Doorgaan naar hoofdcontent

Wetenschappers: ‘Zonder sterke Europese respons verwachten we nieuwe infectiegolven’

Wetenschappers: 'Zonder sterke Europese respons verwachten we nieuwe infectiegolven'

Om nieuwe infectiegolven van het coronavirus te voorkomen, is een 'sterke, gecoördineerde Europese respons' nodig. Die dringende oproep lanceert de wetenschappelijke wereld in het medisch vaktijdschrift The Lancet.

Lees verder

Pelé feliciteert Messi na evenaring doelpuntrecord: "Ik bewonder je enorm"

De Braziliaanse voetballegende Pelé (80) heeft Lionel Messi proficiat gewenst nadat de Argentijnse ster van FC Barcelona zaterdag tegen Valencia zijn 643e doelpunt maakte voor de Catalaanse club. De 33-jarige Messi evenaarde zo Pelé als beste clubtopschutter ooit.

Lees verder

Organisatie Australian Open verwacht dat Roger Federer zal deelnemen: "Hij heeft zijn eerste ballen geslagen"

"Alle beste spelers, onder wie Roger Federer, hebben zich geëngageerd om naar Melbourne te komen", zo heeft Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open, verklaard. Het eerste grandslamtoernooi van het seizoen werd met drie weken uitgesteld en zal plaatsvinden van 8 tot en met 21 februari 2021.

Lees verder

Fauci over Kerstman: 'Geen zorgen, ik ben zelf naar de Noordpool gereisd'

De Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft de kinderen in het land gerustgesteld: de Kerstman zal geen superverspreider van het coronavirus worden en alle pakjes zullen op tijd komen.

Lees verder

Gesloten Nederlandse winkel heropent 250 meter verder in België

De zaakvoerster van kledingwinkel Dominique in Baarle-Nassau heeft de winkel tijdelijk 250 meter verhuisd. Zo staan de kledingrekken op Belgisch grondgebied en moet er geen rekening worden gehouden met de sluiting van niet-essentiële winkels in Nederland.

Lees verder

België blokkeert vanaf middernacht Brits vlieg- en treinverkeer voor 24 uur

Een nieuwe mutatie van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk baart zorgen. Nadat Nederland eerder al het luchtruim sloot voor Britten, heeft ook de Belgische federale regering besloten om vanaf klokslag middernacht vlieg- en treinverkeer van over het Kanaal niet binnen te laten, voorlopig voor 24 uur. Dat heeft premier Alexander De Croo aangekondigd in De Zevende Dag.

Lees verder

Zulte Waregem moet spits Tomas Chory 10 tot 12 weken missen

Zulte Waregem-aanvaller Tomas Chory is 10 tot 12 weken out met een zware enkelblessure. Die liep de 25-jarige Tsjech op tijdens de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Antwerp (0-1 zege). Dat heeft Essevee zondag bekendgemaakt.

Lees verder

België sluit grenzen voor reizigers Verenigd Koninkrijk na mutatie virus

Na Nederland voert ook België een inreisverbod in voor vluchten en Eurostar-ritten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het verbod gaat zondag om middernacht in en loopt minstens 24 uur.

Lees verder

Van Gucht: 'Virusremmers hadden al op de schappen kunnen liggen, als we dreiging van coronapandemie serieus hadden genomen'

'De virusremmers hadden al op de schappen kunnen liggen, als we de boodschappen over de dreiging van een coronapandemie serieus hadden genomen.' Dat heeft professor Steven Van Gucht zaterdag gezegd tijdens het Coronadebat 2.0 van het symposium 'Medische Wereld' en Kanaal Z.

Lees verder

Hondje overlijdt na wandeling aan Galgenweel: 'Dit is het leed dat u veroorzaakt'

Een Facebookpost van Caroline S. uit Linkeroever maakt heel wat los. Op de video die ze deelde, is haar zoon Louis te zien, die treurt bij hun dode hondje Romy in het dierencrematorium van Boom. Het hondje overleed nadat hij op een wandeling aan het Galgenweel iets had opgegeten. 'Dit is het leed dat u veroorzaakt.'

Lees verder

Red Panthers sluiten stage af met gelijkspel tegen Spanje

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 12) hebben zondag hun winterstage in het zuiden van Spanje afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen het gastland, zevende op de wereldranking. Bij de rust leidden de Red Panthers met 0-1 in Valencia.

Lees verder

Spuwende Marcus Thuram moet maandloon aan goed doel schenken na incident in Bundesliga: "Het was niet opzettelijk"

Borussia Mönchengladbach heeft zijn aanvaller Marcus Thuram (23) een sanctie opgelegd na het spuwincident van zaterdag. De Franse international moet een maandloon aan een goed doel schenken, zo maakte de Bundesliga-club zondag bekend.

Lees verder

Britten verlaten massaal hoofdstad na aankondiging strenge lockdown, ook in winkelstraten erg druk

Een heleboel Britten zijn zaterdagavond vertrokken uit Londen na de aankondiging van de nieuwe maatregelen. Zowel in de hoofdstad, het zuidoosten als oosten van Engeland geldt er vanaf zondagochtend opnieuw een strenge lockdown die al zeker tot 30 december zal duren. Ook in de winkelstraten leidde dit tot grote drukte.

Lees verder

Sam Maes grijpt nipt naast tweede run reuzenslalom Alta Badia

Sam Maes is er zondag net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede run van de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Italiaanse Alta Badia.

Lees verder

Britse minister waarschuwt: 'Toestand is dodelijk ernstig en niet onder controle'

In een strenge en zelfs alarmerende boodschap maant Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid, de inwoners aan om zich te gedragen alsof ze het virus hebben. 'De nieuwe coronavariant is heel moeilijk te bedwingen.' Zondebokken zijn volgens hem onder meer de 'onverantwoordelijke' reizigers.

Lees verder

Een echte Kerstster: Jupiter en Saturnus worden elkaars 'knuffelcontact'

Wie op morgen 21 december bij valavond naar buiten kijkt, zal getrakteerd worden op een uniek astronomisch fenomeen. Aan de hemel vlak boven de horizon in het zuidwesten kijkt, zal er heldere 'ster' te zien zijn. Die ster is eigenlijk het samenvallen van de planeten Jupiter en Saturnus. De conjunctie van die planeten is erg zeldzaam: de laatste keer dat de twee planeten zichtbaar op één lijn stonden, was in 1226.

Lees verder

Lucinda Brand blijft winnen en pakt nu ook de zege in Namen, maar voor één keer geen volledig Nederlands podium

Lucinda Brand heeft zondag de wereldbekermanche veldrijden in Namen op haar palmares gebracht, voor het derde jaar op rij. De Nederlandse soleerde met ruim een halve minuut voorsprong naar de zege, voor de Amerikaanse Clara Honsinger. De Nederlandse Denise Betsema finishte als derde op ruim driekwart minuut. Eerste Belgische was Sanne Cant op de twaalfde plaats op ruim drie minuten.

Lees verder

De Croo: 'Als een vijfde van de gezinnen met Kerst regels overtreedt, hebben we joekel van derde golf'

Premier Alexander De Croo (Open VLD) onderstreepte zondagmiddag in 'De zevende dag' op Eén dat de strenge maatregelen tijdens de eindejaarsperiode wel degelijk nodig zijn.

Lees verder

Eigen doelpunt nekt Club Brugge: AA Gent wint Slag om Vlaanderen in Jan Breydel

Het blijft ongemeend spannend in de Jupiler Pro League. Club Brugge liet zich zondag in eigen stadion verrassen door AA Gent, dat sinds de terug van Vanhaezebrouck wel verrezen lijkt. De Buffalo's pakten de volle buit ondanks een blauw-zwarte belegering, maar elke poging werd onschadelijk gemaakt door een uitstekende Bolat. Een owngoal van Ricca deed de rest: 0-1.

Lees verder

Opnieuw 100 gearresteerden tijdens Wit-Russisch protest

Sinds de protestmarsen tegen de zelfverklaarde president Aleksandr Loekasjenko begin augustus van start gingen, zijn al meer dan 30.000 Wit-Russen opgepakt. Vandaag waren dat er, net als vorige week, om en bij de 100.

Lees verder

Mathieu van der Poel wint Wereldbekercross in Namen na strijd met Wout van Aert en Tom Pidcock

De Wereldbekercross in Namen is een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. Van een leien dakje liep het echter helemaal niet voor de wereldkampioen: hij moest aan de Naamse Citadel afrekenen met een ijzersterke Wout van Aert en Tom Pidcock, die na een schitterende strijd met de Nederlander uiteindelijk tweede en derde werden.

Lees verder

Twee bewoners overleden na 'sinterklaasbezoek' in Mols woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn intussen twee positief geteste bewoners overleden, tijdens de uitbraak van het coronavirus die ontstond na een sinterklaasbezoek dat de directie had georganiseerd.

Lees verder

KV Mechelen boekt belangrijke uitzege in Leuven

KV Mechelen heeft zondagnamiddag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven.

Lees verder

Hogere boetes schrikken niet iedereen af: ook dit weekend meerdere lockdownfeesten stilgelegd

Op verschillende plaatsen in het land werden dit weekend opnieuw lockdownfeesten stilgelegd, waaronder een huwelijksfeest met 54 volwassenen en tientallen kinderen in Vilvoorde.

Lees verder

Het Vanhaezebrouck-effect: voor het eerst dit seizoen duikt AA Gent de linkerkolom in

AA Gent is terug. De Buffalo's wonnen met het kleinste verschil de prestigestrijd in Brugge, staan na een 9 op 9 voor het eerst in de bovenste helft van de stand en krijgen zelfs de top vier in het vizier. Wat een verschil een trainer kan maken.

Lees verder

Standard kan ook in eigen huis tegen Moeskroen niets rapen

Het gaat van kwaad naar erger voor Standard. De Luikse club ging zondagavond thuis met 0-1 onderuit tegen Moeskroen en zit nu aan een 4 op 21. De positie van Philippe Montanier wordt stilaan onhoudbaar.

Lees verder

Damherten en geit overleven vermoedelijke aanval van wolf niet

In Heusden-Zolder zijn zondagvoormiddag de kadavers gevonden van twee damherten en een geit. Vermoedelijk zijn ze het slachtoffer geworden van een rondtrekkende wolf. Boswachters van het Agentschap Natuur en Bos hebben de vaststellingen gedaan en stalen genomen.

Lees verder

Twee lichtgewonden bij ontploffing in Hasselt

In het centrum van Hasselt is er zondagavond een ontploffing geweest, waarbij al zeker twee mensen lichtgewond zijn geraakt. Dat zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

Lees verder

'Brexitonderhandelaars overschrijden deadline, maandag verder'

De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk overschrijden opnieuw een deadline, zegt een hooggeplaatste bron in het Britse kamp. De gesprekken worden maandag voortgezet.

Lees verder

Raketten afgevuurd op Amerikaanse ambassade in Irak

Er zijn zondag zeker vijf raketten afgevuurd op het oostelijke deel van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Drie raketten landden in de buurt van de Amerikaanse ambassade, in de zwaarbeveiligde 'groene zone', aldus een veiligheidsbron.

Lees verder

Antwerp pakt na drie opeenvolgende nederlagen uit met vlotte zege tegen Waasland-Beveren

Nadat de drie vorige wedstrijden in de Jupiler Pro League verloren gingen, heeft Antwerp eindelijk weer de smaak van de overwinning kunnen proeven. The Great Old stelde nog voor de rust de zege veilig tegen Waasland-Beveren: het werd 0-3 op de Freethiel. Refaelov, Ampomah en Mbokani zorgden voor de goals.

Lees verder

'Dit is doodernstig': hoe covidvariant alle zenuwen op scherp zette

Een nieuwe covid-19-variant dwong Boris Johnson tot het ondenkbare: Kerstmis annuleren voor Londen en omgeving. Gevolg: een cascade aan reisbeperkingen in andere EU-lidstaten, België incluis.

Lees verder

Wat als je zoon een crimineel is? (1/4)

286 gezinnen uit België kregen vorig te horen dat een naaste veroordeeld werd voor het plegen van een moord. Journaliste Gabriella Adèr zocht vier van die gezinnen op en volgde hen een jaar lang. Hoe staan zij tegenover hun gezinslid, de moordenaar?

Lees verder

Mijn kind, de moordenaar: wat als je zoon een crimineel is? (1/4)

286 gezinnen uit België kregen vorig jaar te horen dat een naaste veroordeeld werd voor het plegen van een moord. Journaliste Gabriella Adèr zocht vier van zulke gezinnen op en volgde hen een jaar lang. Hoe staan zij tegenover hun gezinslid, de moordenaar?

Lees verder

Stijging coronabesmettingen mindert vaart

Tussen 10 en 17 december waren er gemiddeld 2.547,3 nieuwe infecties per dag. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige periode. Een dag eerder steeg dat wekelijks gemiddelde nog met 15 procent. Dat blijkt maandagochtend uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Lees verder

Een kosmisch kerstgeschenk: Jupiter en Saturnus vormen een 'dubbelplaneet'

Een kosmisch kerstgeschenk: Jupiter en Saturnus vormen vanavond een 'dubbelplaneet'.

Lees verder

Helft trams en bussen rijdt niet door staking De Lijn

Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er maandag in heel Vlaanderen hinder door vakbondsacties.Ongeveer de helft van de bussen en trams rijdt niet. Dat is vernomen van . In Antwerpen is het aanbod nog beperkter. Daar rijdt amper een kwart van de trams en bussen.

Lees verder

Judd Trump maakt status van nummer één waar met zege in World Grand Prix, maar pot van de week is wel voor verliezer

Judd Trump (WS 1) heeft zich zondag de beste getoond in de finale van de World Grand Prix snooker (380.000 pond/420.000 euro). In het Engelse Milton Keynes versloeg de nummer een van de wereld zijn landgenoot Jack Lisowski (WS 15) met 10-7.

Lees verder

Minister Van Quickenborne over lockdownfeestjes: 'Asociaal en crimineel'

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) haalt uit naar de organisatoren en deelnemers van de vele tientallen lockdownfeestjes die dit weekend her en der in het land georganiseerd zijn. 'Asociaal en crimineel', noemt hij ze. Ondanks de zware straffen en boetes moest de politie afgelopen weekend in zowat het hele land uitrukken om feestjes stil te leggen.

Lees verder

Verlinden: 'Vliegverkeer uit Verenigd Koninkrijk mogelijk voor één of twee weken afsluiten'

In de loop van de dag komt er meer duidelijkheid over het inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beloofd. Een inreisverbod van twee weken lijkt Verlinden realistisch.

Lees verder