Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

Aardbeving in Indonesië eist tientallen levens

HLN
Aardbeving in Indonesië eist tientallen levens
Het Indonesische eiland Sulawesi is opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,2. Verschillende gebouwen waaronder een ziekenhuis zijn ingestort, zo meldt het agentschap voor rampenbestrijding. Zeker 34 mensen zijn omgekomen. Ook raakten honderden mensen gewond.
Lees verder

Strengere regels op komst voor teruggekeerde reizigers: iedereen testen, ook wie minder dan 48 uur in het buitenland was?
Het Overlegcomité zal normaal gezien al voor volgende week vrijdag samenkomen om zich te buigen over strengere regels voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Vanavond krijgt de regering daarover het advies van de experten. Het ziet ernaar uit dat zij zullen vragen om minstens elke reiziger te laten testen, ook als die minder dan 48 uur in het buitenland was.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen lijkt te stabiliseren, andere cijfers dalen wel nog
Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen tegenover vorige week, al is er op dagbasis een stabilisatie te zien. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Zidane blijft geduld uitoefenen: "We moeten Eden vertrouwen blijven geven"
Real Madrid-coach Zinédine Zidane wilde in Malaga geen drama maken van de uitschakeling van de Madrilenen in de halve finales van de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao. Real verloor met 2-1. Eden Hazard stond aan de aftrap bij de Koninklijke, maar maakte opnieuw geen grootse indruk. Hij werd na 67 minuten naar de kant gehaald.
Lees verder

Zidane blijft geduld uitoefenen: "We moeten Eden vertrouwen blijven geven"
Real Madrid-coach Zinédine Zidane wilde in Malaga geen drama maken van de uitschakeling van de Madrilenen in de halve finales van de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao. Real verloor met 2-1. Eden Hazard stond aan de aftrap bij de Koninklijke, maar maakte opnieuw geen grootse indruk. Hij werd na 67 minuten naar de kant gehaald.
Lees verder

Opnieuw een primeur in 'Blind getrouwd': voor het eerst stappen vijftigplussers in huwelijksbootje
Na het ontroerende avontuur van Christophe (38) en Nick (38), vorig seizoen het eerste homokoppel in 'Blind getrouwd', leggen nu twee vijftigplussers hun huwelijksgeluk in handen van de wetenschap. En delen ze hun primeur in moeilijke coronatijden met heel Vlaanderen.
Lees verder

Een op de 7 jonge bestuurders gebruikt regelmatig lachgas achter het stuur
Zes procent van de Belgische bestuurders rijdt minstens één keer per maand met de wagen na het gebruiken van lachgas. Bij jonge bestuurders is het probleem nog groter: 1 op de 7 bestuurders tussen 18 en 34 jaar en in Brussel zelfs 1 op de 3 jongere mannelijke bestuurders gebruikt dit product maandelijks alvorens de weg op te gaan. Dat blijkt uit een enquête bij een staal van 6.000 Belgen van Vias institute. Het verkeersinstituut waarschuwt donderdag samen met het Antigifcentrum voor de gevolgen op korte en lange termijn van lachgas, zowel op het vlak van verkeersveiligheid als gezondheid.
Lees verder

ANNO 2021. Rutger Beke (43): "Als je je op je 37ste voor het eerst op de arbeidsmarkt meldt, schrik je toch"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Rutger Beke (43), ex-triatleet, meervoudig Belgisch kampioen kwarttriatlon en lange afstand, haalde twee keer het podium in de Ironman, en werkt nu bij Decathlon.
Lees verder

Koud en overwegend droog, maar lokaal is nog een sneeuwbui mogelijk
In heel het land vriest het vrijdagochtend. Het blijft daarbij overwegend droog met soms opklaringen, maar vaak toch ook nog vrij veel wolkenvelden. Hieruit kan lokaal een sneeuwbuitje vallen. Het is koud bij maxima van ­-3 à ­-4 graden in de Hoge Ardennen tot +1 of hier en daar +2 graden in Laag­- en Midden­-België. Vooral 's ochtends is er gevaar voor ijsplekken en in sommige streken, waar het blijft vriezen, is dat de hele dag. Dat meldt het KMI. Omwille van de vriestemperaturen en de bijhorende gladheid op de wegen geldt 's ochtends code 'geel' in heel het land.
Lees verder

NBA-wedstrijd tussen Indiana en Phoenix uitgesteld door groot aantal coronagevallen
Het duel tussen de Indiana Pacers en de Phoenix Suns, dat komende zaterdag gepland stond, is de volgende wedstrijd in de NBA die uitgesteld wordt. Dat maakte de basketballiga bekend. Bij de Suns zijn er te veel coronagevallen.
Lees verder

Zwemtrainer Ronald Gaastra begeleidt dit jaar ook golfer Thomas Pieters: "Richting top tien van de wereld helpen"
Ronald Gaastra, succescoach in het Belgische zwemmen, begeleidt in 2021 ook topgolfer Thomas Pieters. Als consultant en prestatiecoach helpt hij de planning van zijn golfteam opmaken. Hoe komt de zwemtrainer plots in het golf terecht en hoe denkt hij Pieters naar de top te kunnen loodsen?
Lees verder

Nadal is er al, maar wie haalt nog de Australian Open?
Terwijl de spelers dezer dagen binnenstromen in Australië om twee weken in quarantaine te gaan en zich voor te bereiden op de Australian Open, blijft de coronacrisis als een donkere wolk boven het evenement hangen.
Lees verder

Belgen hechten het meeste belang aan salarispakket
Voor de Belg is het salarispakket de belangrijkste factor op werkvlak. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van SD Worx, uitgevoerd in vijf Europese landen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk). Toch vindt bijna de helft van de Belgen het moeilijk om over loon te onderhandelen. De jobinhoud en de jobzekerheid komen op plaatsen twee en drie.
Lees verder

Ex klaagt Gers Pardoel aan voor intimidatie en geweld
De Nederlandse zanger Gers Pardoel (39) is door z'n ex-vriendin Selina van Gool (35) aangeklaagd wegens huisvredebreuk, intimidatie, geweld en bedreiging. Dat schrijft het weekblad Weekend.
Lees verder

Samsung verhuurt nu ook smartphones in België
Het Zuid-Koreaanse smartphonebedrijf Samsung biedt consumenten de mogelijkheid om de nieuwste smartphones van het bedrijf te huren voor een vast maandelijks bedrag. Daarmee is het de eerste smartphonefabrikant in ons land die deze service aanbiedt.
Lees verder

Acteur Koen Van Impe stapt in huwelijksbootje met 25 jaar jongere vriendin
Koen Van Impe (57), onder meer bekend van z'n rollen in 'Salamander' en 'Aspe', heeft donderdag het jawoord gegeven aan z'n 25 jaar jongere vriendin Anastasia (32). "We zullen blijven ambras maken zoals voordien", lacht hij in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Nieuwe talen leren zit in de lift: hoe interessant is het voor je carrière?
In een drietalig land is het niet meer dan logisch dat kennis van de landstalen ook op professioneel vlak een troef kan zijn. Veel mensen hebben dan ook van de lockdowns gebruikgemaakt om hun talenkennis op te schroeven. Jobat.be licht toe.
Lees verder

Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetsproducten: "Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De wereld mag dan al in een desinfecterende kramp geschoten zijn, Joris Jansen (29) ziet vooral toekomst in gezondere, ecologische schoonmaakmiddelen. Tijdens zijn ingenieursstudies raakte de jongeman zo gepassioneerd door de heilzame werking van goede bacteriën, dat hij een veelbelovend carrièrepad verliet voor zijn eigen start-up in reinigingsproducten op basis van probiotica. "Sinds februari teer ik op mijn spaargeld. Daarvan heb ik 15.000 euro in mijn start-up geïnvesteerd. Met wat er overblijft, zo'n 30.000 euro, kan ik in het slechtste geval nog enkele jaren verder."
Lees verder

Dit zijn de nieuwe wielershirts voor 2021
Een nieuw jaar, een nieuw wielertenue. Verschillende ploegen gooiden voor 2021 de boeg volledig om, terwijl andere formaties niet veel veranderden. Hieronder een bundeling van alle outfits die officieel bekend zijn.
Lees verder

Zes dagen voor vertrek Trump opnieuw federale executie uitgevoerd
Amerikaanse federale autoriteiten hebben donderdag een voormalige drugshandelaar geëxecuteerd. Corey Johnson werd ter dood veroordeeld voor zeven moorden in het drugsmilieu. Vrijdag staat de laatste federale executie voor het vertrek van president Trump uit het Witte Huis op de planning.
Lees verder