Doorgaan naar hoofdcontent

Zie jij een job in hr wel zitten? Dit moet je weten over de sector (én je loon)

HLN
Zie jij een job in hr wel zitten? Dit moet je weten over de sector (én je loon)
De human resources (hr) is een sector in verandering, en dat komt niet alleen door de Covid-19-epidemie. In deze uitdagende omgeving vind je jobs van administratief medewerker tot managementniveau. Zit jij in de toekomst bij een sollicitatiegesprek aan de andere kant van de tafel? Jobat.be belicht de sector.
Lees verder

Europese bossen zouden dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen dankzij beter beheer
Volgens nieuw onderzoek van het Duitse onafhankelijke onderzoeksinstituut Naturwald Akademie zouden de bossen in de Europese Unie elk jaar dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen, op voorwaarde dat ze anders beheerd worden. Volgens Greenpeace Duitsland, dat de studie bestelde, moet er daarvoor jaarlijks een derde minder hout gekapt worden, wat ook de biodiversiteit ten goede komt.
Lees verder

KOERS KORT. Qhubeka gooit Fabio Aru een reddingsboei
Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT, heeft Fabio Aru aangetrokken. De dertigjarige Italiaan, die zijn contract bij UAE-Team Emirates zag aflopen, ondertekende bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team een contract voor één seizoen.
Lees verder

Neymar dropt bommetje: "Ik hoop volgend seizoen opnieuw met Messi samen te spelen"
Neymar heeft gisteravond na afloop van de 1-3 zege van PSG in de Champions League bij Manchester United de geruchten over zijn toekomst in Parijs opnieuw doen oplaaien. De Braziliaan zei volgend jaar graag opnieuw in één ploeg te spelen met Lionel Messi. De Argentijn is eind juni 2021 einde contract bij FC Barcelona en momenteel niet zinnens in Catalonië te blijven.
Lees verder

'The Incredible Hulk': Romelu Lukaku zuigt in Italië alle aandacht naar zich toe
Zijn sponsors zien het graag gebeuren. Maserati, Versace, Playstation. Als een magneet zuigt Romelu Lukaku de aandacht van de sportmedia naar zich toe. Met Zlatan en Ronaldo vecht hij dagelijks voor een plaatsje op de cover van zijn grootste sportkrant, La Gazzetta dello Sport. In zijn donderdageditie beeldt de roze krant hem af zoals u 'Big Rom' nog nooit zag: als de Incredible Hulk. De woordspeling erbij Lukakhulk is - eerlijk gezegd - minder geslaagd.
Lees verder

Eerste publieke vlucht met Boeing 737 MAX na vliegverbod
De eerste vlucht met de Boeing 737 MAX waar ook andere passagiers dan toezichthouders of luchtvaartpersoneel aan deelnamen is een feit. Een toestel van het geplaagde vliegtuigtype, dat wegens veiligheidszorgen meer dan anderhalf jaar niet mocht vliegen, heeft in de Verenigde Staten een drie kwartier durende vlucht afgerond met 87 journalisten aan boord.
Lees verder

Heb je ook levendigere, bizarre dromen 's nachts? Waarom we sinds de lockdown meer en anders dromen
Minder sociaal contact, meer angsten: het coronavirus beïnvloedt heel wat aspecten van ons dagelijkse leven. En een nieuw Braziliaans onderzoek bevestigt dat de pandemie ook een effect heeft op onze dromen. Die zijn donkerder en bozer dan ervoor.
Lees verder

Topoverleg over Belgische vaccinatiestrategie volop aan de gang: dit is wat we al weten
De acht ministers van Volksgezondheid in ons land zitten sinds 8 uur opnieuw samen. Op het programma: overleg over de vaccinatiestrategie. Om 11.30 uur volgt een persconferentie, waarop een concreet plan zou worden voorgesteld. Alles is live te volgen op HLN. Dit is wat we nu al weten.
Lees verder

Vandaag topopverleg over Belgische vaccinatiestrategie: dit is wat we al weten
De acht ministers van Volksgezondheid in ons land zitten sinds 8 uur opnieuw samen. Op het programma: overleg over de vaccinatiestrategie. Rond 11 uur volgt een persconferentie waarop een concreet plan zou worden voorgesteld. Je kan alles live volgen op HLN. VTM Nieuws brengt er om 11.45 uur ook een extra nieuwsflash over. Dit is wat we nu al weten.
Lees verder

Zo bevriend op tv, maar nijd in het echt: het rommelt bij de jury van 'Britain's Got Talent'
Zit er een haar in de boter bij de gezichten van 'Britain's Got Talent'? Volgens de Britse media lijkt alles erop te wijzen. Zo beweert jurylid David Walliams (49) dat hij al meer dan zes maanden lang 'genegeerd' wordt door Simon Cowell (61) en zitten Amanda Holden (49) en Alesha Dixon (42) in een dispuut verwikkeld over de enorme loonkloof tussen de juryleden.
Lees verder

48 NBA-spelers testen positief op corona
Drie weken voor het begin van het NBA-seizoen kan negen procent van de spelers niet trainen door Covid-19. De NBA liet gisteravond weten dat uit een eerste testronde, die doorging tussen 24 en 30 november, wel 48 van de geteste 546 spelers positief zijn bevonden. Ze zitten nu allen in afzondering. Het aantal positieve gevallen is een pak hoger dan deze zomer voor de herstart van de NBA in Florida.
Lees verder

Football Talk. Giovanni van Bronckhorst verlaat het Guangzhou R&F van Mousa Dembélé
Giovanni van Bronckhorst is niet langer coach van de Chinese eersteklasser Guangzhou R&F. De 45-jarige Nederlander nam woensdag, na afloop van de nederlaag met strafschoppen tegen Shandong Luneng in de kwartfinales van de Chinese beker, zijn ontslag. Van Bronckhorst was sinds begin januari coach van het team van voormalig Rode Duivel Mousa Dembélé. Als reden voor zijn vertrek gaf hij aan "meer tijd met zijn familie in Nederland te willen doorbrengen".
Lees verder

Grote ruildeal in NBA: Westbrook verlaat Houston voor Washington, Wall maakt omgekeerde beweging
Houston en Washington hebben in de NBA een grote ruildeal bekendgemaakt. Beide teams wisselen van spelverdeler. Russell Westbrook verlaat de Rockets voor de Wizards. John Wall neemt de omgekeerde weg. Houston krijgt verder ook de eerste keuze bij de draft in 2023.
Lees verder

Ben jij ook gek op groen? Dit boek toont de mooiste planteninterieurs én leert je alles over de verzorging
De trend om meer groen in je interieur te brengen, is duidelijk een blijver. Planten kleden een huis aan, geven je een goed gevoel door het contact met de natuur en ze zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Wil je zelf een mini-jungle aanleggen of eerder subtiel enkele originele planten integreren, maar weet je niet goed hoe? Dan haal je zeker inspiratie uit The Ultimate Wonderplants.
Lees verder

Straffe Charles op een wolk: "Hopelijk kan ik in Rome opnieuw scoren. Ik heb de smaak te pakken"
Vuurwerk. Charles De Ketelaere (19) had er al aangestoken nog vóór de fans van Club hun ploeg zo besloten te bedanken. Vanop de afterparty, met de Belgische tienersensatie van 2020: "Misschien ga ik eventjes op een wolk zitten."
Lees verder

De Grote Giroud-show: Fransman schrijft geschiedenis met 4 goals tegen Sevilla
Olivier Giroud schreef gisteravond geschiedenis. De Chelsea-spits tekende voor vier doelpunten in de Champions League-uitwedstrijd tegen Sevilla (0-4). De Fransman is nu met 34 jaar en 63 dagen de oudste speler op het kampioenenbal die (minimaal) een hattrick op zijn naam heeft gebracht.
Lees verder

Maradona junior beleefde afscheid van vader noodgedwongen vanuit Napels: "Hele week gehuild"
Het is inmiddels een week geleden dat Diego Armando Maradona op 60-jarige leeftijd na een hartaanval overleed in Buenos Aires. Zijn zoon Diego Armando Maradona Sinagra beleefde alles vanuit zijn woning in Napels, waar de quarantaineregels hem niet toestonden om direct naar Argentinië te reizen toen hij het nieuws hoorde.
Lees verder

Thijssen stopt met onmiddellijke ingang als bondscoach van de Red Panthers: "Voel dat het tijd is om deze pagina om te slaan"
Niels Thijssen stopt met onmiddellijke ingang als bondscoach van de Red Panthers, de Belgische hockeyvrouwen. Thijssen was sinds 2015 betrokken bij de nationale ploeg, eerst als assistent, dan als interim-coach en vanaf 2017 als voltijds hoofdcoach.
Lees verder

"België heeft op dit moment beste middenvelder en beste spits ter wereld": hoe kijken onze Nations League-tegenstanders naar de Rode Duivels?
Zouden Frankrijk, Italië en Spanje de Rode Duivels liefst willen vermijden in de halve finales van de Nations League in juni volgend jaar? Vandaag is het loting, wij stelden de vraag alvast aan prominenten van de drie tegenstanders.
Lees verder

Britse ministers: "Kans op brexitdeal binnen enkele dagen"
Er wordt goede vooruitgang geboekt in de onderhandelingen over een handelsdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Dat zei de Britse minister van Onderwijs Gavin Williamson tegen nieuwszender Sky. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveny, denkt dat Brussel en Londen binnen enkele dagen een brexitdeal zouden kunnen bereiken.
Lees verder