Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

4 gemakkelijke tips om saaie outfits instant naar een hoger niveau te tillen

HLN
4 gemakkelijke tips om saaie outfits instant naar een hoger niveau te tillen
Nu de feestdagen voorbij zijn en onze wintertenues er allesbehalve uitnodigend uitzien, kan het verleidelijk zijn om ons te laten gaan tijdens de solden. Een winkelmandje is snel gevuld, maar het kost je een hele duit en het is niet goed voor het milieu. Daarnaast heb je vaak veel meer in je kast dan je denkt. Deze tips bewijzen dat je met kleine details je garderobe volledig nieuw leven in kan blazen. En omdat we je retail therapy niet willen ontnemen, tonen we ook waar je deze accessoires mét korting kan scoren.
Lees verder

Acht jaar cel wegens poging moord op toevallige voorbijganger: "Jens vormde geen gevaar, toch kreeg hij een mes in de rug"
Michel D.B. (69) uit Erembodegem is dinsdag door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf wegens poging moord. In april vorig jaar, in volle lockdown, stak hij tot vier keer toe een 28-jarige man met een mes, nadat hij die bij hem thuis had binnen gevraagd. Het gerecht gaat uit van een seksueel motief, maar de verklaringen van de betrokkenen lopen uiteen. Dat D.B. zichzelf eerder als slachtoffer zag, zint de rechter niet.
Lees verder

Vrouwelijke cipier gewond na aanval scherp voorwerp in Gentse gevangenis
In de gevangenis van Gent in de Nieuwewandeling is dinsdagochtend een cipier aangevallen door een gedetineerde met een scherp voorwerp. Zij raakte daarbij gewond. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht dat ondertussen al verlaten.
Lees verder

Vrouwelijke cipier gewond na aanval met schaar in Gentse gevangenis
In de gevangenis van Gent in de Nieuwewandeling is dinsdagochtend een cipier aangevallen door een gedetineerde met een stompe schaar . Zij raakte daarbij gewond. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht dat ondertussen al verlaten. De gedetineerde zou psychologische hulp nodig hebben.
Lees verder

Strakkere billen? Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen: "Je bilspieren optimaal trainen kan alleen als je de drie betrokken spiergroepen aanspreekt"
Het goede voornemen om meer te bewegen in 2021? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Want om in conditie te raken en blijven, heb je geen dure attributen of prijzig fitnessabonnement nodig. De volgende work-out bezorgt je een stel billen waar zelfs Kim Kardashian jaloers op is.
Lees verder

Vercauteren laat deur op een kier voor Lamkel Zé en stelt bij voorstelling dat Antwerp voor hem juiste club op juiste moment is
Gisteren per privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens nog opgepikt in Rusland, vanmorgen al op de Bosuil om via een online persmoment uitleg te geven bij zijn aanstelling als nieuwe coach van de 'Great Old'. Voor Frank Vercauteren (64) is Royal Antwerp FC de juiste club op het juiste moment, zo stelde hij. De trainer gaf ook toe dat hij voor Genk kon gekozen hebben en zei dat het de bedoeling is om langer te blijven dan de vijf maanden waarvoor hij nu getekend heeft. Zondag speelt Antwerp een regionale derby op het veld van KV Mechelen. Afwachten of Vercauteren dan al op de bank zit.
Lees verder

KIJK LIVE. Vercauteren geeft eerste persconferentie als coach van Antwerp: "Het kon ook Genk geweest zijn"
Gisteren per privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens nog opgepikt in Rusland, vanmorgen al op de Bosuil om via een online persmoment uitleg te geven bij zijn aanstelling als nieuwe coach van de 'Great Old'. Frank Vercauteren en Royal Antwerp FC vonden gisteravond laat na drie uur onderhandelen een akkoord om al zeker samen te werken tot het einde van het seizoen. Zondag speelt Antwerp een regionale derby op het veld van KV Mechelen. Volg de voorstelling van Vercauteren hier live.
Lees verder

Zwangere influencer-mama Emily (36) onverwacht overleden, laat man en 4 kinderen na
Een zwangere influencer die blogde over haar vier jonge kinderen, is enkele dagen voor kerst onverwacht overleden. De Amerikaanse Emily Mitchell (36) met meer dan 167.000 volgers op Instagram, had begin vorige maand haar vijfde zwangerschap bekendgemaakt.
Lees verder

Slecht signaal in de aanloop naar de Olympische Spelen: grootste Japanse sumokampioen test positief
In Japan is de belangrijkste sumoworstelaar, de 35-jarige Hakuho, besmet met het coronavirus. Nieuws dat ze in het land, met de oog op de Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus, kunnen missen als kiespijn.
Lees verder

Tien verdachten aanslagen doorverwezen naar hof van assisen
Tien verdachten van de aanslagen van 22 maart 2016 moeten voor het hof van assisen verschijnen. Dat heeft de Brusselse raadkamer dinsdag beslist.
Lees verder

Tien verdachten aanslagen 22 maart doorverwezen naar hof van assisen, drie personen buiten vervolging gesteld
Tien verdachten van de aanslagen van 22 maart 2016 moeten voor het hof van assisen verschijnen. Dat heeft de Brusselse raadkamer dinsdag beslist.
Lees verder

Bewoners luxehotel halen slag thuis: organisatoren Australian Open moeten op zoek naar nieuwe locatie om tennissers onder te brengen
De organisatie van de Australian Open moet op zoek naar een nieuwe locatie om de tennissers onder te brengen tijdens de verplichte quarantaineperiode voor het toernooi. De eigenaars van appartementen in een luxehotel in Melbourne dat eerst was voorzien als accommodatie, dreigden met juridische actie en haalden hun slag thuis.
Lees verder

Rechterhand Boris Johnson waarschuwt: "Nieuwe lockdown in Engeland zal tot maart blijven gelden"
Pas in maart zullen versoepelingen mogelijk zijn op de maandag afgekondigde lockdown in Engeland. Daarvoor heeft Michael Gove, als minister voor Kabinetszaken de rechterhand van premier Boris Johnson, dinsdag gewaarschuwd in een interview met Sky News. "Begin maart zouden we enkele van de beperkingen moeten kunnen opheffen, maar niet noodzakelijk allemaal", aldus Gove. "We doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te vaccineren, zodat we de beperkingen geleidelijk kunnen beginnen opheffen", klonk het nog.
Lees verder

Verdeeldheid was nooit eerder zo groot bij de acteurs van 'F.C. De Kampioenen': "Het is mooi afgerond, laat dit maar het einde zijn"
Met hun kerstspecial vestigden de Kampioenen een historisch kijkcijfer­record, maar er kwam ook snoeiharde kritiek. Genoeg stof om na te denken over een doorstart, en in welke vorm die er dan zou moeten komen. Bij de acteurs blijken de meningen bijzonder verdeeld. "Het succes uitmelken met jongere acteurs lijkt me alvast geen goede zet", stelt Marijn Devalck (69), maar niet iedereen is het daarmee eens.
Lees verder

Verdeeldheid over de toekomst was nooit eerder zo groot bij de acteurs van 'F.C. De Kampioenen': "Het is mooi afgerond, laat dit maar het einde zijn"
Met hun kerstspecial vestigden de Kampioenen een historisch kijkcijfer­record, maar er kwam ook snoeiharde kritiek. Genoeg stof om na te denken over een doorstart, en in welke vorm die er dan zou moeten komen. Bij de acteurs blijken de meningen bijzonder verdeeld. "Het succes uitmelken met jongere acteurs lijkt me alvast geen goede zet", stelt Marijn Devalck (69).
Lees verder

Sporen onbemande camera's binnenkort gsm-gebruik achter het stuur op?
Gsm'en achter het stuur is een misdrijf waar heel wat bestuurders zich nog dagelijks schuldig aan maken. Kamerlid Joris Vandenbroucke (sp.a) vindt dat nieuwe onbemande camera's die bestuurders in de toekomst moeten kunnen opsporen. Hij diende een wetsvoorstel in om ongevallen door onoplettendheden drastisch te verminderen.
Lees verder

Israël nu al aan 1,2 miljoen vaccinaties in twee weken tijd. Hoe doen ze het? En kan België er iets van leren?
Israël geeft momenteel iedereen het nakijken bij het vaccineren van haar inwoners tegen het coronavirus. In goed twee weken tijd werden al 1,2 miljoen mensen ingeënt. In geen enkel ander land ter wereld kreeg al zo een groot deel van de bevolking een prik. Hoe heeft Israël dat voor elkaar gekregen? En kunnen wij in België er iets van leren?
Lees verder

Spanje telde in november ruim 28.000 Belgische toeristen
In Spanje zijn in november 28.370 toeristen uit België aangekomen. Dat is 79,7 procent minder dan in dezelfde maand in 2019. Dat blijkt uit een eerste raming die het Spaanse statistiekbureau INE dinsdag heeft vrijgegeven.
Lees verder

Poetin en Merkel bespreken mogelijke samenwerking vaccinproductie
De Russische president Vladimir Poetin en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben in een telefoongesprek de mogelijkheid besproken om gezamenlijke coronavaccins te gaan produceren. Dat maakte het Kremlin vandaag bekend.
Lees verder

Douane vestigt nieuw record in 2020 en onderschept 65 ton cocaïne: "Drugsbendes hebben geen last van corona"
Voor het drugsteam van de douane was 2020 een 'gewoon' jaar. De aanvoer van cocaïne naar de Antwerpse haven neemt verder toe, of er nu corona is of niet. De douane onderschepte een nieuw record van 65,4 ton coke. Het containerprogramma UNODC van de Verenigde Naties hield in Zuid-Amerika ook 25 ton tegen voor zij naar Antwerpen kon verscheept worden.
Lees verder