Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

“Wat mij betreft mag De Ketelaere het vertrouwen krijgen in de spits bij Club Brugge”

HLN
"Wat mij betreft mag De Ketelaere het vertrouwen krijgen in de spits bij Club Brugge"
Club Brugge won "verrassend eenvoudig" van Zenit. 3-0 werd het op Jan Beydel, dankzij onder meer een doelpunt van Charles De Ketelaere. Marc Degryse ziet in de youngster op dit moment dé man die in de spits moet spelen bij Club. "Hij stáát er."
Lees verder

Dramatische cijfers in de VS, Biden: "Tussen nu en januari zullen we waarschijnlijk nog eens 250.000 mensen verliezen"
In de Verenigde Staten is woensdag met meer dan 2.700 sterfgevallen het hoogste aantal coronadoden in een etmaal tot nu toe geregistreerd. Ook ligt een recordaantal van boven de 100.000 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis. Dat meldt het Covid Tracking Project in een bericht op Twitter.
Lees verder

Experts over de vaccins: "Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg"
Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
Lees verder

Spoedarts Roos Vormer, ook vrouw van en mama van drie: "Geweldig om te zien hoe lockdown band tussen Ruud en de kinderen heeft versterkt"
Ze glimlacht als we haar vragen of we Ruud voor 2021 een kampioenenviering mét supporters mogen toewensen. "Eerlijk, ik weet echt niet hoe ze er momenteel voor staan", zegt Roos America (34). Het typeert het chaotische jaar van de spoedarts, tevens mama van drie en vrouw van de Clubkapitein. Zeker als je weet dat hun jongste zoontje driemaal werd opgenomen in het ziekenhuis. Toch wil Roos, die haar dagboek deelde met de HLN-lezer, niet alleen het negatieve onthouden. "Gezellig fietsen met ons gezinnetje en aan niks anders denken: zalig was dat. Het deed ons beseffen dat het fijn is om even niks te doen." Een aflevering gemist in onze West-Vlaamse 20 van 20? Herlees het hier.
Lees verder

Regi kroont zich tot succesvolste Belg op Spotify: "Ik denk dat ik corona hier toch een beetje voor moet bedanken"
The Weeknd, Billie Eilish, Drake, Juice WRLD en Dua Lipa mogen zich in 2020 de meest gestreamde artiesten op onze Spotify-lijst noemen. Maar ook zij voelen dit jaar de hete adem van dancekoning Regi Penxten (44) in hun nek. Dankzij 'Liefde voor muziek' en het coronavirus goed voor een toppositie in drie categorieën. "Bizar dat uitgerekend 2020 mijn beste muzikale jaar ooit is."
Lees verder

23% wil nu al competitie dit seizoen definitief stoppen, blijkt uit enquête Vlaams provinciaal voetbal
Uit een enquête onder provinciale voetbalclubs blijkt dat bijna een kwart (23%) nu al voorstander is om het door corona onderbroken seizoen definitief stop te zetten voor de eerste elftallen. Meer dan de helft van de clubs wil ook alleen herstarten als de kantines open mogen.
Lees verder

"Al die kosten maken voor één match... Waanzin": amateurclubs over 'oplossing' bekervoetbal
De meeste amateurclubs die nog in de bekercompetitie actief zijn, staan niet te springen om op 9 en 10 januari 2021 hun zestiende finales te spelen. Spelers wekelijks laten testen en trainen, zoals in het betaald voetbal, is volgens hen financieel onhaalbaar. Dan nog liever forfait.
Lees verder

Sandy Walsh, binnenkort misschien Indonesisch international, overtuigt meteen bij KV Mechelen: "Dankbaar voor kansen die ik krijg"
Door de fans verkozen tot man van de match tegen Beerschot. En daar valt niks tegenin te brengen. Flankverdediger Sandy Walsh (25) - straks Indonesisch international? - overtuigt bij KV Mechelen. "Ik speel elke match alsof het mijn laatste is."
Lees verder

Cliff Richard (80) kan sinds kort zelf zijn toilet schoonmaken en een ei bakken
Zanger Cliff Richard, inmiddels 80 jaar, heeft zichzelf behoorlijk nuttig gemaakt tijdens de lockdown in Engeland. Zo heeft hij geleerd hoe hij zelf de stofzuiger moet gebruiken en kan hij sinds kort ook zijn eigen bed opmaken.
Lees verder

Opnieuw mysterieuze monoliet verschenen, deze keer op bergtop in Californië
Er is opnieuw een mysterieuze monoliet verschenen. Nadat er eerder al een metalen obelisk was gespot in een woestijn in de Amerikaanse staat Utah en op een bergtop in Roemenië, is er nu ook eentje ontdekt op een bergtop in Californië.
Lees verder

Gewezen topman van Studio 100 staat terecht voor fraude van 5,4 miljoen euro
De gewezen financiële topman van Studio 100, Maarten S. (47) staat vandaag voor de Antwerpse rechtbank op verdenking van fraude. Hij zou een systeem met valse facturen hebben opgezet om zo 5,4 miljoen euro in zijn eigen zakken te doen belanden. Samen met hem staat ook een bedrijfsleider een boekhoudster van Studio 100 terecht.
Lees verder

Sieg De Doncker open over besnijdenis bij 'Club Flo': "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
In 'Club Flo' gaat Instagram-fenomeen Flo Windey op ontdekking in de wereld van seksualiteit en verdovende middelen. Deze week is Sieg De Doncker te gast: Flo Windey praat in de aflevering met hem over een gevoelig thema, een besneden penis. Samen hebben ze het over het taboe errond, dat Sieg zelf enorm ervaarde tot zijn 16e. Het is door open gesprekken met anderen en vooral door het gebruik van humor, dat het veel bespreekbaarder werd.
Lees verder

Een kennismaking met Josh Cullen, die de aanjager van Anderlecht wil zijn: "We snappen de frustraties van de fans"
Zijn droom om met West Ham in de Premier League te spelen, heeft hij even opgeborgen. Na vijftien jaar heeft Josh Cullen (24) geen lidkaart van The Hammers meer in zijn portefeuille zitten. Een gesprek over zijn keuze voor Anderlecht, de kritiek van de fans en een ontmoeting met Eden Hazard die hij niet snel zal vergeten.
Lees verder

Zie jij een job in hr wel zitten? Dit moet je weten over de sector (én de verloning)
De human resources (hr) is een sector in verandering, en dat komt niet alleen door de COVID-19-epidemie. In deze uitdagende omgeving vind je jobs van administratief medewerker tot managementniveau. Zit jij in de toekomst bij een sollicitatiegesprek aan de andere kant van de tafel? Jobat.be belicht de sector.
Lees verder

Meer thuiswerk? "Dan moet de overheid ook dringend werk maken van fiscale omkadering"
Werk je sinds de start van de coronacrisis ook grotendeels van thuis uit? Dan kon je vast al merken dat daar wel wat kosten aan verbonden zijn. Maar hoe zit het met de huidige fiscale regelgeving rond telewerk? Onze belastingexpert Michel Maus buigt zich over het vraagstuk. "De overheid moet dringend investeren in het welzijn bij thuiswerk."
Lees verder

Een kennismaking Josh Cullen, die de aanjager van Anderlecht wil zijn: "We snappen de frustraties van de fans"
Zijn droom om met West Ham in de Premier League te spelen, heeft hij even opgeborgen. Na vijftien jaar heeft Josh Cullen (24) geen lidkaart van The Hammers meer in zijn portefeuille zitten. Een gesprek over zijn keuze voor Anderlecht, de kritiek van de fans en een ontmoeting met Eden Hazard die hij niet snel zal vergeten.
Lees verder

Uitslaande brand bij afvalverwerkend bedrijf in Herenthout
Bij het afvalverwerkend bedrijf GRCT, op Moerbroek in de Herenthoutse industriezone, woedt donderdagochtend een zware brand. Omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Levend uit een gebroken, brandend wrak stappen: kan dat met een gewone auto ook?
Slechts lichte brandwonden aan zijn handen en voeten hield de Franse Formule 1-coureur Romain Grosjean over aan zijn horrorcrash afgelopen zondag in Bahrein. Had een automobilist in een gewone auto op de snelweg een dergelijk ongeval ook overleefd? Waarschijnlijk wel, stelt de Nederlandse veiligheidsdeskundige Jac Wismans.
Lees verder

Degryse en Mulder na Club-Zenit: "Ik feliciteer blauw-zwart. Dit is een uitslag die staat: 3-0!"
Club Brugge verzekerde zich gisteren van overwintering in Europa. Blauw-zwart won in het Jan Breydelstadion met 3-0 van Zenit. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse kaartten na afloop nog even na.
Lees verder

Obama, Bush en Clinton willen zich voor de camera laten inenten
De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton zijn bereid zich voor de camera te laten inenten tegen het coronavirus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien dat vaccins veilig zijn, bericht CNN.
Lees verder