Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 januari 2021

Clandestien feestje met 200-tal deelnemers stilgelegd in hangar nabij Grenoble

HLN
Clandestien feestje met 200-tal deelnemers stilgelegd in hangar nabij Grenoble
De Franse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de buurt van Grenoble een clandestien feestje met een 200-tal deelnemers stilgelegd. Drie feestgangers werden gearresteerd, onder meer wegens geweld. Twee agenten raakten lichtgewond. Dat is zondag vernomen van de prefectuur.
Lees verder

Auto met minderjarigen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is deze ochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Burgemeester Joël Vander Elst bevestigt dat er nog een andere persoon zwaargewond is afgevoerd naar het ziekenhuis en een persoon uit Leefdaal lichtgewond is.
Lees verder

Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen besmet met mogelijk meer besmettelijke coronavariant
In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In het woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem zijn er al 110 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. Ook buiten het rusthuis stijgt het aantal besmettingen in de gemeente.
Lees verder

Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 128 mensen besmet met mogelijk meer besmettelijke coronavariant
In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In totaal zijn er al 128 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. De meeste besmettingen komen uit een woonzorgcentrum.
Lees verder

Verontwaardiging over online nieuwjaarsreceptie Open Vld: "Dit doe je beter niet als premier"
Open Vld hield gisteren zijn nieuwjaarsreceptie, digitaal wegens corona. Toch krijgt de partij bakken kritiek omdat op een selfie van presentatrice Eline De Munck, zij te zien is samen met Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo en een bandje op de achtergrond. Genoeg om Twitter te doen ontploffen van verontwaardiging. "Dit doe je beter niet, zelfs al is er een verklaring voor", reageert politicoloog Carl Devos.
Lees verder

'Sex and the City' komt terug, maar hoe relevant is de reeks nu nog?
'Sex and the City' maakt binnenkort een comeback op de beeldbuis, zij het met een andere titel én zonder Samantha. Ooit was een kwartet carrièrevrouwen die openlijk lust, liefde en leven bespreken een baanbrekend gegeven. Vandaag nog steeds?
Lees verder

Foto op sociale media verraadt lockdownfeestje: 33 personen aanwezig waaronder vier baby's
De politie van Aalst heeft vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een lockdownfeestje stilgelegd op de Gentsesteenweg in Aalst. Het feest kwam aan het licht nadat een van de aanwezigen een foto op zijn Facebookpagina had geplaatst. Er werd in totaal voor 24.250 euro aan boetes uitgeschreven.
Lees verder

IN BEELD. Alle Amerikaanse staten in hoogste paraatheid voor gewapende protesten in aanloop naar inauguratie Joe Biden
Alle 50 Amerikaanse staten en ook het District of Columbia (DC) staan op scherp voor mogelijk gewelddadige protesten dit weekend in aanloop naar de inauguratie van president-elect Joe Biden. Troepen van de Nationale Garde zijn massaal aanwezig in Washington DC om een herhaling van de dodelijke rellen van vorige week aan het Capitool te vermijden. Maar ook elders wordt de beveiliging opgeschroefd. De FBI waarschuwt voor mogelijke gewapende marsen door Trump-aanhangers in heel de VS.
Lees verder

Na avondje 'sneeuwvoetbal': RC Genk en Kortrijk leggen klacht neer bij KBVB en azen op forfaitzege
Racing Genk en KV Kortrijk hebben officieel klacht neergelegd bij de KBVB. Zij betwisten dat KV Oostend en Moeskroen er alles aan gedaan hebben om hun veld sneeuwvrij te krijgen. Als de Geschillencommissie van de KBVB die de zaak nu moet onderzoeken en de klacht van beide clubs gegrond acht, dan winnen zowel Kortrijk als Genk met forfaitcijfers.
Lees verder

Pfizer reageert op vertraagde levering: "Meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal"
Pfizer is "meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal". Zo heeft managing director Karel Van De Sompel van Pfizer Belgium Luxembourg in het VRT-programma De Zevende Dag gereageerd op de kritiek die het farmabedrijf moest slikken omdat het volgende week minder vaccins zal leveren.
Lees verder

LIVE. De Pauw in de basis bij Antwerp, AA Gent start met Depoitre én Yaremchuk
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

LIVE. Minister Vandenbroucke over reizigers en nieuwe coronavarianten: "Er zijn nog een aantal gaten in de beveiliging"
Het coronavirus blijft de wereld in zijn greep houden. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. In eigen land is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst. Daar zijn in totaal al 128 mensen besmet met de mogelijk besmettelijkere variant. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Wat moeten we denken van gedoe rond vaccinleveringen Pfizer? En wat met oprukkende Britse variant in ons land? Minister Frank Vandenbroucke reageert in VTM NIEUWS
Het coronavirus blijft de wereld in zijn greep houden. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. In eigen land is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst. Daar zijn in totaal al 128 mensen besmet met de mogelijk besmettelijkere variant. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

IN KAART. België kleurt minder rood, op Brussel na. Bekijk hier de situatie in uw regio
De stijging van het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land vertraagt opnieuw. Op dagbasis is zelfs sprake van een stabilisatie. Brussel registreert nog altijd het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, maar het gaat niet meer om een verdubbeling zoals eerder in de week. De verklaring van de hoge cijfers ligt deels in het toenemend aantal testen op het einde van de kerstvakantie, waarbij veel teruggekeerde reizigers positief werden getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Luxe versus budgetbeauty: Redactrice Sophie test het verschil tussen dure en goedkope bodycrèmes
Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand: hydraterende bodycrèmes voor schrale plekjes en een droge winterhuid. Moeten we daarvoor een rib uit het lijf neertellen? Of zijn budgetopties minstens even goed? Sophie test zeven verschillende crèmes, geeft een eerlijk oordeel en een score. En jawel: eentje scoort tien op tien. "Ondanks de dikke textuur trekt de crème binnen de minuut in. Het resultaat? Zijdezachte benen en een lichte smeerverslaving."
Lees verder

Vrouw slipt met auto in gracht, stapt uit en raakt levensgevaarlijk gewond wanneer ze wordt aangereden door ander voertuig
In de Heideplasstraat in Moorsel bij Aalst is een 37-jarige vrouw vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw slipte eerst met haar voertuig in de gracht. Ze raakte daarbij niet gewond, maar tijdens de takelwerken werd ze gegrepen door een tweede voertuig dat op dezelfde plaats aan het slippen ging.
Lees verder

LIVE. Napoli - met Mertens op de bank - leidt op eigen veld comfortabel tegen Fiorentina
• Aftrap: 12u30 • Stadio Diego Armando Maradona • Serie A • Ref: Daniele Chiffi
Lees verder

Bart Swings blijft na 1500 meter vijfde op het EK schaatsen
Op de voorlaatste afstand van de Europese kampioenschappen schaatsen voor allrounders in Heerenveen heeft Bart Swings zijn vijfde positie gehandhaafd. Met alleen de tien kilometer nog te schaatsen, lijkt een plaats op het podium een illusie.
Lees verder

LIVE. Aftrap in Gent: schittert Refaelov in zijn eerste wedstrijd als Gouden Schoen?
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

INTERVIEW. Vaccinoloog Corinne Vandermeulen: "Jongeren moeten gevaccineerd worden vóór hun ouders"
België had zich met de aanpak van deze pandemie internationaal kunnen onderscheiden, meent vaccinologe Corinne Vandermeulen (KU Leuven) in De Morgen. Maar al maanden stelt ze vast hoe traag we vooruit geraken. "In de zomer had er eigenlijk al een grote taskforce vaccinatie moeten zijn."
Lees verder