Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 januari 2021

Alerte buur merkt brand op tijdens dutje van bewoner: woning onbewoonbaar maar bewoner ongedeerd

HLN
Alerte buur merkt brand op tijdens dutje van bewoner: woning onbewoonbaar maar bewoner ongedeerd
Een alerte buur van van een huis in Zuiderbiesten 8 in Nazareth heeft zaterdagnamiddag erger voorkomen toen hij dikke rook vanonder het dak zag komen rond 15.30 uur door een brand. Hij waarschuwde de bewoner die net een dutje deed en niks in de gaten had van de brand. De schade aan het huis is helaas wel groot en onbewoonbaar. De bewoner wordt opgevangen bij familie of vrienden.
Lees verder

Jan Janssen over gestopte Tom Dumoulin: "Dit slaat in als een bom"
Jan Janssen (80), de Nederlandse Tourwinnaar in 1968, schrikt van het nieuws dat Tom Dumoulin (30) tijdelijk stopt als wielrenner. "Hij rijdt al anderhalf jaar achter zichzelf aan."
Lees verder

Boogerd begrijpt Dumoulin: "Tegen mij zeiden ze ook: 'wat zeik je nou met twee dikke auto's'"
Voor ex-wielrenner Michael Boogerd (48) komt het tijdelijk stoppen van Tom Dumoulin als een verrassing. Maar hij snapt Dumoulins beslissing. "Ik heb het zelf meegemaakt. De druk, de verwachtingen. Daar worstelde ik ook mee", zegt hij bij onze collega's van het AD.
Lees verder

Van Aert over tijdelijk afscheid Tom Dumoulin: "Hoop dat dit geen eindpunt voor hem is"
Wout van Aert verliest met Tom Dumoulin voor onbepaalde periode een ploegmaat bij Jumbo-Visma. De Nederlandse winnaar van de Giro van 2017 zet tijdelijk een punt achter z'n carrière. Van Aert reageerde na de Flandriencross in Hamme op het nieuws: "We wisten in de ploeg allemaal wat er speelde bij Tom."
Lees verder

Zoetemelk noemt besluit Dumoulin dapper: "Hopelijk komt hij terug, want ik zie hem graag fietsen"
Joop Zoetemelk, de winnaar van de Tour in 1980, spreekt van een 'dapper' besluit van Tom Dumoulin om zijn fiets tijdelijk aan de wilgen te hangen. "Ik vind het heel jammer om te horen, want ik geniet van hem als wielrenner."
Lees verder

Ploegleider Zeeman steunt Dumoulin: "Maar dit is wel heftig nieuws"
Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, noemt de beslissing van Tom Dumoulin om een pauze in zijn carrière in te lassen een uitkomst van een langer proces. Volgens Zeeman is er in het anderhalf jaar dat de Nederlandse ploeg samenwerkt met Dumoulin veel over gesproken en is er ook professionele hulp gezocht.
Lees verder

LIVE. Rode lantaarn Cercle gaat op bezoek bij KV Kortrijk
• 23ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Guldensporenstadion • Cercle staat laatste in de stand
Lees verder

LIVE. Trekt STVV de goede lijn door tegen Moeskroen?
• 23ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stayen • STVV pakte de afgelopen weken 15/18
Lees verder

Opnieuw doet een ex van Armie Hammer boekje open: "Hij sneed zijn initiaal in mijn heup"
Verhalen over de gewelddadige seksuele voorkeuren van Armie Hammer (34) blijven maar opduiken. Nu heeft zijn ex-vriendin Paige Lorenzo in de Daily Mail een boekje opengedaan over de vier maanden die ze met de acteur samen was. Zo beweert Paige dat hij met een mes de letter 'a' in de binnenkant van haar heup heeft gekrast.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku in de basis bij Inter op bezoek bij Udinese
• 19de speeldag Serie A • Aftrap: 18u • Dacia Arena • Inter is tweede op drie punten van leider Milan
Lees verder

Kim en Jochem uit 'Het Hoge Noorden': "Hier kunnen we aan het klassieke huisje-boompje-beestjeleven ontsnappen"
Uit de ratrace stappen, dat is de belangrijkste drijfveer van Vlamingen die een nieuw leven beginnen in Scandinavië. Ook al moeten ze er zonder veel luxe en ver van hun familie worstelen met de natuurelementen. "We wonen in een huurhuis en geven weinig geld uit aan materiële spullen", zegt Kim Broux, die vanaf 2 februari te zien is in 'Het Hoge Noorden' op Eén. "Ons geld stoppen we veel liever in bijzondere reiservaringen."
Lees verder

KV Mechelen boekt ruime zege tegen Eupen, dat goede reeks ziet gestuit
KV Mechelen heeft de pandoering tegen Standard doorgespoeld met een deugddoende overwinning. Tegen Eupen werd het 3-0. Man-in-vorm Geoffry Hairemans, Kerim Mrabti en Igor De Camargo scoorden Achter de Kazerne. Voor Eupen is het de eerste nederlaag in vijf wedstrijden.
Lees verder

KV Mechelen nestelt zich wat steviger in middenmoot na ruime zege tegen Eupen
De 0-4-pandoering van vorige woensdag tegen Standard is bij deze vergeten. KV Mechelen heeft met 3-0 gewonnen van Eupen. Hairemans, Mrabti en De Camargo tekenden voor de doelpunten.
Lees verder

De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: "Opgelicht door een van onze eigen mensen"
"De terugblik op 2020 is confronterend". Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt "de bevrijding eraan". Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
Lees verder

Stafchef van Spaanse leger neemt ontslag na corruptie met vaccins
In Spanje is er polemiek ontstaan over politici en militairen die ingeënt werden tegen het coronavirus, terwijl ze niet tot de prioritaire groepen behoren. Er rolden ook al enkele koppen, waaronder die van generaal Miguel Ángel Villarroya, de stafchef van het Spaanse leger.
Lees verder

Piers Morgan bindt strijd aan tegen coronakilo's: "Nog nooit zo zwaar geweest als nu"
Piers Morgan (55) is naar eigen zeggen "nog nooit zo zwaar geweest als nu". De Britse televisiepresentator is tijdens de coronalockdown flink aangekomen, zo geeft hij toe in een gesprek met Gabby Logan. Morgan is nu gestart met een streng dieet en fietst veel.
Lees verder

LIVE. Lautaro vergeet Lukaku aan te spelen en trapt op Udinese-doelman Musso
• 19de speeldag Serie A • Aftrap: 18u • Dacia Arena • Inter is tweede op drie punten van leider Milan
Lees verder

Transfer Talk. Botaka trekt naar Charleroi - Huuroplossing nakend voor Sanneh - DC United polste ook naar Brys
Bubacarr Sanneh lijkt op uitleenbasis op weg naar het Deense Aarhus. De 26-jarige verdediger, waar Anderlecht in de zomer van 2018 acht miljoen euro voor betaalde, komt niet aan spelen toe bij paars-wit. De onderhandelingen gaan de goeie richting uit, zo wordt bevestigd door Deense bronnen. De deal is zonder aankoopoptie.
Lees verder

Joe Biden had onderhoud met Mexicaanse president over migratie
Joe Biden heeft vandaag een onderhoud gehad met de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador. De nieuwe Amerikaanse president sprak met zijn collega onder meer over migratie en de coronacrisis.
Lees verder

LIVE. Nieuwkomer Pavlovic verdubbelt de voorsprong, Cercle nog eens op weg naar drie punten?
• 23ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Guldensporenstadion • Cercle staat laatste in de stand
Lees verder