoeken tijdelijk gestaakt
Bij het Noorse dorp Ask is dinsdag opnieuw een aardverschuiving geweest. De zoekactie naar overlevenden van de verschuiving die daar vorige week woensdag plaatsvond, is daarop tijdelijk gestaakt, meldt de publieke omroep NRK. Er zouden dit keer geen gewonden zijn gevallen.
Lees verder

Ex-Miss Lenty Frans over haar outing: "Ik werd pas deze zomer voor het eerst verliefd op een vrouw"
Ze kroonde zich tot Miss België en later ook tot mooiste van Europa bij Miss World, maar nooit slaagde iemand erin haar hart te veroveren. Vandaag is 'eeuwige vrijgezel' Lenty Frans verliefd. Op Leonie Witters, zo meldt ze via Instagram. Wij spraken met haar over haar liefdesleven, hoe ze Leonie leerde kennen en waarom ze er nu meer naar buiten treedt. "Ik hoop met mijn outing een 'last' te kunnen wegnemen bij wie ermee worstelt."
Lees verder

HET DEBAT. Is de vaccinatiestrategie in ons land de juiste?
In ons land kregen momenteel 700 mensen een vaccin tegen het coronavirus. In Vlaanderen moeten tegen 10 januari 6.610 bewoners en personeelsleden van 42 woonzorgcentra hun eerste dosis gekregen hebben. Intussen wordt het lijstje van landen die een pak sneller vaccineren steeds groter. En dan is er nog de vraag of we wel de juiste prioriteiten stellen. Wat denk jij? Is de vaccinatiestrategie in ons land de juiste? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast de reacties van enkele experts en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Lees verder

Geen Egypte dit jaar: de Miss België-finalistes gaan op reis in eigen land
Geen Egyptische zon, zee en strand voor de Miss België-finalistes. De finalereis vindt dit jaar wegens corona plaats in eigen land. Eind deze week worden de 30 finalisten bekendgemaakt en ten laatste begin mei wordt de nieuwe 'mooiste van ons land' gekozen. Een tegenslag voor huidig Miss België Celine Van Ouytsel (24), die dan toch niet veel langer kan aanblijven.
Lees verder

Komende testversie WhatsApp Web vereist niet langer internetverbinding op telefoon
Een aankomende versie van WhatsApp Web vereist niet langer dat de telefoon een actieve internetverbinding heeft. Ook komt er ondersteuning voor gebruik van WhatsApp Web op meerdere apparaten tegelijk. Het is nog onbekend hoe het werkt.
Lees verder

LIVE. Philippe Clement neemt het woord op Disciplinaire Raad over Vanaken: "Heb Hans aangesproken op uitlatingen richting refs"
The Last Chance. Het Hoger Beroep dat Club Brugge aantekende tegen de vier wedstrijden schorsing van Hans Vanaken wordt behandeld. Blauw-zwart hoopt zo alsnog een mildere sanctie voor zijn draaischijf te bekomen. Eerder beroep haalde niets uit. Volg het pleidooi hier LIVE!
Lees verder

3 x een 'nieuwe' slaapkamer: onze expert toont wat er kan en hoeveel het kost
Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je huis maximaal kunt benutten. Deze keer biedt hij inspiratie voor de renovatie van een slaapkamer. Drie verschillende voorbeelden, telkens binnen een ander budget.
Lees verder

LIVE. "Geen enkel vaccin ongebruikt in diepvries laten liggen": vaccinatiecampagne volgende week versneld, zorgpersoneel krijgt vaccin eerder
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft in de Kamercommissie Volksgezondheid gezegd dat er vanaf volgende week een versnelling in de Belgische vaccinatiestrategie zal komen. Deze week komt de task force daarover samen, vrijdag wil Vandenbroucke de nieuwe aanpak voorstellen in het parlement. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt ondertussen dat het personeel in woonzorgcentra sneller gevaccineerd zal kunnen worden dan gepland.
Lees verder

LIVE. Oppositie vraagt om Kamerdebat over vaccinatiestrategie met Vandenbroucke
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke(sp.a) gaat in de bevoegde Kamercommissie geen toelichting geven bij de vaccinatiestrategie. De oppositie had gevraagd om de agenda van de commissie Gezondheid om te gooien en zo'n debat mogelijk te maken, maar de meerderheidspartijen wilden daar niet op ingaan. Om 14 uur start de middagsessie van de commissie en wordt de kwestie opnieuw besproken. Volg de zitting hier live.
Lees verder

Dierckx (Westerlo) na verplicht bezoek aan corona-afdeling: "Heftig om te zien hoeveel mensen er voor hun leven vechten"
Westerlo-speler Tuur Dierckx heeft vanochtend de corona-afdeling in het ziekenhuis van Geel bezocht. Die straf werd hem door zijn club opgelegd toen hij vorige maand betrapt werd als organisator van een lockdownfeestje en de flankaanvaller lijkt zijn lesje wel te hebben geleerd. "Wij als voetballers hebben een aantal privileges die heel veel gewone mensen op dit moment niet hebben. Die kunnen hun job niet uitvoeren, kunnen niet naar familie of vrienden. Wij kunnen dat meer omdat we een beetje in die bubbel zitten en dat geluk hebben. Daardoor staan we vaak niet dicht bij de realiteit en dat is iets dat we wel moeten beseffen. Ik heb dat zeker beseft (...) Het is wel heftig als je ziet hoeveel mensen er voor hun leven vechten en dan kunnen een aantal zaken absoluut niet door de beugel."
Lees verder

Kijkers niet te spreken over deelnemer Theo in 'Big Brother': "Ik heb nu al een hekel aan hem"
We hebben er jaren op moeten wachten, maar gisterenavond ging het vernieuwde 'Big Brother' van start op VIER. En dankzij de Nederlandse kandidaat Theo is er meteen ook iemand die de Twitterbevolking de gordijnen injaagt.
Lees verder

Philippe Clement neemt het op voor Vanaken, "maar heb Hans ook aangesproken op uitlatingen richting refs" - Disciplinaire Raad houdt beslissing in beraad
Het Hoger Beroep dat Club Brugge aantekende tegen de vier wedstrijden schorsing van Hans Vanaken is deze middag behandeld. Op de Disciplinaire Raad verschenen Vanaken zelf en ook coach Philippe Clement. Hij nam het op voor zijn speler. "Het was een ongelukkig contact." Dat de draaischijf moet gestraft worden voor zijn beledigingen richting de refs, daar kan Club Brugge inkomen. "Maar dan moet dezelfde strafmaat in de toekomst gehanteerd worden."
Lees verder

Hoe een Egyptische art designer Beerschot en de fameuze WK-goal van El Owairan tegen België in 1994 een beetje tot kunst maakt
Met de Saoedische prins Abdullah als hoofdeigenaar heeft Beerschot een Arabische account op sociale media. En de inhoud moet mooi ogen: in opdracht voor het sportdatabureau ArqamFC ontwerpt de Egyptische art designer Adham Sameh onder de naam 'Beerschot Artworks' fotocollage's om de content te illustreren.
Lees verder

SHOWBITS. Veerle Dobbelaere deelt bijzondere wensen en Niels Destadsbader toont z'n écht knuffelcontact
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder