Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Aardt Avenatti wel op de Bosuil? “Hij sprong eruit”

HLN
Aardt Avenatti wel op de Bosuil? "Hij sprong eruit"
Niet Adolfo Gaich, wél Felipe Avenatti (27). Geen dure Argentijn maar een goedkopere Uruguayaan. Royal Antwerp FC heeft een nieuwe spits, gehuurd tot het einde van het seizoen mét aankoopoptie. Aan de oevers van de Maas aardde hij nooit, benieuwd of het aan de Schelde wél werkt voor 'Air Avenatti'.
Lees verder

Nieuwe Tesla Model S: 1.100 pk sterk, 840 kilometer rijbereik én een afgezaagd stuurwiel zoals in Knight Rider
Tesla heeft het Model S en Model X Plaid en Plaid+ online gezet. De auto's krijgen drie elektromotoren en asfaltverzengende prestaties. Én het stuur van KITT uit eighties-serie Knight Rider.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt licht, in totaal raakten al meer dan 700.000 mensen besmet
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In totaal raakten nu al meer dan 700.000 mensen besmet. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames toont dan weer een zeer lichte daling van 1 procent in vergelijking met de vorige periode. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt licht, in totaal raakten al meer dan 700.000 mensen besmet
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In totaal raakten nu al meer dan 700.000 mensen besmet. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames toont dan weer een zeer lichte daling van 1 procent in vergelijking met de vorige periode. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Populariteit Vlaamse universiteiten en hogescholen groeit bij buitenlandse studenten
In tien jaar tijd is het aantal studenten met een niet-Belgische nationaliteit aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten met bijna 90 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid voor CD&V Loes Vandromme bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft opgevraagd. Vooral studenten uit onze buurlanden vinden de weg naar het Vlaamse hoger onderwijs.
Lees verder

Nederlands bouwbedrijf zoekt relschoppers en gaat viraal: "Je mag zoveel stenen gooien als je wil"
Nederland likt zijn wonden na de protesten tegen een corona-avondklok, die vorig weekend en begin deze week uitmondden in rellen. Op veel plekken zijn relschoppers niet welkom, maar bij het bouwbedrijf van Wesley van den Broek (31) nét wel. Hij plaatste als grap een oproep op Facebook. "Voor alle relschoppers, je mag bij ons zoveel stenen gooien als je wil. Hoe sneller, hoe beter."
Lees verder

Philippe Gilbert hervat zondag met klein hartje: "Conditie was nul"
Vier maanden nadat hij met een pijnlijke en gezwollen knie uit de BinckBank Tour stapte, maakt Philippe Gilbert (38) zijn rentree in het peloton. Met een klein hartje. "Het is te vroeg voor resultaten."
Lees verder

Axiom Space kiest vier mannen uit die als ruimtetoeristen naar ISS zullen vliegen: "Begin van nieuw tijdperk"
Axiom Space heeft vier mannen van de VS, Canada en Israël uitgekozen om naar het internationaal ruimtestation ISS te reizen als betalende toerist. Dat meldt de Canadese start-up.
Lees verder

Vandaag valt beslissing: worden kemphanen Lukaku en Zlatan gestraft voor hun scheldpartij?
Vandaag bekijken de disciplinaire instanties van de Italiaanse voetbalbond FIGC de ruzie tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. Explosieve details worden niet verwacht. De Kemphanen ontsnappen wellicht aan een schorsing voor hun scheldpartij.
Lees verder

'Verboden' docu over Britse koninklijke familie offline gehaald
De BBC-documentaire over de Britse koninklijke familie, waarvan de vertoning in 1972 door Queen Elizabeth werd verboden, is offline gehaald. De 110 minuten durende film dook een paar weken geleden op op YouTube, maar is daar inmiddels verwijderd.
Lees verder

Franse agenten negeren avondklok en dansen de Macarena op het commissariaat
Beelden van Parijse agenten die tijdens de avondklok allesbehalve 'corona-proof' een feestje bouwen op het commissariaat en de Macarena dansen, leiden tot ophef in Frankrijk.
Lees verder

Quarantaine zit er voor (bijna) iedereen op, tennistoppers spelen meteen voor volle arena's: "Dit maakt ons jaar goed"
Eindelijk vrijheid. Gisteren en vanmorgen is het grootste deel van 1.250 Australian Open-deelnemers ontheven van hun quarantaineplicht. Twee weken zaten ze opgesloten op hun hotelkamer, 72 spelers mochten zelfs hélemaal niet naar buiten na een positief geval op hun vlucht.
Lees verder

Deze factoren hebben het meest invloed op jouw verloning
Je loon is geen toevallige som die je baas voor je wist op te diepen. Het komt tot stand door een heleboel factoren en mechanismen, die maken dat er grote onderlinge verschillen kunnen zijn. Jobat.be zet alles op een rij.
Lees verder

Deze zomer of dit najaar toch op reis? Onze geldexpert legt uit waar je rekening mee moet houden voor je reisverzekering
Al zeker tot 1 maart is reizen verboden, maar wie al wil boeken voor de zomer en het najaar, doet dat het liefst goed verzekerd. Hoe interessant is een reisverzekering? Welke soorten zijn op de markt? En kan je de uitbraak van het coronavirus inroepen om je reis te annuleren en terugbetaling te vragen? Onze geldexpert Paul D'Hoore vertelt waar je allemaal op moet letten. "Ga je niet op reis dit jaar? Zeg je reisverzekering tijdig op."
Lees verder

Igor de Camargo breekt 66 jaar oud record bij KV Mechelen: "Waardevolle speler én mens"
Het ontglipte ons een kleine week geleden, Igor de Camargo's nieuwe record. Dus bij deze: de Braziliaanse Belg is sinds zijn goal tegen Eupen de oudste doelpuntenmaker ooit voor KV Mechelen. "Hij is een voorbeeld", zegt club-icoon Piet den Boer.
Lees verder

Eerste trailer 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' belooft wijn, liefde én geheimen
Vanaf 1 februari kan je op Streamz genieten van de nieuwe fictiereeks 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'. De eerste trailer, die deze ochtend werd vrijgegeven, belooft alvast veel goeds.
Lees verder

Dubbel zoveel illegale sigaretten in beslag genomen
Vorig jaar werden in België bijna 410 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen, twee keer zoveel als het jaar ervoor. Dat melden de kranten van de groep Sudpresse, op basis van cijfers van de Douane. Daarnaast werden 18 productielocaties voor nagemaakte tabak en sigaretten ontmanteld, tegen 14 in 2019.
Lees verder

Assita Kanko kandidaat-ondervoorzitter bij N-VA
Europees Parlementslid Assita Kanko (40) stelt zich kandidaat voor het ondervoorzitterschap van haar partij N-VA. Dat hebben meerdere bronnen bevestigd aan de redactie van Het Nieuwsblad. Kanko is pas sinds eind 2018 lid van N-VA. Voordien was ze in de Brusselse gemeente Elsene actief bij de MR. Binnenkort verhuist ze naar Vilvoorde, om de partij daar te versterken.
Lees verder

"Man met de hoorns" wil getuigen tegen Trump tijdens impeachmentproces
De QAnon-sjamaan, die tijdens de bestorming op het Capitool in het oog sprong met zijn opvallende outfit, zegt zwaar teleurgesteld te zijn in Donald Trump. Volgens zijn advocaat is hij dan ook bereid om het impeachmentproces tegen Trump bij te wonen en om er te getuigen tegen de voormalige president.
Lees verder

WhatsApp vraagt voortaan om biometrische data op laptop
WhatsApp vraagt gebruikers voortaan om biometrische data als ze gebruik willen maken van Web of Desktop, de apps waarmee je je gesprekken op je laptop kunt bekijken. Dat heeft de populaire chat-app via Twitter bekendgemaakt.
Lees verder