Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Zwitserse rechtbank annuleert achtjarige dopingschorsing van “De Lance Armstrong van het zwemmen’

Zwitserse rechtbank annuleert achtjarige dopingschorsing van "De Lance Armstrong van het zwemmen'

Een Zwitserse federale rechtbank heeft de dopingschorsing van acht jaar voor de Chinese zwemmer Sun Yang geannuleerd, zo maakte het hoogste gerechtshof in Zwitserland donderdag bekend in een persmededeling. De zaak moet nu opnieuw voor het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne komen.

Lees verder

Celtics kloppen Bucks na ultieme misser van Giannis Antetokounmpo

Boston Celtics heeft woensdag zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de NBA gewonnen. Na een thriller van formaat werd het 122-121 tegen Milwaukee Bucks.

Lees verder

Agentes staan machteloos tegenover 30 mannen op lockdownfeest in Anderlecht

Een video toont hoe de politie in de Brusselse gemeente Anderlecht 30 mannen betrapte op een lockdownfeest, maar die reageerden weinig sportief. Ze duwden de inspectrices aan de kant, en gingen één na één op de loop. 'Dit toont nog maar eens hoe moeilijk het werk in deze tijden is voor onze mensen', klinkt het in politiekringen.

Lees verder

Wie mag ik uitnodigen en wat mag ik doen met Kerstmis en Nieuwjaar?

Grote familiefeesten zijn uit den boze met Kerstmis en Nieuwjaar, als we een derde golf willen voorkomen. We zetten de regels voor een coronaveilig feest nog eens op een rij.

Lees verder

Fabio Jakobsen voor het eerst over doodsmak in Polen: 'Honderd keer dacht ik: dit is het, ik ga dood'

Vijf augustus 2020, eerste rit in de Ronde van Polen: Fabio Jakobsen, de Nederlandse sprinter van Deceuninck - Quick-Step, wordt in de massasprint aan 84 kilometer per uur in de dranghekken gereden door Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). De Nederlandse sprinter van Deceuninck - Quick-Step raakt zwaargewond. In het Algemeen Dagblad blikt Jakobsen nu voor het eerst terug. 'Groenewegen heeft gevraagd om me te ontmoeten, maar ik ben er nog niet aan toe', vertelt hij aan journalist en ex-renner Thijs Zonneveld.

Lees verder

Kerst met 11 miljoen Belgen en de koning

Zenders die de handen in elkaar slaan, Clouseau en Typh Barrow in dezelfde uitzending, en de koning erbovenop. Dat moet kerstavond zijn. Live te zien op bijna alle zenders.

Lees verder

Franse brandweer in Dover om vrachtwagenchauffeurs te testen

Frankrijk heeft 26 brandweerlieden naar Dover gestuurd met 10.000 coronatests, om te helpen bij het testen van de duizenden vrachtwagenchauffeurs die in de omgeving vaststaan.

Lees verder

Hond Macron in video over adoptie huisdieren

Nemo, de hond van de Franse president Emmanuel Macron, verscheen in een video op Instagram omtrent adoptie van huisdieren. Macron en zijn vrouw Brigitte adopteerden Nemo in 2017. Ze raden de Fransen aan een huisdier 'weloverwogen' te adopteren deze kerst.

Lees verder

Roger Federer en Serena Williams op deelnemerslijst Australian Open, wachten op Clijsters

De Zwitser Roger Federer en de Amerikaanse Serena Williams, beiden voormalige nummers een op de wereldranglijst, staan op de deelnemerslijst voor de Australian Open (8-21 februari), die donderdag werd bekendgemaakt. Voorlopig staan er vier Belgen op die deelnemerslijst. Voor Kim Clijsters is het afwachten of ze één van de vier overgebleven wildcards krijgt en neemt.

Lees verder

Katje Lee is terug in het land: 'Symbolisch mooi, zo net voor kerst'

Katje Lee is terug in België, bij zijn baasje Selena Ali. Dat bevestigt haar raadsman Anthony Godfroid. 'Het is symbolisch dat Lee net voor kerst terug thuis is.'

Lees verder

Met deze simpele test kunnen ziekenhuizen straks voorspellen of een coronapatiënt weer snel naar huis kan

Met een simpele test kunnen ziekenhuizen binnenkort voorspellen of een coronapatiënt snel weer naar huis kan dan wel intensieve zorgen nodig zal hebben. Een bloedstaal en zogeheten cellenteller volstaan dan om in enkele minuten een vrij accurate prognose te maken van het ziekteverloop.

Lees verder

Knuffelen op het voetbalveld mag niet meer: boetes tot 10.000 euro bij inbreuken op Covid-protocol

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste gisteren dat inbreuken op het Covid-protocol, zoals te innige vieringen na een doelpunt of wedstrijd, voortaan administratief bestraft zullen worden. De vergoedingen zullen door de Pro League integraal worden doorgestort aan Tele-Onthaal. De Pro League wil zo haar clubs nogmaals herinneren aan hun verantwoordelijkheden en haar steun en waardering uitspreken aan zij die in deze tijden een luisterend oor en een virtuele schouder bieden aan wie het nodig heeft.

Lees verder

Mogelijk nieuwe afleveringen van 'Sex and the city' op komst

Het ziet er steeds meer naar uit dat er nieuwe afleveringen komen van 'Sex and the city'. De legendarische HBO-reeks zou - eventjes - terugkeren naar HBO Max.

Lees verder

'Knuffelregel' voor kinderen komt hard aan: 'Dit is de regel te veel'

Min 12-jarigen tellen binnenshuis tóch mee als knuffelcontact. Minister Frank Vandenbroucke (SP.A) bracht daarover gisteren duidelijkheid. Maar veel politici en zelfs de corona-infolijn wiste dat niet. Net als de ouders zelf: 'Dit komt hard binnen.'

Lees verder

Basketbalmatch Oostende-Mechelen van tweede Kerstdag uitgesteld

De wedstrijd FILOU Oostende – Kangoeroes Basket Mechelen van zaterdag 26 december wordt uitgesteld wegens drie positieve Covid-19 gevallen bij FILOU Oostende. De liga neemt die beslissing conform artikel 31.c van het huishoudelijk reglement van de Pro Basketball League.

Lees verder

Griepvaccin beschikbaar voor iedereen

Het griepvaccin is voortaan beschikbaar voor iedereen. Er werd sinds de start van de vaccinatie, eind oktober, voorrang gegeven aan risicogroepen, maar die hebben intussen allemaal de kans gekregen om zich te laten inenten, aldus de Algemene Pharmaceutische Bond (APB).

Lees verder

'Januari, februari en maart worden nog lastig. Daarna komen betere tijden'

Zelf houdt hij zich uiteraard aan de opgelegde maatregelen. 'Maar ik besef goed dat de beperkingen op ons sociaal leven velen steeds zwaarder vallen', zegt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). 'Als we op kerst en oudjaar geen afstand houden, krijgen we half januari zonder pardon dramatische cijfers op ons bord.'

Lees verder

Kat Johnson vangt duif voor het oog van wachtende camera's

De onderhandelingen tussen Londen en Brussel over een post-Brexit akkoord hebben de hele nacht geduurd, maar witte rook is er nog niet. De Britse premier Boris Johnson kondigde donderdag wel al een persconferentie aan om de deal aan te kondigen, waardoor de pers klaarstaat voor zijn ambtswoning aan Downing Street 10. Johnson zelf liet zich nog niet zien, maar zijn kat Larry wist de pers wel te entertainen: hij spotte een duif en probeerde de vogel te vangen.

Lees verder

Johnson telt zijn zeges al: wie scoort waar in Brexit-akkoord?

Wie heeft de meeste zeges geboekt het Brexit-akkoord? Nog voor de deal helemaal rond is, is het politieke gespin begonnen. Vooral de Britse premier Johnson moet kunnen scoren.

Lees verder

Van Gucht legt de regels nog eens uit… met behulp van 'Thuis'

Viroloog Steven Van Gucht houdt zich tijdens de feestdagen uiteraard aan de maatregelen. Maar hij beseft dat anderen het daarmee wat moeilijker kunnen hebben. In het eindejaarprogramma 'Vrede op aarde' van Sven De Leijer legt Van Gucht de regels nogmaals uit. En hoe kan hij dat beter doen dan aan de hand van Vlaanderens favoriete soap 'Thuis'?

Lees verder

'Oef, er is een deal!'

Topman Pieter Timmermans van de werkgeverskoepel VBO reageert opgelucht op het nieuws dat er een akkoord is tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. 'Een fijn cadeau onder de kerstboom.'

Lees verder

Premier De Croo: 'Nu werk maken van een nieuwe, sterke relatie met het VK'

Premier Alexander De Croo (Open VLD) verwelkomt het bereikte Brexit-akkoord. 'Met een harde Brexit is iedereen slechter af. Dit akkoord helpt de grootste schok opvangen.'

Lees verder

Koning Filip: 'Weldra is dit alles voorbij'

Koning Filip zet zijn kerstboodschap helemaal in het teken van de strijd tegen het coronavirus. 'De dag komt dat we opnieuw ongedwongen met elkaar omgaan.'

Lees verder

Schotse premier woedend om uitsluiten van pootaardappelen in Brexit-akkoord

In het handelsakkoord dat de Europese Unie met het Verenigd Koninkrijk heeft gesloten is geen plaats voor de export van pootaardappelen. Een klap voor de Schotse aardappelboeren, die rekenen op twintig procent export naar het Europese vasteland. De Schotse premier Nicola Sturgeon is woedend.

Lees verder

Al 13 overlijdens na sintbezoek in woonzorgcentrum in Mol

Na het omstreden bezoek van een hulpsint in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn intussen 13 bewoners overleden die positief testten op het coronavirus. Dat zegt het gemeentebestuur. In totaal zijn al 121 bewoners besmet geraakt en het aantal bewoners met ernstige symptomen stijgt.

Lees verder

Paus roept op in God te blijven geloven

Ook in de meest slechte tijden moeten christenen vertrouwen in God blijven hebben. Dat zei paus Franciscus tijdens een sobere misviering op kerstavond, met een beperkt publiek en andere maatregelen tegen het coronavirus.

Lees verder

Verontwaardiging in VS nadat politie ongewapende zwarte man doodschiet

In de Verenigde Staten is opnieuw verontwaardiging ontstaan over politiegeweld, nadat agenten een ongewapende zwarte man hebben doodgeschoten in Columbus, in de staat Ohio. Drie weken eerder had zich in dezelfde stad al een gelijkaardig geval van politiegeweld voorgedaan.

Lees verder

Zonder de coronacrisis had u deze hartverwarmende video's nooit gezien

2020 zal altijd het jaar van het coronavirus zijn. En geloof het of niet: maar de coronacrisis heeft ook enkele positieve gevolgen gehad. In dit artikel blikken we terug op enkele hartverwarmende of positieve video's die we zonder de coronacrisis nooit gezien zouden hebben.

Lees verder

Stagnering van gemiddeld aantal nieuwe besmettingen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt te stagneren. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 14 en 21 december waren er gemiddeld 2.452,4 besmettingen, ongeveer even veel als de zeven dagen ervoor.

Lees verder

VK verlaat Erasmus en start eigen uitwisselingsprogramma

Als gevolg van de Brexit-handelsdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, stappen de Britten uit het Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten.

Lees verder

Neverland-ranch van Michael Jackson eindelijk verkocht

Neverland, de ranch van de in 2009 overleden popzanger Michael Jackson, is onlangs verkocht voor 22 miljoen dollar (ruim 18 miljoen euro). Dat meldt de krant The Wall Street Journal. In 2015 werd het domein nog voor 100 miljoen dollar te koop gezet.

Lees verder