Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Clubrevelatie Charles De Ketelaere bekroond tot Belofte van het Jaar: “Altijd van gedroomd om door te breken”

HLN
Clubrevelatie Charles De Ketelaere bekroond tot Belofte van het Jaar: "Altijd van gedroomd om door te breken"
Nog een prijs voor Club Brugge. Charles De Ketelaere is verkozen tot 'Belofte van het Jaar'. Het 19-jarige jeugdproduct van blauw-zwart haalde het voor Aster Vranckx (KV Mechelen) en Nicolas Raskin (Standard).
Lees verder

Het sprookje van Belofte van het Jaar Charles De Ketelaere: "Stress? Tijdens het WK darts, ja. Miljaar"
Van het ene hoogtepunt naar het andere. Welkom in het sprookje van Charles De Ketelaere (19). Chouchou van Club, Rode Duivel en nu ook 'Belofte van het Jaar'. "Stress? Tijdens het WK darts, ja. Miljaar."
Lees verder

Groen: "Sigmaplan dat Vlaanderen tegen overstromingen moet beschermen gebaseerd op achterhaalde data"
Het Sigmaplan, dat Vlaanderen beschermt tegen overstromingen van de Schelde en haar zijrivieren, is gebaseerd op achterhaalde gegevens rond de stijging van de zeespiegel. Dat concludeert Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) uit het antwoord van minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag.
Lees verder

Nieuwe onthullingen in zaak-Bart De Pauw: "Een week voor de bom barstte, zat Maaike nog te tafelen bij hem thuis, alsof er niets aan de hand was"
Drie jaar lang was de zaak in het grootste mysterie gehuld, maar vlak voor de start van het proces tegen Bart De Pauw (52) komt het hele dossier dan toch aan de oppervlakte. De negen vrouwen die klacht tegen hem indienden, hebben een naam gekregen, hun grieven een context. En intussen blijven er nieuwe onthullingen opduiken. "Een week voordat de klacht van Maaike Cafmeyer het leven van Bart op z'n kop zette, zat ze nog bij hem thuis te tafelen", vertelt een anonieme bron uit de entourage van de tv-maker.
Lees verder

Nicole en Hugo verliezen hun mamie aan corona: "In mei zou ze 100 jaar geworden zijn"
Triest nieuws voor Nicole (74) en Hugo (73). Recent moesten ze afscheid nemen van Lucienne, de moeder van Nicole. Zij werd net geen honderd jaar oud en bezweek aan corona. Dat vertelt Hugo in Primo.
Lees verder

Wie bezet plaatsen 8 tot en met 6 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. Voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbaltrofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. Vandaag kennen we de plaatsen 8, 7 en 6.
Lees verder

"Laat Fellaini terugkeren bij Rode Duivels": hoe realistisch is suggestie van huisanalist Degryse?
De zessen zijn allemaal halfjes. Het evenbeeld van de geopereerde Axel Witsel ziet ook de bondscoach niet in zijn ruime selectie. Onze huisanalist Marc Degryse oppert de terugkeer van Marouane Fellaini, wegens bruikbaar op verschillende manieren. Maar staat de middenvelder op zijn 33ste nog te springen?
Lees verder

Indonesië intensiveert zoektocht zwarte dozen na vliegtuigcrash
De Indonesische autoriteiten hebben vandaag meer mankracht en materieel ingezet voor de zoektocht naar de zwarte dozen van een neergestort vliegtuig. De Boeing 737-500 van Sriwijaya Air met 52 inzittenden stortte zaterdag in zee, kort na het opstijgen vanaf het vliegveld van Jakarta.
Lees verder

Hoofdrol naast Brad Pitt, nummer 1-album én een nieuw lief: 2021 is nu al het jaar van Harry Styles
De decembercover van 'Vogue', waarop hij als eerste man ooit én in jurk poseerde, was slechts een voorsmaakje. 2021 is nog jong, maar draagt nu al de stempel van Harry Styles (26). Afgelopen weekend bekleedde zijn album wereldwijd de hoogste plaats in de hitlijsten. In de bioscoop schittert hij weldra naast Brad Pitt en in het echte leven pronkt sinds deze week de tien jaar oudere, maar verrukkelijke actrice Olivia Wilde aan zijn zijde.
Lees verder

Storing trekt over ons land, in de Ardennen opnieuw kans op (smeltende) sneeuw
Een neerslagzone sleept deze voormiddag nog over ons land. In de meeste streken valt er regen, maar op de Ardense Hoogten is nog natte sneeuw of aanvriezende regen mogelijk. Ook 's ochtends is dat het geval in Belgisch Lotharingen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Hoge Republikein: "Trump neemt 'enige verantwoordelijkheid' voor bestorming Capitool"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft erkend dat hij "enige verantwoordelijkheid" draagt voor de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers, woensdag, zegt Kevin McCarthy, de hoogste Republikein in het Huis van Afgevaardigden. Volgens twee bronnen heeft McCarthy dat verteld aan partijgenoten.
Lees verder

Powerkoppel Gene Thomas en Kristel Verbeke reizen terug naar het jaar 1985: "Het geheim van onze relatie? Chance hebben"
Twintig jaar al zijn ze onafscheidelijk, maar vanavond duiken Gene Thomas (48) en Kristel Verbeke (45) samen naar een verleden waarin ze elkaar nog niet kenden. Hun jeugd zag er anno 1985 dan wel compleet anders uit, sinds een VTM-reis naar Venezuela kunnen ze niet meer zonder elkaar. "Ons geheim? Chance hebben."
Lees verder

Valerie De Booser blikt terug op turbulent jaar: "Het was heavy"
In de laatste aflevering van realityreeks 'Latem leven' blikt Valerie De Booser (41) terug op haar 2020. In januari van vorig jaar brak ze met Clouseau-zanger Koen Wauters, na een relatie van zeventien jaar.
Lees verder

"Hartaanval? En dat net in politiekantoor?" Familie stelt zich vragen nadat twintiger overlijdt na arrestatie
Een Brusselse jongeman, Ibrahima Bah (23), is gestorven kort nadat hij opgepakt werd door de politie. Toen agenten hem fouilleerden, zakte hij in elkaar. Zijn familie en vrienden kregen te horen dat hij een hartaanval kreeg, maar stellen zich grote vragen. Ze willen morgen betogen voor het commissariaat.
Lees verder

Onze reporter Nadine Van Der Linden over de hetze rond Kaat Bollen: "Het maakt natuurlijk wél uit wat je draagt
De beslissing van de psychologencommissie rond Kaat Bollen is fout en ruikt naar zure kaas. Los daarvan gaat de massale steun in overdrive. "Uiteraard mag Kaat Bollen dragen wat ze wil, maar dat elke kledingstuk gelijk is - een broek of een puntbeha - is niet waar", vindt onze reporter Nadine Van Der Linden.
Lees verder

Standard heeft nieuwe spits bijna beet: João Klauss wordt gehuurd van Hoffenheim
João Klauss de Mello (23) wordt wellicht de nieuwe spits van Standard. Op enkele details na is de deal rond - hij wordt gehuurd van het Duitse Hoffenheim.
Lees verder

OVERZICHT. Voor de vierde dag op rij stijgt aantal besmettingen, maar opnames en overlijdens dalen nog steeds
Zoals voorspeld is het gemiddeld aantal coronabesmettingen fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Na twee keer Gouden Schoen nu pas achtste: Hans Vanaken is dupe van zijn eigen succes
Hij legde de lat eigenhandig zó hoog, waardoor een derde Gouden Schoen op rij uitblijft. Hans Vanaken (28) was in 2020 nochtans goed voor 12 goals en 7 assists. Een achtste plek is evenwel zijn deel. Dan maar 'Doelpunt van het Jaar'?
Lees verder

Philippe Gilbert over het WK, fenomenen Van Aert en Van der Poel en… 'buddy' Evenepoel: "Benieuwd naar zijn klimprestaties in het hooggebergte"
Philippe Gilbert sprak over zijn aanslepende knieblessure. Bakende zijn grote seizoensdoelen af, waarbij hij hunkert naar dat laatste ontbrekende Monument op zijn palmares — Milaan-Sanremo. Maar had in de zoom call vanop zijn hotelkamer in Javea ook een duidelijke mening over de Olympische Spelen en het WK in eigen land. Over de fenomenen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. En... over zijn 'maatje' Remco Evenepoel.
Lees verder

Anderlecht moet Sambi Lokonga zeker missen tegen Eupen, blessure wel minder erg dan gevreesd
Ook dat nog. Anderlecht moet het even zonder Albert Sambi Lokonga (21) doen. Zijn blessure zou weliswaar meevallen, maar hij mist zeker Eupen op vrijdag.
Lees verder