Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

Acteur Peter Thyssen revalideert na twee weken ziekenhuis door Covid-19: “Virus heeft een serieus oorlogje gevoerd ...

HLN
Acteur Peter Thyssen revalideert na twee weken ziekenhuis door Covid-19: "Virus heeft een serieus oorlogje gevoerd in mijn lijf"
Hij is nog een beetje kortademig en snel moe, maar vooral opgelucht dat het ergste nu achter de rug is. Twee weken lang lag acteur Peter Thyssen gekluisterd aan een ziekenhuisbed door een besmetting met Covid-19. "De feestdagen zijn aan mij voorbijgegaan. Het mooiste cadeau is dat ik nu terug thuis ben bij mijn familie. Ik wist dat corona een vies beestje was, maar als je het zelf meemaakt… Mijn respect voor de zorgverleners is alleen maar groter geworden."
Lees verder

Ruim half miljard euro aan "slapende tegoeden" wachten op eigenaar
Er ligt in België 568 miljoen euro "te slapen" bij de fiscus. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen en anders na 30 jaar onherroepelijk in de staatskas belanden.
Lees verder

Nu te koop via een (prijzige) cursus: het succes van Boef en Lil Kleine
Het kost een flinke duit, maar dan willen bekende rappers best onthullen hoe ook jij kunt slagen in het leven. "Momentje hoor, ik ga even met Lil Kleine over mijn ondernemersplan overleggen."
Lees verder

Brugse koetspaarden zijn elk tot 50 kilo verdikt door corona: "Ze krijgen amper beweging en reageren ook al anders op auto's"
Extra zorgen, naast het financiële aspect, voor de Brugse koetsiers. De Brugse koetspaarden zijn te zwaar. Gemiddeld 50 kilogram per beest. Als je weet dat er in de Breydelstad tachtig geregistreerde paarden zijn, sleuren ze samen ... vier ton overgewicht mee. "Wat wil je? Tachtig procent van de tijd staan ze op stal. En het ziet er niet naar uit dat dit voor de paasvakantie zal veranderen", zucht koetsier Mark Wentein.
Lees verder

REPORTAGE. Met arbeidsinspectie op flitscontrole bij Audi: "De waarschuwingsfase is voorbij"
Telewerk is al twee maanden verplichte kost, maar schijnbaar verwarren we 'verplicht' met 'wenselijk'. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is het zat en gelooft evenmin dat iedereen om 7.30 uur op de E40 staat aan te schuiven om koffiekoeken te halen. Sinds deze week zijn er bij de bedrijven strenge controles op telewerk. Wij mochten met de inspecteurs een kijkje nemen bij Audi in Vorst, waar alles op wieltjes liep.
Lees verder

OCAD-database telt 698 mensen geregistreerd als terrorist of extremist
Momenteel staan 698 terroristen of extremisten geregistreerd in de Gemeenschappelijke Gegevensbank (GGB), de door het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) beheerde database. "Schrikwekkend veel", vindt Vlaams Belang-senator Guy D'haeseleer, die de cijfers opvroeg bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). "Daarbij staan 509 personen genoteerd als 'Foreign Terrorist Fighter' en 78 als 'haatprediker'", aldus nog D'haeseleer.
Lees verder

Evenementensector wéét hoe ze kan helpen: "Binnen 72 uur zijn wij klaar om 10.000 mensen per dág te vaccineren"
"Zodra wij van de overheid groen licht krijgen, staat hier 72 uur later een perfect functionerend vaccinatiecentrum dat tot 10.000 mensen per dag kan inenten." Zo maakt men zich alleen al bij de bekende AED Studios in Lint sterk, nu de evenementensector haast smeekt om de haperende 'Operatie Vaccinatie' te mogen bijstaan.
Lees verder

Fietser (58) verongelukt na botsing tegen paal van bushalte
Een vijftiger is woensdagavond om het leven gekomen, toen hij rond 22 uur op de Opitterkiezel in Bree tegen een paal botste. Het ging om een paal waaraan de dienstregeling van de bussen van De Lijn bevestigd is.
Lees verder

Officieel: Club Brugge huurt Stefano Denswil tot eind dit seizoen van Bologna
Done deal. Club Brugge haalt Stefano Denswil (27) terug naar Jan Breydel. Blauw-zwart huurt de Nederlandse verdediger tot het einde van dit seizoen van Serie A-club Bologna, zonder aankoopoptie.
Lees verder

Bestorming van parlement: kan dat ook bij ons? "Ook hier zijn extremistische groepjes, die enkel wachten op de juiste vonk"
De beelden van Trumpsupporters die het Capitool bestormden in Washington gingen de wereld rond. Ook in ons land keken we er met open mond naar. Maar het valt niet uit te sluiten dat ook hier radicale burgers tot actie overgaan, zegt een terreurexpert. "Het extremistische gedachtegoed is afgelopen jaar enórm toegenomen."
Lees verder

Tom Waes denkt aan tweede seizoen 'Kamp Waes': "Als we het beter kunnen maken, waarom niet?"
'Reizen Waes' was al langer een vaste waarde, maar ook met zijn programma 'Kamp Waes' kon Tom Waes (52) vorig jaar maar liefst twee miljoen Vlaamse kijkers verleiden. In de reeks werden vijftien Vlamingen die door Tom werden geselecteerd een week lang uitgedaagd door de Special Forces, maar komt er ook een tweede seizoen?
Lees verder

Transfer Talk. Tau verlaat Anderlecht - RC Genk haalt Amerikaanse international - AA Gent verhuurt overbodige middenvelder
Tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

38-jarige Spanjaard Francisco Ventoso zet punt achter wielerloopbaan
De 38-jarige Spanjaard Francisco José Ventoso hangt de fiets aan de haak. Dat maakte hij via Instagram bekend.
Lees verder

De Lijn belooft stadskernen emissievrij te bedienen met 400 elektrische bussen tegen 2025
De Lijn zal 400 elektrische bussen tegen 2025 aankopen. Na de bestelling van 200 e-bussen die De Lijn in december 2020 heeft aangekondigd, volgt er een bijkomende bestelling van minstens nog eens 200 elektrische bussen.
Lees verder

Ryanair dreigt met meer ontslagen in België
Luchtvaartmaatschappij Ryanair dreigt met nog meer ontslagen in België. Dat blijkt uit een interne mail van CEO Eddie Wilson aan het personeel, die Belga kon inkijken. De ontslagen zouden nog voor het eind van deze maand bekendgemaakt worden. Vrijdag staat een eerste ondernemingsraad gepland, waar de kwestie mogelijk al een keer wordt aangekaart, zegt vakbondsman Didier Lebbe (CNE).
Lees verder

Jay Kay van Jamiroquai: "Ik hoorde niet bij Capitool-bestormers"
Jay Kay, frontman van de band Jamiroquai, heeft zijn volgers op het hart gedrukt dat hij niet een van de Capitool-bestormers was. Sommigen dachten hem gespot te hebben omdat er een man rondliep met een hoofdtooi zoals Jay (51) die ook vaak draagt tijdens optredens.
Lees verder

ANALYSE. Hoe "een heel klein beetje oorlog" president Biden misschien juist kan helpen
Dat de verdeeldheid in de VS nu zelfs doden eist tot in het parlement, doet het ergste vrezen voor Joe Biden. Wat een puinhoop krijgt die op zijn bord! Of gaat het hem juist helpen dat de woede die zijn voorganger vier jaar lang heeft opgestookt, nu zo ontaard is? Om het met de woorden van zanger Stijn Meuris te zeggen: "Zou een heel klein beetje oorlog soms niet beter kunnen zijn?"
Lees verder

Bitcoin overschrijdt (eventjes) de kaap van 40.000 dollar
De virtuele munt bitcoin noteert nieuwe hoogtes. Zo is de bitcoin vanavond even de grens van 40.000 dollar gepasseerd, alweer een absoluut record.
Lees verder

Ivan Leko spreekt voor het eerst over zijn vertrek naar China: "In mijn leven kwam geld nog nooit op de eerste plaats. Nu ook niet"
Salukes Antwerp FC, 你好 (nǐ hǎo, Chinees voor 'hallo') Shanghai SIPG. De ene havenstad voor de andere. Zaterdag, even na de middag, stapt Ivan Leko (42) het vliegtuig op, bestemming Zürich. Van daaruit vliegt hij zondagavond door naar China. Een mens moet er wat voor over hebben, nietwaar? Tussen alle covid-tests en regelingen door maakte Leko, één oog op de Great Old, één op de Red Eagles, nog heel even tijd voor een afscheidsinterview.
Lees verder

Democratische leider Schumer wil dat Pence Trump afzet: "Gebruik 25ste amendement"
De leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, wil dat vicepresident Mike Pence en de rest van het kabinet president Donald Trump uit zijn functie ontheffen. Hij zegt dat zij direct gebruik moeten maken van het '25th amendment'.
Lees verder